• Haberler
  • Genel
  • 'Söğüt’ten Çanakkale’ye pedal çevirdik' – Kocatepe Gazetesi

'Söğüt’ten Çanakkale’ye pedal çevirdik' – Kocatepe Gazetesi

Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’na Afyonkarahisar’dan 7 bisikletçi katıldı Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’ Söğüt ilçesinde Bilecik Valisi Nayir’in katılımıyla başladı.Ertuğrul Gazi Türbesi önünde ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’nu başlatan Vali Nayir, Çanakkale Valisi Hamza Erkal’a ulaştırılmak üzere Türk [&hellip]

“Söğüt'ten Çanakkale'ye pedal çevirdik”

Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’na Afyonkarahisar’dan 7 bisikletçi katıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’ Söğüt ilçesinde Bilecik Valisi Nayir’in katılımıyla başladı.
Ertuğrul Gazi Türbesi önünde ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’nu başlatan Vali Nayir, Çanakkale Valisi Hamza Erkal’a ulaştırılmak üzere Türk bayrağını ve Ertuğrul Gazi Türbesi’nden alınan toprağı sporculara teslim etti.
Tura katılan sporcuların, kuruluştan kurtuluşa ev sahipliği yapan Söğüt ilçesinden 100 yıl önce varoluş mücadelesi verilen Çanakkale’ye kadar pedal çeviren bisikletçilere seslenen Bilecik Valisi Nayir, tarihi iki noktanın birleşeceğini aktardı. Vali Nayir, “Birbirimize bağ olan değerlerin bugün hala yaşadığının bir örneği olarak sizler önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Tarihi mekanlardan Çanakkale’deki şehitlerimize selamlarımızı götüreceksiniz. Bu yarışta olmanın mutluluğunu ben inanıyorum ki, bir ömür boyu taşıyacaksınız. Bizler, Ertuğrul Gazi’yi Anma törenlerine katılarak ayrı bir güzellik ve özellik kattığınıza inanıyoruz ve sizlerde bunun bir parçası olarak bu önemli görevi ifa etmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. Kutsal, tarihi ve kültürel değerlerimize barışık olarak destek veren tavrınızın ömür boyu sürmesini diliyorum.” dedi.
Vali Nayir’in konuşmasından sonra da bisiklet turu başladı. Ertuğrul Gazi Türbesi’nden başlayan turda bisikletçiler Bilecik Şeyh Edebali Türbesi’nde mola verdi. Türbe ziyareti sonrasında tura devam eden bisikletçiler, Yeni Şehir’de öğle yemeği yedi. İznik’e ulaşan bisikletçiler ilk günü tamamladı.
İkinci günde, İznik’ten harekete geçen bisikletçiler gemiyle Mudanya’ya geçti. Mudanya’da coşku ile karşılanan bisikletçiler, kendilerini bandonun karşılamasına çok heyecanlandı. Kortej eşliğinde Mudanya Mütareke Binası’na kadar ilerleyen bisikletçiler, Bursa’ya ulaştı. Bursa’da ikinci günü tamamlayan bisikletçiler, üçüncü günde Bursa’dan, Karacabey’e hareket etti. Bisikletçiler, Karacabey’de Manyas Kuş Cenneti’nde mola verdi. Çanakkale’nin Biga İlçesi’ne hareket eden Bisikletçiler, Biga’da 4. günü tamamladı. 5. günü Çanakkale’ye ulaşan ve Çanakkale’de ağırlanan bisikletçiler Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitliği ziyaret ederek turu tamamladı.
“Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu”na Afyonkarahisar’dan Serpil Çoban, Osman Çoban, Güner Derican, Aykut Sıgındık, Yahya Küçüktütüncü, Soner Çal ve İsmail Çakmak katıldı. Turu değerlendiren Bisikletçi Aykut Sıgındık, “Söğüt’ten Çanakkale’ye pedal çevirdik. Bu sene dördüncüsünü tamamladığımız Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’nun haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sene de tamamladığımız tur için emeği geçenlere teşekkür ederiz. Şehitlik ziyaretimizde bize anlatılan bilgeler bizleri duygu dolu anlara taşıdı. Gözyaşlarımıza hakim olamadık. Böyle bir anlamlı günün herkesin yaşamasını ve şehitliği herkesin ziyaret etmesini cani gönülden arzu ediyorum. Gelecek sene yapılacak olan turu heyecanla bekliyoruz.” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme