Sokak hayvanlarına Çevre Hizmetleri el atacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi kararıyla Çevre Hizmetleri Birliği bir Vali Yardımcısının öncülüğünde şikayet konusu olan sokak hayvanlarının ıslahına yönelik bir çalışma yürütecek Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında yoğun bir gündemin görüşülmesiyle tamamlandı. Meclisin Mart ayı toplantısı 1 Mart 2022 Salı günü saat 18.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak. “KARAVANFEST’TE KAR GÖRMEYENLER [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi kararıyla Çevre Hizmetleri Birliği bir Vali Yardımcısının
öncülüğünde şikayet konusu olan sokak hayvanlarının ıslahına yönelik bir çalışma yürütecek

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında yoğun bir gündemin görüşülmesiyle tamamlandı. Meclisin Mart ayı toplantısı 1 Mart 2022 Salı günü saat 18.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak.
“KARAVANFEST’TE KAR GÖRMEYENLER İLK KEZ KAR GÖRDÜ”
Afyonkarahisar Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplatısı açışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Covid-19 küresel salgını nedeniyle çok ciddi çalışma gerçekleştirilemediğini söyledi. Zeybek, “Küresel salgın sadece biraz hafiflemekle birlikte 2021 yılı Temmuz ayı itibariyle ilimizin tanıtımıyla alakalı ciddi yol kat ettik. 2022 yılı ile birlikte ‘gizemli şehir’ Afyonkarahisar sloganıyla Büyük Taarruzun 100. yılı olması münasebetiyle tanıtımlarımıza aynen kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk festivalimizi 2021 yılında almış olduğumuz kararla 2022 yılı Ocak ayında ciddi bir katılımla gerçekleştirmiş olduk ‘Karavanfest’ diye. Ülkemizin hemen birçok ilinden 200’e yakın karavancı katıldı. Yağmur yağışlıydı dedik kar yağar mı? Cumartesi-Pazar günleri olmak üzere iki gün organize etmiştik. Karavanfest ateşini yaktıktan hemen sonra ciddi bir kar yağışı oldu. Hatay’dan katılan arkadaşlar vardı. İzmir’den gelenler vardı. Hatay’dan gelenler ilk defa böyle bir festivale katıldıklarını söylediler. ‘Hele hele bugüne kadar kar hiç görmemiştik.’ Bizde bunu beklemiyordunuz ama onu da ayağınıza getirdik dedik.” ifadelerine yer verdi.
“SÖMESTR FUTBOL TURNUVASINA 300 ÖĞRENCİMİZ KATILDI”
Karın olduğu bir yerde festival yapmanın gerçekten iyi akıl edilmiş bir organizasyon olduğunu söyleyen katılımcıların giderken teşekkür ettiklerini aktaran Mehmet Zeybek, “İzmir’li bir çift ufak çocuklarıyla katıldılar. Çocuk ömründe ilk defa kar görüyordu. Kardan adam yarışması yaptık. Çocuk güzel bir kardan adam yapmış. Çocuğu sevindirmek için ona da bir mansiyon ödülü verdik. Güzel bir tanıtım oldu. Sömestr tatili başlayınca öğrencilere yönelik sömestrda bir futbol turnuvası düzenlendi. Aşağı yukarı 10-14 yaş arası yedi ilden on takım yaklaşık 300 öğrencimiz katıldı. Bunlara çeşitli hediyeler verildi. Turnuvada dereceye girenlere kupalar verilmek şartıyla o çocuklarında gönülleri yapılmış oldu. Kar yağışında Mahmut Nedim Akülke kardan adam yarışması düzenleyelim demişti. Gerçekten o kadar güzel tasarımlar ortaya çıkmış ki ‘Kardan güzel adam’ figürü yapılmış. Ertuğrul Gazi’nin figürünü heykelini yapmışlar. Afyon’daki öğrenciler üstünü karla kapatmışlar canlı kardan adam diye. O çocuklarımızıda mağdur etmemek için para ödülü verildi.” dedi.
“REGAİP KANDİLİ PAŞA
CAMİİNDE KUTLANACAK”
Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecenin Regaip Kandili olduğunu ve üç ayların başladığını belirten Zeybek, “İnşallah üç aylar ülkemize ve hepimize hayırlar getirsin. Yeryüzünde yaşanan zulümler son bulsun diye dua ediyoruz. Müftü Yardımcımız Paşa Camiinde Regaip Kandili nedeniyle program icra edeceklerini söyledi. Bu vesileyle duyurmuş olalım. Paşa Camiinde Regaip Kandili kutlaması yapılacak.” diye konuştu.
“İYİ Kİ VARSIN EREN ADLI
FİLMİ 3 BİN 500 KİŞİ İZLEDİ”
Mehmet Zeybek, Vali Gökmen Çiçek’le yaptıkları istişare sonucu “İyi ki Varsın Eren” adlı filmin çok sayıda izleyiciyle buluşmaları Belediye olarak Park Afyon AVM’deki sinema ile anlaştıklarını belirtti. Zeybek, bugüne kadar yaklaşık 3 bin 500 gencin filmi izlediğini açıkladı. Covid-19 küresel salgınının etkisini halen daha sürdürdüğünü dile getiren Zeybek, “Küresel salgın nedeniyle Şubat ayı toplantımızıda yine mesafe ve hijyene riayet ederek yapıyoruz. Toplam 54 maddelik yoğun bir Şubat ayı gündemimiz var.” ifadelerini kullandı. Ocak ayı Meclis toplantı tutanak özetini elektronik ortamda okuyan meclis üyeleri tutanağı oybirliğiyle kabul etti. Zabıta ve itfaiye personellerine mürt 482 TL fazla mesai ücreti verilmesini uygun gören Plan ve Bütçe Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
“AFYON BELEDİYESİ İLE
SEMERKAND KARDEŞ ŞEHİR OLDU”
Osmangazi Elektrik A.Ş ile Belediye arasında elektrik satış sözleşmesi yapılabilmesi için güvence bedeli olarak şirket adına Vakıflar Bankası Şubesi’nden kesin ve süresiz teminat mektubu alınması ve Vakıflar Bankasıyla gerekli sözleşmeleri imzalaması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliğiyle yetki verildi. Afyonkarahisar Belediyesi ve ADD Şubesi işbirliğinde Atatürk’ün fotoğrafçısı Etem Tem adına ulusal fotoğraf yarışması düzenlenmesi, bu hususta protokol imzalamak üzere Mehmet Zeybek’e yetki verilmesine karar verildi. Yarışmada dereceye girecek eserlere verilecek ödül toplam beledi 32 bin 750 TL olacağı açıklandı. Özbekistan’dan gelen talep üzerine Afyonkarahisar Belediyesi ile Semerkand Belediyesi’nin kardeş şehir olması ve İyi Niyet Protokolü imza için Zeybek’e oybirliğiyle yetki verildi.
“BAZI MİNİBÜS HATLARI GİRMELERİ GEREKEN MAHALLELERE GİRMİYOR”
Altı adet plaka devir talebi mevzuat çerçevesinde yasal sürelerine bağlı kalma şartıyla devrini uygun gören trafik komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Dörtyol Mahallesi deprem konutlarında oturan öğrencilerin Demirçevre Mahallesinde bulunan okula gelip gidebilmeleri için Oruçoğlu termal minibüsleri tarafından sabah 7.45-8.30 saatleri arasında öğrencilerin okula bırakılmaları öğleden sonra 14.00-14.45 saatleri arasında okuldan alınıp deprem konutlarına bırakılmasını uygun gören trafik komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Öğrenclerinn okula bu şekilde gayrı resmi taşındığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, durumun bu şekilde resmiyet kazandığını ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Durumu resmi hale getireceğizde işin açıkçası hiçbiri girmiyor. Sadıkbey Mahalle Muhtarı bana geldi Sadıkbey’e minibüsün girmediğini söyledi. Karşıyaka hattının Karşıyaka mahallesine girmediği ifade ediliyor.” dedi.
“ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ
SOKAK HAYVANLARINA ÖZEL
BİR ÇALIŞMA YÜRÜTECEK”
Merkez Fatih Mahallesi, 2405 ada, 11 nolu parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi konuyla ilgili teknik inceleme talebinden sonra görüşülecek. Karşıyaka Mahallesinde bulunan sokakların 2336 numaradan başlayıp 2351 numarasına kadar numaralandırılması işlemini uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Piyade Yedek Subay Teğmen Süleyman Merdivenci’nin ismini bir cadde veya sokağa verilmesi talebi teknik inceleme sonrası değerlendirilecek. İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesisler tarafından işletilen işletmelerde uygulanan bazı fiyat tarifelerinde değişiklik yapılması konusu enflasyon oranında yüzde 10 ile 15 arasında arttırılmasına karar verildi. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi 3837 adanın olduğu bölgede imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Böylece yeşil alanla konut alanı arasında bir takas yapılacak. Saadet köyü 101 ada, 72 nolu parselde ilave imar planı yapılması için ilgili kurumlardan görüş alınmasına karar verildi. Çakır Mahallesi 110 ada, 2 nolu parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasına karar verildi. Sokak hayvanlarının ıslahı işinin Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliğine devredilmesi teklifi kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Sokak hayvanları konusunda ciddi şikayetler var. Bununla alakalı Sayın Vali Yardımcımızın ön görüsüyle Çevre Hizmetleri Birliği’nce bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bunun için meclisimizden yetki istedik.” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Geliri karşığılı yardım ile ilgili çöp konteyneri ve büyük yol süpürme aracı alımı için toplamda 2 milyon 300 bin TL şartlı nakdi yardımın kabulüne karar verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme