Solak görevi devraldı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Rektörlüğü’ne yeni atanan Prof. Dr. Mustafa Solak dün yapılan devir-teslim töreni ile görevi Prof. Dr. Ali Altuntaş’tan devraldı Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeni atanan Prof. Dr. Mustafa Solak dün görevi eski Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş’tan devraldı.AKÜ Rektörlük makamında düzenlenen devir-teslim töreninde samimi bir atmosfer hakim olurken, AKÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, [&hellip]

Solak görevi devraldı

AKÜ Rektörlüğü’ne yeni atanan Prof. Dr. Mustafa Solak dün yapılan devir-teslim töreni ile görevi Prof. Dr. Ali Altuntaş’tan devraldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeni atanan Prof. Dr. Mustafa Solak dün görevi eski Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş’tan devraldı.
AKÜ Rektörlük makamında düzenlenen devir-teslim töreninde samimi bir atmosfer hakim olurken, AKÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, eski Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Yaptığı konuşmada 16 Mart 2011 ta-rihli resmi gazetede yayımlanan 2011/22 sayılı karar ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne atandığını hatırlatarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Mustafa Solak, seçim sürecinde açıkladığı hedef ve projeleri için bugünden itibaren çalışmaya başlayacaklarını bildirdi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak devir teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Rektörlük görevi süresince üniversitemize yaptığı hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Ali Altuntaş’a şahsım ve Afyon Kocatepe Üniversitesi adına teşekkür ederim.
Tarihi 1974 yılına kadar uzanan Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm rektörlere, dekanlara, müdürlere, öğretim elemanlarına ve idari personele de minnet borçluyuz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da herkesin büyük bir gay-retle üniversitemizin gelişmesi ve ilerlemesi için desteklerini esirgemeyeceklerine olan inancımı yinelemek istiyorum. Üniversitemi-zin gelişmişlik düzeyini artırmada kadirşinas Afyonkarahisar halkıyla beraber, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yardımlarına ihtiya-cımız bulunmaktadır.
Başta ilimizde devletin en üst temsil makamı olan valili-ğin, yardım ve desteklerinin bizimle olacağına inanıyor, değerli önerileri ve katkılarını her zaman bekliyoruz. Belediye Başkanımız ve sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcilerinin de yardım ve destekleriyle üniversitemi-zin daha saygın bir noktaya geleceğine inanıcımız tamdır. Mevcut durumda Üniversitemiz bünyesinde 3 Enstitü, 10 Fakülte, 5 Yüksek Okul, 1 Konservatuar, 15 Meslek Yüksek Okulu ve farklı alanlarla ilgili çok sayıda Araştırma Merkezi yer almaktadır. Bu güçlü altyapısıyla üniversitemizi bölgesel, ulusal ve evrensel düzeyde re-kabet edebilecek donanıma kavuşturmak temel amacımız olacaktır.
Tüm ilgili tarafların desteğini alarak; ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaya katkıda bulunmak, bilimsel özerkliğe sahip, öğrencisi, idari ve akademik personeliyle katılımcılığın sağlandığı, hoşgörülü, ifade özgürlüğünün teminat altına alındığı, sürekli yenilenen, şeffaf, modern ve şehriyle bütünleşmiş bir üniversiteyi hayata geçirmek üzere var gücümüzle çalışacağız.
Bu bağlamda seçim sürecinde açıkladığımız hedef ve projelerimizin öncelikli olanlarını gerçekleştirmek için, bu günden itibaren bütün mesaimizi ve enerjimizi bu yönde harcayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Bakmadan Geçme