• Haberler
  • Genel
  • Sofralar hurmaları bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Sofralar hurmaları bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Ramazan ayında hurmaların sofraları şenlendireceğini söyledi. Çakır, 'Vatandaşlarımız henüz Ramazan'ın geldiğini hissetmiyorlar' dedi Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Ramazan ayının gelmesiyle hurmaların sofralardaki yerini alacağını söyledi. Çakır, 'Hurmanın en büyük özelliği şu: Oruç tutan kişilerin kan şekeri düştüğünde, iftarda hemen yemekleri yemek istiyor. Halbuki bir hurma [&hellip]

Sofralar hurmaları bekliyor

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi
Soner Çakır, Ramazan ayında hurmaların sofraları şenlendireceğini söyledi. Çakır, “Vatandaşlarımız henüz Ramazan’ın geldiğini hissetmiyorlar” dedi

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Ramazan ayının gelmesiyle hurmaların sofralardaki yerini alacağını söyledi. Çakır, “Hurmanın en büyük özelliği şu: Oruç tutan kişilerin kan şekeri düştüğünde, iftarda hemen yemekleri yemek istiyor. Halbuki bir hurma yeyince kan şekeri dengeleniyor. Hurma, iştahı da bastırdığı için ağır yemeklerle midemizi yormuyoruz” dedi.
FARKLI ÇEŞİTLER VAR
Soner Çakır, en çok rağbet gören hurmaları şöyle sıraladı:
-Şerbetli hurma: Liflilik oranı yüksek, şeker oranı düşük. Yıkandıktan sonra şerbetlendiren hurma., Tunus hurması: Çekirdek kısmının boş olması nedeniyle tercih edilir. Kendine özgü bir tadı vardır. Kudüs hurması: En moda hurmalardan birisidir. Yaş, lezzetli, yumuşak bir hurmadır.
Eti bol. Medine hurması: Mebrum diye adlandırılıyor. Kuru bir hurmadır. Şeker oranı yüksektir, damak tadı verir. İran hurması: Yumuşaktır, şeker oranı yüksektir. Sarı hurma: bizim ülkemizde şeker hastalarının tercih ettiği hurma çeşididir. Çikolata kaplı hurma da ilgi görüyor.Safavi hurması: Daha çok Medine’de tüketiliyor. Taze hurma: dondurulduktan sonra Türkiye’ye getiriliyor.”
RAMAZAN’IN FARKINDA DEĞİLİZ
Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, vatandaşların Ramazan’ın geldiğini hissetmediğini aktardı. Çakır, “Hurma satışlarımız, geçen yıla göre düştü. Her bütçeye göre hurmamız var, ama vatandaşlarımız Ramazan ayını henüz idrak etmedi” diye konuştu. Çakır, Ramazan ayında susuzluğun önüne geçmek için de Demirhindi Şerbeti’nin de birebir olduğunu belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme