Sokak Lambaları İçin OEDAŞ İle İstişare Edilecek

İGM Temmuz ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi tamamlandı. Son toplantıda İl Özel İdaresinin ödeneğini karşıladığı köylerde sokak lambalarının akşam yanış saati ve sabah kapanış saatindeki düzensizliğin giderilmesi için OEDAŞ ile istişare edilmesine karar verildi

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının sonuncusu dün Meclis Başkanı Mehmet Siper’in başkanlığında yapılan beşinci oturumla tamamlandı. Meclis üyeleri Ağustos ayının ilk birleşimi için 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü bir araya gelecek.

Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. Temmuz ayı son toplantısında tüm kararlar oybirliği ile alındı. Sandıklı İlçesinin Akharım Beldesinde ortaokulun bahçesine oyun grubu yapılması talebinin Sandıklı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından değerlendirilmesine karar verildi. Bolvadin İlçesine ayrılan 656.000,00 TL ödeneğin Bolvadin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün  Toprak Analiz Cihazı lisansı alımında kullanımı için tahsis değişikliği talebini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Dinar İlçesinin Karataş köyü ile Akpınarlı köyü arası yolun gerekli tamiratların yapılarak sathi kaplama asfalt yapılması talebinin dairesince yerinde incelenerek değerlendirilmesine karar verildi. Dinar İlçesinin Seydimelik (Yaka) Köyünün giriş ve çıkışlarına yaklaşık 3 kilometrelik sıcak asfalt yapılması işi talebi bütçe döneminde değerlendirilecek. Köy girişine yolcu bekleme durağı yapılması talebinin Dinar KHGB tarafından değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Bayat İlçesinin Sağırlı Köyü ve İscehisar İlçesinin Seydiler Belediyesi arasında yapılacak yaklaşık 2 kilometrelik yolun greyderle düzeltilerek stabilize yol yapım talebinin dairesince yerinde incelenerek değerlendirilmesine karar verildi. İl Özel İdaresinin ödeneğini karşıladığı köylerde sokak lambalarının akşam yanış saati ve sabah kapanış saatindeki düzensizliklerin ödeme tutarlarını yükseltmesi nedeniyle sokak lambalarının akşam yanış ve sabah sönüş saatlerinin mevsimlere göre güncellenmesi için Osmangazi EDAŞ ile yazışma yapılmasına karar verildi.

Haber

Bakmadan Geçme