• Haberler
  • Genel
  • 'Sokaklarda fırtına gibi eseceğiz' – Kocatepe Gazetesi

'Sokaklarda fırtına gibi eseceğiz' – Kocatepe Gazetesi

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, ekip ve personel eksikliklerinin giderildiğini belirterek 'Önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar sokaklarında fırtına gibi eseceğiz' dedi. Bir olaya en geç 3 dakika içinde müdahale edeceklerini belirten Türkmenli yeni Emniyet Müdürlüğü binasının şimdiki Polisevi arazisi yakınında yapılması için çaba gösterdiklerini bildirdi. Afyonkarahisar'da Özel Hareket Şubesi kurulduğunu açıklayan Türkmenli, basın mensuplarının bilgi akışında sıkıntı [&hellip]

 “Sokaklarda fırtına gibi eseceğiz”

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, ekip ve personel eksikliklerinin giderildiğini belirterek “Önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar sokaklarında fırtına gibi eseceğiz” dedi. Bir olaya en geç 3 dakika içinde müdahale edeceklerini belirten Türkmenli yeni Emniyet Müdürlüğü binasının şimdiki Polisevi arazisi yakınında yapılması için çaba gösterdiklerini bildirdi. Afyonkarahisar’da Özel Hareket Şubesi kurulduğunu açıklayan Türkmenli, basın mensuplarının bilgi akışında sıkıntı yaşadıkları şikayetleri üzerine, “Bilgiyi nasıl bulursanız bulun, bizim görevimiz basına bilgi vermek değil, asayişi korumak” dedi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Polisevinde basın çalışanları ile Pazar kahvaltısı yaptı. Türkmenli, göreve başladığı 21 Ocak tarihinden 21 Temmuz’a kadar olan 6 aylık görev sürecinin analizini yaptı. Türkmenli’nin düzenlediği basın toplantısına Emniyet Müdür Yardımcıları Kasım Korkut, Mustafa Ertekin, Şube Müdürleri Bayram Bolat, Musa Sürer ve Ahmet Bakuer eşlik ettiler. 21 Ocak 2010 tarihi itibariyle Afyonkarahisar’a tayin edildiğini 21 Temmuz 2010 tarihi itibariyle görevinde 6. ayı doldurduğunu Türkmenli, “Ben Afyon’a geldikten 3 gün sonra eşim ve çocuklarımı da yanıma getirdim. Bunu şunun için söylüyorum insanın eşi çoluk çocuğu yanında olmaması halinde aklının bir tarafı başka yerlerde oluyor. Bu durum hizmetimize de yansıyor. Önce ben ailemi yanımda getirmeyi düşünmüyordum. Hem eşimin hem de benim ailem sülalemiz bütün tanıdıklarım Ankara’da. Ailemi buraya getirmekle iyi bir karar vermiş olduğumuzu düşünüyorum. Çocuklarımız da buraya alıştılar. Bizde buraya alıştık. 24 Saat bütün mesaimizi Afyon halkının güvenlik hizmetlerine verebilme imkanımız olabiliyor.”dedi.
Afyon küçük ama etkin il
Meslek hayatı içerisinde ölçek olarak çalıştığı en küçük ilin Afyonkarahisar olduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, kendisinin İstanbul ve İzmir’de çalıştığını doğu görevini Elazığ’da yaptığını anlattı. Yaklaşık 15 yıl gibi uzun bir dönem başkentte görev yaptığını dile getiren İsmail Türkmenli; “Burası küçük gibi ama burada düşüncelerimin fevkinde bir durumla karşılaştım. Küçük gibi görünse de burası etkin bir yer. Burada bu kadar ticaretin, turizmin, sanayinin, siyasetin ve bu kadar basının olduğunu buraya gelene kadar düşünmüyordum. Burada çok etkin bir durumla karşılaştım. Dolayısıyla bizi fazlasıyla tatmin edecek, yapabileceğimiz işleri verebileceğimiz, faydalı olabileceğimiz bir yer olarak düşünüyoruz. Allah ne kadar imkan verir, sağlık, sıhhat, tayin, terfi bunlarla alakalı durumlar ne olur bilemiyorum ama burada olmaktan bu tür hizmetlerde bulunmaktan son derece mutluyum. Söylediğim gibi ben büyük illerde çalıştım. Büyük illerde çalışmanın avantajları; orada yapılan işlerin ufku daha geniş. Dolayısıyla daha fazla şeyler düşünebiliyorsunuz. Ben bunu burada şöyle gördüm. Geldik burada bir şeyler yapmaya çalışıyor bir takım eksiklikler görüyoruz mesai arkadaşlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz.”diye konuştu.
Suçu önlemek mümkün sıfırlamak değil
Büyük illerde çalışan personelin kendisine uyum sağlayıp kendisi gibi düşünebildiği gözlemini aktaran Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, küçük illerde çalışanların ise il ölçeğinde olabildiği kadar çalışılabileceği anlayışına hakim olduklarını belirtti. Büyük yerlerde çalışma avantajı ile personeline daha ileri ufuklar göstermek, daha fazla şey yapabilmek durumunda olduğunu söyleyen Türkmenli; “Bizim için vatandaşın canı, malı, namusu öncelikli görevimiz ve olayları mutlaka olmadan önce engellemek işimiz. Biz buna caydırıcılık önleyici hizmetler diyoruz. Burada çok etkin çalışır isek bir manası var. Elbette bütün çabalarımıza rağmen suç oluyor. İnsanın olduğu bir yerde mutlaka ötesinden berisinden bulacaklar suç işleme eğilimi içerisine girecekler insanlar. Bizim bunu önleme gibi bir durumumuz olsa da sıfırlama gibi bir durumumuz yok. İnsanlık tarihinde böyle bir şey olmamız böyle bir iddiamız da yok.”şeklinde konuştu.
“Geldiğimizden beri sokağa önem verdik”
İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, suçu önleme noktasında aldıkları tüm caydırıcı tedbirlere rağmen can, mal, namus çerçevesindeki asayiş olayları halinde ilgili taraflar, sanıklar, delillerin toparlanarak adli makamlara sevk etme görevleri bulunduğundan söz etti. Görevlerinin son derece önemli ve ağır bir sorumluluk olduğu gerçeğine temas eden Türkmenli; “Görevimizin gereğini yapamazsak toplumun devlete güveni sarsılacak, devletin otoritesi zayıflayacak ve bir güvensizlik ortamı olacak. Mutlaka suç işleyenlerin ve suçun aydınlatılıp adalet önüne çıkarılması çok önemli bir görev. Ama ondan daha önemli olan ben zannediyorum suçun olmasını engellemek. Ondan daha önemli benim için suçların oluşmasını engellemek. Bir cinayet olayı var, tarafları bulduk adliyeye çıkardık hapse girdik bu çok önemli bir şey. Ama netice de bu cinayet olmasını engelleyebilseydik zannederim bu hepimizin ittifakla üzerinde durabileceği daha önemli. Onun için geldiğimizden beri sokağa önem vermeye çalışıyoruz. Daha önce İlçe Müdürlüğü görevimiz ve çeşitli birimlerde çalışmamız nedeniyle. Gördüğümüz o ki eğer sokağa önem verirsek vatandaşın bize karşı yaklaşımları bize karşı olan güveni daha artıyor ki bizim istediğimiz hususta bu. Geldiğimizden beri sokağa önem vermeye çalışıyoruz.”ifadelerini kullandı.
Memur adaptasyonuna zaman gerekiyor
Sokağa önem ve ağırlık verme düşüncesi kapsamında mevcut polis ekiplerini yerleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, takdir edileceği üzere personeli çalıştırmanın çok kolay bir durum olmadığını söyledi. “İnsanlar gölgede oturmak istiyorlar. Kışın sıcak bir yerde oturup çayını çorbasını içip mesaisini doldurup ondan sonra gitmeyi düşünüyorlar.”diyen Türkmenli şöyle konuştu: “Biz ilk başta bu işe baktık. Gerek işte üst devredeki idari çalışan personel müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile gerekse memur arkadaşlarla bu konuda sürekli toplantılar yapma ihtiyacı duyduk. Olaylara anında yetişmemiz lazım. Bir olay olduğunda vatandaş kendisini yalnız hissetmemeli. En kısa sürede devletin elinin kolunun kendisine ulaşıp yardım edeceğini hissetmeli böyle bir güven duymalı. Bununla ilgili de kendimizce tedbirler almaya başladık. Tabi kolay olmuyor bir anlayış bir felsefe bu. Mesela bir toplantıda memur arkadaşlarımıza bunları anlatıyorum. Diyor ki ‘Müdürüm iyi güzelde yani bize eziyet etmiş olmuyor musun sen. Bizi işte bu sokağı verdin ondan sonra gidiyor geliyoruz bir şey olmuyor.’diyorlar. Bende e güzelim bizde bir şey olmasın diye yani bizim işimiz bir şey olmasın diye uğraşmak. Personel biz gidiyor geliyoruz bir şey olmuyor diyor. Elbette bir şey olmaması için tedbirimiz de o. Sonuç yani memurumuzun da bu felsefeyi alması için zaman geçiyor.”
Memurlara ekiplere özel talimat
Göreve başladığı dönemde çok sayıda polis memurunun belli bir yaşta olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, belli bir yaş geride bırakıldıktan sonra heyecan, aşk ve şevkte pörsüme olmasının doğal olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle ne kadar zorlanırsa zorlansın bir sonuç alınamayacağını kaydeden Türkmenli şunları söyledi: “Ben ona kendinden motorlu diyorum. İçten bir şey olmazsa iteleme kakalama ile bu işi götürmek çok zor oluyor. Bu sene çok güzel bir şey oldu yüze yakın sayıda yeni memur oldu. Bunların 60 küsuru 4 yıllık okul mezunu, 30 küsur civarında da bizim normal iki yıllık MYO’dan mezun arkadaşlarımız var. Biz bunu şans addediyoruz. Bu arkadaşlarımızı alıştırma staj devresindeler. Çok güzel bir şeklide buraya adapte edip bu mantık ve felsefeyi arkadaşlarımıza ulaştırarak verimli hizmet alacağımızı düşünüyoruz. Eski memurların kötü alışkanlıklarından uzak tutup bunları en etkili bir şeklide vatandaşın huzuru, asayişi, güvenliği için etkili bir şekilde çalıştıracağız.”
Olaya intikalde hedef 3 dakika
Afyonkarahisar’ın çok büyük bir il olmadığını bir olay vuku bulduktan sonra en geç 3 dakika içerisinde ilgili polis ekibinin olay yerine intikalini esas aldıkları mesajını veren Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, bir olayda 3 dakikayı ekibin olaya müdahalesi için makul bir süre olarak değerlendirdi. Kendisinin süre hususunda sürekli uyarılarda bulunup bizzat dakika tutup haber merkezine de dakika tutturduğunu belirten Türkmenli; “Bu bazen 4-5 dakika gibi zamanlar olsa da genelde biz hedefimize ulaşıyoruz. Bakın bu sözlerle arkadaşlarımızla da yaptığımız toplantılarda kendimizi bağlamış oluyoruz.. Bu süreye dikkatin başkalarınca da yapılacağını mahcup duruma düşmemiz gerektiğini sıkça vurguluyoruz. Üç dakika bizim için önemli nokta.” ifadelerini kullandı.
Afyon tercih edilmiyor
İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar’ın polis teşkilatı içerisinde talep edilen istenilen bir yöre olmadığını bunun nedenini bilmediğini kaydetti. Polislerin doğu görevi dönüşlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün terfi fırsatı verdiğini anlatan İsmail Türkmenli, 4-5 tercih içerisinde Afyonkarahisar’a yer verilmediğini açıkladı. Bu durumu enteresan olarak değerlendiren Türkmenli; “Sanırım arkadaşlarımız Afyon’u yeterince bilmiyorlar. Burası tercih edilmiyor. Genel müdürlüğümüz tayinlerde bunu dikkate alıyor. Personeli memnun etme amaçlı. Bizde şarktan dönen tecrübeli diyebileceğimiz istekli gelen personelimiz az. Mesela bizim buradan 54 gelen 74’de giden personelimiz oldu. Çok zorlama ile geliyorlar şarktan. Ama ilk kura çekiyorlar ya kurada bizim Afyon’u koydukları zaman onların şansı yok gelecekler. Böyle bir şansızlık nedeniyle personel sayımız azalmıştı. Mesela ben bunu müdürlük sayısında da söyleyebilirim. Bizim buraya şarktan 3 tane müdür geldi. Muğla’da benim beraber tayin olduğum bir arkadaş var. ‘Bana 17 tane müdür geldi.’ dedi. ‘Ben nerede çalıştıracağımı bilmiyorum.’diyor. Burası çok tercih edilen bir yer değil. Bu yüzden sayımız az. Birde jandarma mıntıkasında olan ilçelerimiz vardı. Orada bir devir olmuş 5 adet ilçe bu neresinden baksanız yüz küsur personel. Mevcut personelden kaydırılmış merkezden personel verilmemiş. Orada da bir zafiyet söz konusu olmuş. Sonuç bizim sokakta olma, olaylara zamanında intikal etme, gereğini yapabilme işinde bir zafiyet söz konusu. Bu da bizi baya bir sıkıntıya soktu. Geçici tedbirler aldık. Pasaport Şubesi’nde, Ruhsat Şubesi’nde bürolarda çalışan arkadaşlarımızı sokaklarda, caddelerde nöbet tutturduk devriye çalıştırdık biz bunları. Bununda çok etkin bir geri dönüşümü oldu, vatandaş çok memnun kaldı olaylarda baya bir azalma oldu. Geçici bir tedbir ama biz buna devam edeceğiz. Böylece bürodaki arkadaşlarımız da polisliği unutmayacaklar.”dedi.
Personel özverisine araç desteği
Yeni tayin döneminde yüzü geçen personel ataması yapıldığını ifade eden Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, genel müdürlükten gelen bir isim olarak ikili ilişkilerinin etkili olduğunu, çoğu yeni olmak üzere yüzün üzerinde artı personelin mevcutta yer aldığını bildirdi. Personel dağılımının planlı bir şekilde yapılacağını dile getiren İsmail Türkmenli, daha çok sokak görevi yapan polislere takviye yapılmaya çalışacaklarını aktardı. Personeli sıkıştırdıklarını ama karşılarına araç sorunları çıktığını anlatan Türkmenli, “Toplam 38 aracımızın 10 yılı aştığını gördük. Bizde araçlar 24 saat çalıştığı için 3 yılda ömrünü tamamlar. Ne yapacağımızı düşündük. Arkadaşlarımız bire bir işadamlarıyla görüştü. Sayın Valimizin himayesinde işadamlarıyla bir toplantı yaptık. Sonuçta 15 araç almayı başarı görürken 35 araç siparişi vermeyi başardık. 10-15 Ağustos gibi yeni araçlar gelecek. Mübadele de Allah yüzümüze baktı. Toplamda ise 44 yeni aracımız olacak. Yeni araçlar ve genç personelle önümüzdeki dönemde Afyon sokaklarında fırtına gibi eseceğiz diyebilirim.” diye konuştu. Personele karşı ceza ve taltif mekanizmalarını da işlettiklerini belirten Türkmenli, “Ceza vermesi gerekiyorsa, yanlış yapmışsa, hizmetinin kusuru değil de kasti bir yanlışlık yaptıysa vatandaşın canı, malı, namusu ile ilgili konularda görevi olan şeyleri yapmayıp da aksi şeyler yaptıysa bunların hiç gözünün yaşına bakmadan çok ciddi işlemler yaptık. Tabi biz bunu istemesek de kamu da etkinliği sağlamak otoritenin zafiyete uğramasını engellemek için bunları yaptık. Çalışan arkadaşları da ödüllendirdik doğrusu.” şeklinde konuştu.
Özel harekat şubesi kuruldu
Afyonkarahisar’da Özel Harekat Şubesi’nin kurulduğunu açıklayan Türkmenli, “Endişemiz yok ama olası bir terör olayı, bir rehin alma hadisesi olması halinde bununla ilgili bir boşluk olduğunu hissettik. İlk başta geçici tedbir olarak operasyonel şubelerdeki arkadaşlarımızı özel harekattan uzman eğiticiler getirterek 15 gün kurs aldırdık. Bu bizi tatmin etmedi. Genel Müdürlüğümüzle görüşerek burada Özel Hareket Şubesi kurmak istediğimizi bildirdik. Şube sadece bizim Afyon’a değil de civar illere uçak kaçırma, rehin alma, operasyonel faaliyette kullanabileceğimiz bir ekibimiz olsun istedik. Bakanlık çok destek verdi. Bölge Trafik Müdürlüğü’nün arkasında binamız var tadilat işlemleriyle uğraşıyoruz 15 güne kadar bitecek. Bir emniyet amiri ve 23 özel hareket memurumuz buraya tayin oldular. Ay başında tamamlanacaklar. 15 Ağustos’a kadar bina yetişirse şube faaliyete geçecek. Biz kendimizi daha da güvende hissedeceğiz.”
“Nasıl bulacaksanız bulun”
Medya çalışanlarının olası olaylarda bilgi kirliliği oluşmadan doğru bilgiyi alarak kamuoyunu bilgilendirici haber hazırlanması aşamasına katkı sunan bilgi edinmenin kısıtlanması konusunda ki soruları cevaplandıran İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli şunları söyledi:
“Söz konusu olanlar bizim icraatımızdır. Dikkat ettiyseniz özellikle çocuk istismarı ve cinsel suçlarla ilgili çok ciddi basında bu konu işleniyor. Biz sadece görevimizi yapmak istiyoruz. Cinsel istismara çocuğumuz maruz kalmış olabilir. Bununla ilgili kamuoyunun duymasını istemeyebiliriz. Bu çok normal çocuğunuzu düşünün böyle bir şeye maruz kaldı Allah korusun. Polis bunu yakaladı, yapanı adamı istismar ediyor gibi ortaya şeyler çıkıyor. Bizim buna hukuken hakkımızın olmadığını düşünüyoruz. Bizim görevimiz suçun tarafları ve delilleri toplayıp adli makama vermek. İnsanlara hakaret edip onları ezmek, refüze etmek hakkımız değil. Bu çok önemli bir husus. Bunlar bazen merak uyandırıyor kamuoyunda. Bunu şunda fark ettik. Narkotik suçlarda okullarda öğrencilere eğitim verelim dedik. Çok orijinal fotoğraf ve hadiselerle uzaklaştırıcı uzman ekiplerle eğitim verdik. Fakat ummadığımız bir şeyle karşılaştık çocuklar merak salmaya başladı. Maksadımızın karşıtı ile karşılaştık çok üzüldük o tür eğitim vermiyoruz. Bunları bizim kamuoyu ile paylaşmamızın hiçbir faydası yok. Bizim böyle bir mecburiyetimiz de yok. Biz yapıyoruz adliyeden bulursanız bulun. Sizin gazetecilik beceriniz o. Bizim böyle bir mecburiyetimiz yok. Size verdiğimiz bilgilerle vatandaş kendisini korusun polise itimat etsin, devletine güvensini amaçlıyoruz. Yoksa yasal olarak böyle bir bilgilendirme mecburiyetimiz yok. Elbette sizde bir kamu hizmeti yapıyorsunuz ama o da sizin işiniz nasıl bulacaksanız bulun. Biz bunu çok makul görmüyoruz.”
Afyon’da otopark kültürü yok
Kavşak noktası olan Afyonkarahisar’da bir trafik problemi olduğunu şehir içinde de bu sorunun varlığını tam olarak hissettirdiğini açıklayan İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, şehir planlamasının çok yanlış olduğunu, sokakların çok dar olduğunu belirtti. Bu faktörlerin trafik akışını zorlaştırdığını, oto park konusunda da park alışkanlığı olmasının en temel sorun olarak değerlendiren Türkmenli “Bankalar Caddesi ve Dumlupınar’da da bir mesafe aldık. İlerleyen günlerde personelimiz ve araçlarımızla daha da ağırlık vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Hiçbir istismara açık değiliz”
Verdiği talimat ve emrin her zaman sonuna kadar arkasında olduğunu aksi durumun kendi yönetim anlayışında olmadığını ifade eden İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli; “Mesela Şuhut’lu bir bakanımız var. Sürekli geliyor kendisinden çok memnunuz bize de sürekli destek sağlıyor. Ama Şuhutlu’lar bunu istismar etmeye çalışıyor. Minibüsleri falan var. ‘Bize ceza kesemezsiniz.’gibi ifade ve tavırları var. Ben bu durumu Bakan Bey ve Vali Bey’e söyledim. Taşıma plakasız araçlar idare edilir durum olmuş. Bana da idare edilmesi için geldiler. İdare edilecek durum olmadığını söyledim. Kurallara uyulacak, süre verdik. Yasal sürede evraklarını tamamlayıp yasallaştılar. Kendince bizi tehdit edenler, ‘Kendimi bakanın önüne atacağım.’diyenler oldu. Bu konuda tavizimiz olmadı.”dedi.
Mevcut bina stratejik değil
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının sokak arasında bir bina olarak çok iyi bir konumda olmadığına dikkat çeken Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, binanın stratejik olarak uygun bulunmadığını belirtti. İl Emniyet Müdürlüğü’nün mekansal anlamda da uygun olmadığına temas eden Türkmenli; “Hep üst üsteyiz. Benim gelir gelmez kafamdaki şey mutlaka buradan uygun bir yere hizmet binası taşınması. Bu bizim en büyük hedeflerden bir tanesi. Yeri geldikçe bundan bahsedeceğim. Mevcut durum da çok kötü ben bir dolaştım. Çok özür dilerim tuvaletlere girmek mümkün değil. Kapı pencere yok, lavabosu seramiği yok. Yine mevcut imkanları zorlayarak genel müdürlükle görüşüp orda ciddi bir tadilata giriştik.” Dedi.
Yakın dönemde arazi değerlendi
Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının OSB güzergahında yeni PMYO inşaatının bulunduğu noktaya yakın bir yere inşa edileceği yönündeki haberlerin yanlış olduğunu belirten Türkmenli; “OSB yanında yeni Polis MYO’nun temelinin atıldığı yerde yeni Emniyet Müdürlüğü yapılmasını düşündüğümüz belirtiliyor ama öyle bir şey söz konusu değil. Yanlış bir yer ve OSB’nin olduğu bir yer. Kemik kokuları et fabrikalarının olduğu yerlerde var orada. Biz orayı bize düşünmüyoruz. Şimdiki Polis evi yanındaki arazi çok geniş. Bize burada 5 yüz küsur dönüm yer tahsis yapılmış. İşleyen oteller, ticaret merkezleri filan olunca burası değerlendirdi. Dikkat ederseniz şehir buraya doğru gelişiyor. Bizim burada Bölge Trafik İstasyonumuz var, Polisevimiz var, Emniyet Müdürlüğü konutu var, ileride su depomuz, benzin istasyonumuz, elektrik panomuz, trafomuz ve atış poligonumuz filan var” diye konuştu.
TOKİ ile görüşmeler sürüyor
Yapılan çalışmaları özetleyen Müdür Türkmenli, “Dünyanın neresine giderseniz gidin bir yerde Emniyet binası varsa oranın katma değeri artıyor. Turizm ve ticaret daha güvende oluyor. Hukuken Teşvik Kanununa itibar ederek Emniyet Müdürlüğü konutu, daha güzel bir Polisevi yapılması için bir firmaya burayı vermişler. O taahhüt gerçekleşmedi. Ortada bir boşluk var. Devir yapılmamış gerisin geriye bize kaldı. Biz bu arazinin hepsini kullanalım demiyoruz. Niyetimiz teşvik kanunundan bizimde yararlanmamız. Bize de güzel bir Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapılsın. Gerisi turizm yatırımı olsun. Bu konuda Bakanımız, Emniyet Genel Müdürümüz devredeler. TOKİ ile görüşülüyor. En kısa sürede netice alacağımızı düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.
Rehabilitasyon Merkezi tamam
Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Rehabilitasyon Merkezi binası tamamlanması işi için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun çok ciddi destek verdiğini aktaran İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli sözlerine şöyle devam etti: “10-11 Ağustos tarihlerinde bir ihale yapılacak. Orayı da en kısa sürede bitirip hizmete açacağız. O hizmete açılınca belki Poliseve’ne ihtiyaç kalmayabilir. Polisevi’nin olduğu noktaya da bir hizmet binası belki yapabiliriz. Diğer bölgeleri teşvik kapsamında kim alırsa onlara vereceğiz. Bizim maksadımız üzüm yemek. Kimse ile alıp veremediğimiz yok o konuda çok rahatız.” Toplantı günün anısına çektirilen fotoğrafla son buldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme