Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sökmen’in kişisel sergisi beğeni topladı

Sökmen’in kişisel sergisi beğeni topladı

Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Sultan Sökmen, “Kişisel Sergi ve Workshop Etkinliği” gerçekleştirdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sultan Sökmen, “Doğaya Dokunuş” isimli üçüncü kişisel sergisini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Ahmet Şemseddin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, “1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali”nde açtı. Sergiye Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Halk Kültürlerini Araştırma Derneği Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattinoğlu, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Canser Kuzu ve Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.
10-13 Ekim tarihleri arasında Afyonkarahisar halkıyla buluşan sergide Sökmen, kilim, halı, tülü gibi karışık dokuma teknikleri kullanarak oluşturduğu doğa tasarımlarında, yün elyaf, saman ipi, jüt ipi, hasır otu, yün iplik, tiftik iplik kullanarak, dokuma panolarda doğadan detaylara yer vererek doğadaki zenginliğe vurgu yaptı.
Sultan Sökmen, festival alanında kendisine ayrılan bölümde “Elyafla Dokuma” konulu atölye çalışması gerçekleştirdi.