• Haberler
  • Gündem
  • Sokak hayvanları rehabilite ediliyor – Kocatepe Gazetesi

Sokak hayvanları rehabilite ediliyor – Kocatepe Gazetesi

Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalar Şuhut’ta halen devam ediyor. Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Başkan Bozkurt, ilçede bulunan başı boş sokak hayvanlarının vatandaşlara zararsız hale getirilmesi maksadıyla gerçekleştirilen rehabilite çalışmaları özel bir veterinerlik firması ile yapılan protokol ile özel firma tarafından yürütüldüğünü ifade etti.5199 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile sokak hayvanlarının rehabilite [&hellip]

Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalar Şuhut’ta halen devam ediyor. Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Başkan Bozkurt, ilçede bulunan başı boş sokak hayvanlarının vatandaşlara zararsız hale getirilmesi maksadıyla gerçekleştirilen rehabilite çalışmaları özel bir veterinerlik firması ile yapılan protokol ile özel firma tarafından yürütüldüğünü ifade etti.
5199 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile sokak hayvanlarının rehabilite edilerek, doğal ortamlarına bırakıldığını kaydeden Başkan Bozkurt, “Vatandaşlarımızı rahatsız eden sokak hayvanları, rehabilite işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte küpeleme işlemi yapılıyor. Daha sonrasında nekahet dönemini tamamlayarak alındıkları bölgelere bırakılıyor. Bu çalışma neticesinde hayvanlar tamamen zararsız bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme