• Haberler
  • Genel
  • Şoförler, eğitimden geçti – Kocatepe Gazetesi

Şoförler, eğitimden geçti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsü firması Şanlı Ulaşım A.Ş. şoförleri, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü amirlerinden trafik ve iletişim konularında eğitim aldılar. Eğitimin son gününe katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şoförlerin, eğitimle daha iyi hizmet vereceğine inandığını söyledi Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşımacılık şirketi Şanlı Ulaşım [&hellip]

Şoförler, eğitimden geçti

Afyonkarahisar’da toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsü firması Şanlı Ulaşım A.Ş. şoförleri, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü amirlerinden trafik ve iletişim konularında eğitim aldılar. Eğitimin son gününe katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şoförlerin, eğitimle daha iyi hizmet vereceğine inandığını söyledi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşımacılık şirketi Şanlı Ulaşım şoförlerine verilen hizmet içi eğitim seminerinin son bölümüne, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Abdürrezzak Avcı ile Şube’deki diğer amirler katıldı.
Günde 45 bin yolcu
Eğitimin son günü dolayısıyla verilen yemekte konuşma yapan Şanlı Ulaşım A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, firma olarak Afyonkarahisar’da ulaşımı en iyi ve kaliteli bir biçimde sağlamaya çalıştıklarını ve bunun için de gerekli eğitimlerin yapıldığını belirtti. Afyonkarahisar’lıların her zaman hizmetinde olduklarını söyleyen Şanlı, günde 45 bin yolcu taşıdıklarını, bunun 2 bininin ücretsiz olduğunu söyledi. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 dönem halinde yapılan seminerlerin sona erdiğini söyleyen Şanlı, kendilerine büyük destek veren Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.
Vatandaş memnun olacak
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahi-sar’da toplu taşımacılıkta her geçen gün kalitenin yükseldiğini söyledi. Başkan Çoban, “Özel halk otobüsü şoförlerinin eğitime tabi tutulduğunu öğrendik. Bundan memnuniyet duyduk. Belediye, 3 yıl önce bu taşıma işini ihaleyle bu şirkete devretmiş. gelinen noktada çalışanlar eğitimden geçerek idari binaları revize edilmiştir. Vatandaşlarımızın da memnuniyeti artacaktır” şeklinde konuştu.
Müşterilere kibar davranılmalı
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ise “Belli bir kültürden geliyoruz. Karşıdaki insanların beklentisini iyi bilmeliyiz. Şoförlerimiz öfkesini kontrol etmesini, müşterilere kibar davranmasını, yolda başkalarının da hakkı olduğunu bilmesi gerekiyor. Seminerlerde bunlar hatırlatılıyor.
Ulaşımda insanın yüzünü güldürebilecek bir seviyeye gelmişler. İçinin dolu olması adına şoförlerimizin eğitimini önemli buluyorum” dedi.
Ulaşımda da eğitim şart
Şirketlerin de sürekli kendisini yenilemek zorunda olduğunu, birçok bilginin tazelenmediği takdirde unutulduğundan bahseden Vali Balkanlıoğlu, bunun ehil insanlar tarafından sık sık hatırlatılması gerektiğini dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu, “İnsana hizmet götüren toplu taşıma işleri, ehil insanlar tarafından yapılmak zorundadır. Hem trafik kurallarına uyulması, hem de müşterilerine nasıl davranılması gerektiği yönünde şoförlerimizin eğitime ihtiyacı var. Bunlar hep eğitimle kazanılır. Bu eğitimin sağlanmasında emeği geçenlere, başta Galip Şanlı’ya ve Emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

“Olumsuzluklardan rahatsız olduk”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, özel firmanın şoförleri ile minibüs şoförleri arasında zaman zaman yaşanan kavgaların ulusal basına yansıdığını hatırlatarak, bunların, ilin adını kötüye çıkaran davranışlar olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Toplu taşıma hizmetleriyle ilgili şikayetler vardı. Bunlardan biz de rahatsız olduk. Üzüntülerimizi, müdahalelerimizi firmalara gösterdik” ifadelerini kullandı.

