Şoför kendi değerinin farkına varmalı

İl Emniyet Müdürlüğü’nün trafik birimi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği çerçevesinde Eğitmen Eren Gökyer tarafından servis ve minibüs şoförlerine “Etkili İletişim Stres ve Öfke Eğitimi” verildi.ETKİLİ İLETİŞİMSİZ OLMAZESOB oditoryumunda gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 250 şoför katıldı. Eğitmen Eren Gökyer’in sunumunu ilgiyle dinleyen şoförler eğitime katkıda bulundular. Şoförlüğün son derece önemli ve zor bir iş olduğunu [&hellip]

İl Emniyet Müdürlüğü’nün trafik birimi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği çerçevesinde Eğitmen Eren Gökyer tarafından servis ve minibüs şoförlerine “Etkili İletişim Stres ve Öfke Eğitimi” verildi.
ETKİLİ İLETİŞİMSİZ OLMAZ
ESOB oditoryumunda gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 250 şoför katıldı. Eğitmen Eren Gökyer’in sunumunu ilgiyle dinleyen şoförler eğitime katkıda bulundular. Şoförlüğün son derece önemli ve zor bir iş olduğunu hafife alınamayacağını dile getiren Eren Gökyer; “İletişm benim hayatım. Ama sadece benim hayatım değil. Şoförlerimizin de hayatı. Eğitim verecek değilim. Sadece iyi bir gözlemci olarak bazı hususları paylaşacağım. Şoföründen, öğretmenine, sade vatandaşına kadar hepimiz için geçerli olan etkili iletişim üzerine konuşacağız. İletişim ve önemini nefesim yettiğince ulaşabildiğim herkese anlatmayı dert edinmiş bir insanım” dedi.
STRES VE ÖFKE KONTROLÜ DEĞERLENDİRİLDİ
Eren Gökyer, şoför esnafı ile birarada olmaktan son derece memnun olduğunu söyleyerek, bu ortamı sağlayan Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu adına Oda Başkanı Mevlüt Üyümez’in şahsında ve Trafik Müdürlüğü’nden emniyet görevlilerine teşekkür etti. Şoförlerle ilgili bir daveti tereddütsüz kabul ettiğini belirten Gökyer; “Minibüs şoförlerinin müşterisiyim. Sizlerle paylaşmak istediğim gözlemlerim var. Stresi nasıl önleriz, öfkemizi nasıl kontrol edebilirizi konuşacağız. Bu noktada iletişimi ele alacağız” diye konuştu.
MADALYON ÇİFT TARAFLI
Minibüs, şoförlük, ulaşım denildiğinde aynı anda bir kaç şeyi yapabilen kişinin akla geldiğini dile getiren Eren Gökyer, minibüs şoförlerinin icra ettiği işin hiçte yabana atılır tarafı olmadığını kaydetti. Servis şoförlerinin de son derece mühim bir iş yaptığını, insanların evlatlarını servis şoförlerine emanet ettiğini belirten Gökyer; “Herkesin çocuğu kendisi için biriciktir. Ayrıca ulaşım hizmeti için para ödüyor. Toplumda genel algılardan bir tanesi bir iş için para ödeniyorsa o işi yapanın hayatını satın almak. Bu paylaşımlarımız da madalyonun her iki tarafına bakacağız. Hem hizmet alan kişi tarafından hem de bu hizmeti veren kişi açısından bakacağız” şeklinde konuştu.
ON NUMARA ŞOFÖR TANIMI NET
“On numara şoförü” tarif eden Eren Gökyer on numara şoförün; Hız limitlerine uyan, emniyet kemerini takan, yorgun araç kullanmayan, dinlenmeye özen gösteren, aracı güvenle kullanıp, risk almayan, aracın teknik bakımını yaptıran, acil durumlara doğru müdahale eden, müşterilerle iyi ilişkiler kuran, araç içinde disiplin sağlayıp, trafik kurallarına uyan kişi olduğunu söyledi. Beden dilinin çok farklı bir boyut olduğundan söz eden Gökyer, ağızla konuşurken beden dilinin farklı anlatım ve ifadelerde bulunabildiğini, bazen sessiz kalmanın dahi çok şey anlattığına dikkat çekti.
DİNLE-GÜLÜMSE-ÖLÜMÜ UNUTMA!
Şoförlerin son derece önemli bir işi yapan, dikkat etmek zorunda olduğu kriterler ve kazançları ile en az bir işadamı kadar saygın olduklarına vurgu yapan Gökyer şöyle konuştu: “En temel doğru iletişim özelliği gülümsemek. Gülümsediğimiz de 17 kasımız çalışırken somurttuğumuz da 43 kasımız çalışıyor. Gülümsemek hayat geneline kişinin kalite getiren bir yaklaşım. Gerek hizmet verilen hatların bedeli, kazanılan para, yapılan işin kutsiyeti ve ciddiyeti doğrultusunda şoförlüğü, minibüsçülüğün işadamlığından farkı yok. Öncelikle sizler kendi değerinizin farkına varın ve ona göre davranın. Sizler sıradan insanlar değilsiniz. Gerçekten dinlersek anlarız. Temel sorunlardan bir tanesi dinler gibi görünüp hiçbir şey anlamamak. Gerçekten dinlemek, gülümsemek, er geç öleceğimiz gerçeğini unutmamak minibüsçüsünden yolcusuna kadar herkesin birbirine karşı hoşgörülü ve sayglı olmasında etken faktör olacaktır.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme