Şoförlere uyarı: Bırakın şu telsizleri

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası, minibüs şoförleri ve servis personellerinin kişisel gelişimine katkı sağlamak için seminer düzenledi. Seminerde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, 'Kamuoyunu rahatsız edece davranışlardan kaçının. Bırakın şu telsizleri' dedi Murat ARISOY Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkâr [&hellip]

Şoförlere uyarı: Bırakın şu telsizleri

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası, minibüs şoförleri ve servis personellerinin kişisel gelişimine katkı sağlamak için seminer düzenledi. Seminerde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, “Kamuoyunu rahatsız edece davranışlardan kaçının. Bırakın şu telsizleri” dedi

Murat ARISOY

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği’nde minibüs şoförleri ile servis personellerinin kişisel gelişimi için seminer düzenledi. İki oturum hâlinde gerçekleştirilen seminerde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, “Liderlik” eğitimi verirken, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Ali Ünlü de şoför ve personelin uyması gereken kuralları anlattı.
GÖREV YAPMASANIZ
NE OLUR, DÜŞÜNÜN
Seminerin ilk oturumunda minibüs şoförleri ve servis personeline seslenen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, 23 yıldır dolmuşların müşterisi olduğunu, yolculuk yaparken edindiği tecrübeleri, yönelttiği eleştirileri paylaşacağını kaydetti. Minibüs ve servis esnafının önemli bir güce sahip olduğunu aktaran Göksel, “Siz bir gün boyunca mesleklerinizi yapmasanız, ne olur? Servisler öğrencileri bir gün evlerinden almasa, dolmuşlar bir gün çalışmasa ne olur, bunu düşündüm. Küçük çaplı bir kıyamet olur. Bu sizin gücünüzdür. Topluma hizmet eden bir mesleği icra ediyorsunuz” dedi.
BİRBİRİNİZE
DESTEK OLUN
“Yarışta arkada kalmayın” diyen Göksel, “Günümüzde en arkada kalanın canı çıkıyor. En arkada kalmayacağız. En arkada kalanı kaldıracağız. Brüksel’de bir Yahudi ile sohbet ettim. ‘Dünyanın binde 4’lük nüfusuna sahipsiniz, dünya ekonomisinin yüzde 52’sini elinizde bulunduruyorsunuz. Bu nasıl oluyor’ dedim. Bana dedi ki: ‘Biz bir Yahudi maddi sıkıntı yaşayınca toplanır, ona yardım ederiz. İkinci kez iflas edince yine yardım ederiz. Üçüncü kez iflas ederse, onu biz bitiririz, başkasına bırakmayız’. Biz Yahudilerden daha erdemli bir toplumuz. Birbirinize destek olun, birbirinizin arkasından dalavere yapmayın. Birbirinize destek verdiğiniz gün, sizi kimse alt edemeyecektir” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN UYARI VE ÖNERİLER
Türker Göksel’in minibüs şoförleri ve servis personeline hitaben yaptığı konuşmada öne çıkan uyarı ve tavsiyeler şöyle:
-Gelecek 10 yıl için projeler üretmelisiniz. 23 senedir Afyonkarahisar’dayım. Afyonkarahisar, 1992’deki Afyonkarahisar mı? Hayır. Daha da hızlı gelişecek. Kendinizi buna hazırlayın.
-Kamuoyunun tepkisini çeken davranışlardan acilen kendinizi soyutlamalısınız.
-O telsizlerdeki konuşmalarınız nedir öyle? Olacak iş değil. Kolluğa gerek kalmadan siz bırakın bu telsizleri. Müşteri sizin velinimetiniz. O telsizlerdeki küfürlü konuşmaya neden şahit olsun?
-“Helal olsun” dedirtecek faaliyetler yapın. Meselâ, bir günün bütün geliriyle, köylere kütüphane kurun.
-Sevmeden çalışmak, inanmadan ibadet etmek kadar alçaklıktır. İşini seveceksin.
-Cesaretli olacaksınız. ‘Bizden adam olmaz’ demeyeceksiniz. Bunu birisi bilinçli olarak söylüyorsa vatan hainidir.
-İnisiyatif alın. İletişim kurmakta sıkıntı yaşıyoruz. Ağzınızdan çıkanın nereye gittiğini hesaplayarak konuşun.
-Afyonkarahisar’ın kodlarını bilmeden Afyon’da esnaflık yapılamaz.
-Birlik olamazsınız kaybedersiniz.
-Fitneye müsaade etmeyeceksiniz.
-Hitabet konusunda dikkatli davranın.
-Duraklar arasında nezaket yarışması yapabilirsiniz.

KİTAP HEDİYE ETTİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, AKSAM Yayınları’ndan çıkan “Seçkiler” kitabını, bir minibüs esnafına hediye etti.

Bakmadan Geçme