Vali ve Başkan’a abonman kartı

Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdürrezzak Avcı’ya toplu ulaşım abonman kartı hediye etti. Şanlı, kartları verirken, “Makam araçlarını kullanmak istemezseniz, bizim otobüslerimizi kullanabilirsiniz” dedi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise “tebdil-i kıyafet” (yöneticilerin, sade bir vatandaş kıyafeti ve görünümüyle denetim yapması) uygulaması yapması hâlinde toplu taşıma abonman kartını kullanabileceğini belirtti.

“Benim de E sınıfı ehliyetim var”

Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, şirket hakkında Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na bilgi verirken “Personel ihtiyacımız oluyor. Ciddi bir şoför açığımız var. Şoför sıkıntımız had safhada. Bizde şoför olunması için E sınıfı ehliyet taşınması ve 5 yıllık şoförlük tecrübesine sahip olunması gerekiyor” dedi. Bunun üzerine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bağcılar Kaymakamı iken E sınıfı ehliyet aldığını belirtti. Balkanlıoğlu, “İşsiz kalırsak…” dedi, ama devamını getirmedi. Bu durum, tebessüme neden olurken Balkanlıoğlu’na “emekli olunca” şoförlüğe başlaması, espri olarak önerildi.

Minibüsçülerin birleşmesi hayırlı

Afyonkarahisar’daki minibüsçü esnafının havuz sistemine geçme girişimi, özel halk otobüsü şirketi tarafından da takip ediliyor. Özel halk otobüsü
firması Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, minibüsçü esnafının birleşmesinin ekonomik anlamda hayırlı olacağını söyledi

Afyonkarahisar’da toplu taşıma hizmeti veren Şanlı Ulaşım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, minibüsçülerin birleşerek havuz sistemi kurma gi-rişiminin hayırlı olacağını söyledi. Şanlı, minibüsçülerin havuz sistemi oluşturma gi-rişimi hakkındaki düşüncesi sorulduğunda “Minibüsçü esnafıyla görüşüyoruz. Biz pek çok şehirde minibüsçü esnafına yardımcı olduk. Kendileri için birleşmelerinin hayırlı olacağını düşünüyoruz. Küçük firmalar birleşip büyük firmalar hâline geliyor. Nasıl bakkallar birleşip hipermarket oluyorsa minibüsçü esnafının da bunu yapması lazım. Onlar için hayırlı olan bir birleşim” cevabını verdi.
“Siz birleşin,
biz buradayız, dedik”
Minibüsçülerden resmi bir teklif alıp almadıkları doğrultusundaki soruya “Şu ana kadar öyle bir resmi teklif yok. Böyle bir hazırlık içinde olduklarını söylediler. Görüşme safhasında kaldı. Ama kesin bir şey yok” karşılığını veren Galip Şanlı, görüşmenin içeriğiyle ilgili şunları aktardı:
“Biz havuza geçersek sizle beraber mi işletelim, satın mı alalım gibi görüş soruldu. Biz de ‘Siz birleşin, bir noktaya gelin, biz buradayız, biz hazırız’ dedik. Ticari bir firmayız. Dev firmalar birbirlerini satın alabili-yorlar.” (Kocatepe)

Yenilenen hizmet binasını incelediler

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile beraberindeki heyet, toplu taşıma firması Şanlı Ulaşım’ın yenilenen hizmet binasını gezdi. Balkanlıoğlu, Galip Şanlı’dan hizmet binası ile ilgili bilgiler aldı

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler firmanın hizmet binasının içinde bir süre gezerek, gerek otobüslerdeki kamera sistemleri, gerekse araç bakım ve temizlik bölümlerinde incelemelerde bulundu.
Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, heyete bilgi verirken, şoförlerin kahvaltı yaptıktan sabah 6.00’da garajdan çıkış yaptığını, halk otobüslerindeki her türlü bakımın şirket tarafından karşılandığını belirtti. Şanlı, şirket olarak 4 engelli istihdam ettiklerini, kamera ve güvenlik sisteminin de her zaman takip edildiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme