• Haberler
  • Genel
  • Şoförlerin sorunları basın toplantısı ile duyurulacak

Şoförlerin sorunları basın toplantısı ile duyurulacak

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, şoför esnafının sorunlarını yarın düzenleyecekleri basın toplantısı ile duyuracaklarını açıkladı Oda Başkanı Mevlüt Ülker, odaya kayıtlı Nakliyeciler ile birlikte şoför esnafının sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan başta olmak üzere üst düzey yöneticiler ve yerel yöneticilere duyurabilmek için yarın saat 11:00'de Kamyon Garajında [&hellip]

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, şoför esnafının sorunlarını yarın düzenleyecekleri basın toplantısı ile duyuracaklarını açıkladı

Oda Başkanı Mevlüt Ülker, odaya kayıtlı Nakliyeciler ile birlikte şoför esnafının sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan başta olmak üzere üst düzey yöneticiler ve yerel yöneticilere duyurabilmek için yarın saat 11:00’de Kamyon Garajında basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.
“ESNAF ÇALIŞAMAZ HALDE”
Mevlüt Ülker, Karayolları Trafik Kanunu gereğince yurt içinde taşımacılık yapan ve takograf cihazı kullanılması zorunlu olan kamyon, çekici ve otobüslerde 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren dijital takograf cihazının kullanılmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, “Ancak sayısal takografın esnafa maliyeti bir araç için cihaz bedeli ve diğer masraflar ile beraber 2 bin 500 TL’dir. Nakliyeci esnafı ülke genelinde ki ekonomik zorluklardan doğrudan etkilenmiş, yakıt, yedek parça ve Trafik Sigortası gibi zaruri giderlerinin yanında sayısal takograf zorunluluğu esnafımızı çalışamaz hale getirmiştir. Ülkemizde bireysel yük ve yolcu taşımacılığı can çekişmektedir. Sürekli artan maliyetler nedeniyle nakliyeci esnafımız vergi ve Bağ-Kur borçları nedeniyle mesleğini terk etmektedir.” dedi.
“KÜÇÜK ESNAF MUAF TUTULMALI”
Türkiye de gece gündüz demeden çalışıp batan esnaf kesiminin yolcu ve yük taşımacılığı yapan bireysel esnaf olduğunu dile getiren Ülker, “Kendi emek ve sermayesi ile kendisi ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışan esnafımızın yok edilmesi değil yaşatılması için gerekli desteklerin verilmesi gerekmektedir. Sayısal Takograf Uygulaması zorunluluğunun yasal süresinin uzatılması ve küçük esnafın muaf tutularak esnafımızın bu yükten biran önce kurtarılması gerekmektedir. Nakliyeci esnafımıza getirilen başka bir yük de U-ETDS Sistemidir. Esnafın yük bulma yükleme, çadırını çekme zamanında yükü yerine teslim etme gibi asıl işini bırakıp, yükün cinsini gönderici-alıcı bilgilerini elektronik ortamda bilgi girişi yapacak zamanı da bilgi düzeyi de bilgi yoktur. U-ETDS Sisteminin ileriki tarihe ertelenmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Oda Başkanı Mevlüt Ülker, nakliyeci esnafının en önemli sorunlarından birisininde K Yetki Belgelerinin öz mal olmayıp devrinin veya satışının yapılamadığını kaydetti. Ülker, yetkili çevrelerden sorunları duyarak çözüm bulmalarını istedi.

Bakmadan Geçme