Sokak oyunları bu projeyle canlandı

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği'nin hazırladığı proje, sokak oyunlarını yeniden hatırlattı Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği'nin hazırladığı 'Çocuk Oyunla Dünya Çocukla Büyür' adlı proje tamamlandı. Dernek Başkanı Rifat Yağmur, 'Son yıllarda çocuklarımızın sokak oyunlarından gittikçe uzaklaştığı ve hatta unuttuğu yapılan araştırma verilerince ortaya konulmaktadır. Bunun en büyük etkenlerinden biride hiç şüphesiz ki çılgınca yayılan internet dünyasının meydana [&hellip]

Sokak oyunları bu projeyle canlandı

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği’nin hazırladığı proje, sokak oyunlarını yeniden hatırlattı

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği’nin hazırladığı “Çocuk Oyunla Dünya Çocukla Büyür” adlı proje tamamlandı. Dernek Başkanı Rifat Yağmur, “Son yıllarda çocuklarımızın sokak oyunlarından gittikçe uzaklaştığı ve hatta unuttuğu yapılan araştırma verilerince ortaya konulmaktadır. Bunun en büyük etkenlerinden biride hiç şüphesiz ki çılgınca yayılan internet dünyasının meydana getirdiği bağımlılıktır. Eğitim kurumları ve aileler aşırı derecede internet ve bilgisayar kullanımının çocuklar da meydana getirdiği olumsuz etkilere karşı mücadele etmekte ve bir çok yolu denemektedir. Bu soruna karşı unutulan sokak oyunlarının genç kuşaklara yeniden öğretilerek hatırlatılmasının ve oynatılmasının olumlu etkiler oluşturacağına inanmaktayız. Sokak oyunlarının yeni kuşak çacuklarımıza tanıtılması ve yaygınlaştırılması düşüncesinden hareket ederek ortaya konulan proje bundan sonraki çalışmalara da temel oluşturması amaçlanmıştır” dedi.
GENÇLER NEŞELİ
DAKİKALAR YAŞADI
Yağmur, proje hakkında bilgi vererek “Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği tarafından hazırlanan proje Avrupa Birliği ulusal ajansınca desteklenerek geleneksel sokak çocuk oyunlarının araştırılması konuları üzerinde yapılan çalışmalar ile Afyonkarahisar’da tamamlandı. Proje kapsamında çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlayacak oyunların tespit edildiği ve öğretildiği çalışmalarda farklı ülke kültürlerinde de bu sorunların ortak olduğu tespiti yapıldı. Oyunların öğretilmesi, tanıtılması ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Projeye dahil olan gençlerin farklı gördükleri kendi kültürlerinin aslında diğer ülke kültürlere ne kadar yakın olduklarını oyunlar sayesinde görmeleri bizleri de çok mutlu etmiştir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)
Projeye katılan okullar
Proje kapsamında Ayşegül Arsoy İlköğretim Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, Zübeyde Hanım Kreşi, AKÜ Okul Öncesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve İscehisar ilçe okullarında atölye çalışmaları yapıldı.

Bakmadan Geçme