• Haberler
  • Genel
  • Solak: Öğrencilerin yanındayız – Kocatepe Gazetesi

Solak: Öğrencilerin yanındayız – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilerin daima yanında olduklarını ifade etti. AKÜ’de yaklaşık 400 yabancı uyruklu statüde öğrenim gören öğrenci olduğunun altını çizen Solak, öğrencilerin güzel eğitim almaları için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen yabancı uyruklu statüde öğrenim gören AKÜ öğrencileri kaynaşma etkinliği, yapıldı.Ahmet Necdet Sezer Kampüsü [&hellip]

Solak: Öğrencilerin yanındayız

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilerin daima yanında olduklarını ifade etti. AKÜ’de yaklaşık 400 yabancı uyruklu statüde öğrenim gören öğrenci olduğunun altını çizen Solak, öğrencilerin güzel eğitim almaları için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen yabancı uyruklu statüde öğrenim gören AKÜ öğrencileri kaynaşma etkinliği, yapıldı.
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Uzman Yılmaz Sarpkaya ile birlikte AKÜ idarecileri katıldı.
Sayıları her geçen yıl artan, Afyonkarahisar’da misafir olan yaklaşık 400 öğrenciye hitap eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak konuşmasına 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin sonuna yaklaştıklarını belirterek, öğrencilere önümüzdeki günlerde yapılacak final sınavlarında başarılar dileyerek başladı.
“HERKES AYNI ŞARTLARDA YEMEK YİYECEK”
Rektör Prof. Dr. Solak, “Yeni yılda Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz yeni laboratuarlarda eğitim görecekler. Yine 3 bin kişilik yemekhanemiz bitiyor; herkes aynı şartlarda yemek yiyecek. Tıp ve sağlık alanında öğrenim gören öğrencilerimiz için de yeni poliklinik binamız ve anfilerimiz bitiyor. Eylül’ün 2. haftasında da orada eğitime geçeceğiz. Bu ayın sonunda bahar şenliklerimiz var. Bahar şenliği etkinliklerinde eğleneceksiniz, dinleneceksiniz, baharın tadını çıkaracaksınız” dedi.
“SORUNLARINIZI
BİZE İLETİN”
Öğrencilerin daima yanlarında olduklarına dikkat çeken Rektör Solak, “Sizleri seviyoruz, güzel eğitim almanız için hepimiz sizlerin yanındayız. Sizlerden ricamız, gerek eğitim-öğretim noktasındaki eksikliklerinizi, gerekse barınma, ülkelerinize ulaşım gibi konulardaki problemlerinizi bizlere iletiniz, daima yanınızda olacağız” diye konuştu.
OTURMA İZNİ VE SAĞLIK
SİGORTASI UYARISI
Rektör Solak’tan sonra söz alan AKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Uzm. Yılmaz Sarpkaya da yabancı uyruklu öğrencilerin AKÜ için ne denli önemli olduğunu vurguladı ve öğrencilerin her türlü problemlerinde gerekli hassasiyeti göstererek, yanlarında olacaklarını belirtti. Öğrencilere “oturma izni, sağlık sigortası” gibi konularda uyarılarda da bulunan Sarpkaya, adlarında yabancı uyruklu ifadesi kullanılsa da tüm öğrencileri kardeşleri gibi gördüklerini de sözlerine ekledi.
Öğrencilerin de söz alarak, Afyonkarahisar ve AKÜ hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştıkları program, yenilen akşam yemeğinin ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme