SODİMER, Afyon eğitimine destek verecek

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'nin yürüttükleri projelerin kent eğitimine ivme kazandırdığını söyledi. Eraslan, 'Afyon kıymetli bir kent. SODİMER olarak biz Afyon'a çeşitli başlıklarda destek olacağız. 'Anne Baba Okulu' ve 'Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak' başlıklı konularda eğitimler düzenleyeceğiz' dedi

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’yi makamında ziyaret ederek kentte uygulamayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri de hazır bulundu.
“VALİ YİĞİTBAŞI VE MÜDÜR SÜNNETCİ ÇALIŞMALARIYLA KENT İVME KAZANDI”
SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın kendileri için çok kıymetli bir kent olduğunu söyledi. Eraslan, “Afyonkarahisar’ın hem eğitime verdiği önem hem de burada ki eğitm yöneticilerinin farkındalıkları bizim için önemlidir. Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Miraç Sünnetci’nin yaptığı projelerle kent çok güzel bir ivme kazandı. Biz Afyonkarahisar’ı yakından takip ediyoruz. Özellikle ulusal bazdaki projeler, Teknofest’teki başarılar sadece öğrenci değil, veli ebeveyn eğitimlerinin de önemsendiğini görüyoruz. O yüzden bizde SODİMER olarak Afyonkarahisar’a çeşitli başlıklarda destek olacağız. Bunlardan bir taneside Anne Baba Okulu’dur. Özellikle ‘Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak’ başlıklı annelerin, babaların nasıl bir modern dijital anne baba olabileceklerini anlatacağız. Üniversiteden değerli hocalarımızı seminer vermeleri için getirteceğiz. Ayrıca kentte bir Dijital Öğretmen Akademisi yapmayı planlıyoruz. Dijital yaşayan dünyada eğitim ve dijital ilişkisini okutacağız. Sayın Milli Eğitim Bakanımız, Prof. Dr. Yusuf Tekin hocamız da buna çok önem veriyor. Yani Afyon’da 3 ana başlıkta çalışacağız. Ebeveynler, öğretmenler son olarak da öğrenciler üzerinde çalışacağız.” dedi.
“AFYON’DA DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞMASI PLANLIYORUZ”
Eraslan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Sayın Miraç Sünnetci ile beraber planladığımız önemli bir çalışma var. Bu çalışmamız dijital girişimciliktir. Artık dünya buradan hareket ediyor. Cep telefonlarındaki her bir uygulama dijital bir girişimcilik örneğidir. Dinlediğimiz müziklerden tutun, kullandığımız araç gereçlere kadar bu süreç devam ediyor. Afyon’da dijital girişimciliğin nasıl olabileceğini anlatacağız. Özellikle Covid-19 Pandemisinde ınstagram üzerinden gözlük kılıfı satan çocuktan tutun da, uygulamalar, kod yazan çocuğa kadar bunun nasıl kurgulanabileceği üzerine Anadolu’dan da bir ateş yakacağız. Bu çok kıymetlidir. Afyon’unda buna dönük alt yapısı hazırdır. Umuyorum ki çok faydalı ve güzel bir çalışma yapacağız.”
“AİLE ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ EĞİTİMLERİNDE DESTEK ALACAĞIZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:
“Kıymetli hocamızın çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. Kendisini uzun yıllardır tanıyorum. Kendisini Afyon’umuza dâhil etmek istedim. Afyon’umuza katkı sunup, büyük bir destek olacağının bilincindeydim. Biz bu çalışmayı daha önce çalıştığım ille de yapmıştık. Çok büyük bir destek aldık. Çok büyük bir övgü aldık. O yüzden hocamın yeni projelerini Afyon’da, kendisininde ifade ettiği gibi öğrenci bazlı öğretmen bazlı, idareci bazlı ve aile eğitimleri dâhil bu destekleri kendisinden alacağız inşallah. Afyonumuz için şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Prof. Dr. Levent Eraslan kimdir?

Haber Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, son iki yılda uluslararası katılımlı 100 bin kişiye ücretsiz eğitim veren bir organizasyonun başkanlığını yürütüyor.
Türkiye’nin ilk Metaverse Okulunun da kurucusu olan Prof. Dr. Levent Eraslan, ayrıca metaverse alanında önde gelen girişimciler ile Metaverse Türkiye Platformunu ve Start-UP okulunu kurmuştur. 1975 Karabük doğumlu olan Eraslan, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da, lisans ve lisansüstü eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Eğitim Sosyolojisi alanında doktora sahibi olan Eraslan, Ankara Üniversitesi’nde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’nda öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Eraslan’ın toplumsal yaşamın farklı ve özel alanlarına dönük teorik ve uygulamalı araştırmaları bulunmaktadır. Birçok alanda uluslararası akademik çalışmaları olan Eraslan, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü TUBIM Bilim Kurulu üyeliği yapmıştır. Türkiye’nin en eski bilişim temelli sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Bilişim Derneği İcra Kurulu üyesi ve TEDX konuşmacısıdır. Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütmüş, aynı zamanda alanında bir ilk olan Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezini kurmuştur. Binlerce öğrenci bu merkezin eğitimlerinden yararlanmış, yüzlerce içerik yaratılmıştır. Küresel Gazeteciler Konseyi danışma kurulu üyesidir. Ankara Kent Konseyi Teknoloji Grup sözcüsüdür. Global Savunma dergisi yayın kurulu üyesi de olan Eraslan’ın 23 adet telif kitabı, yüze yakın akademik çalışması ve altı bilimsel başarı ödülü bulunmaktadır. Sosyal medya alanında çok sayıda araştırma ve kitapları ve Sosyal Medya Sosyolojisi adlı bir editoryal kitabı da olan Eraslan, aynı isimdeki dersi Dünya’da Türkiye’de ilk defa lisans ve lisansüstü eğitiminde okutmuştur. Ülkemizin birçok kentinde öğrenci, öğretmen ve yöneticilere dönük yüzlerce eğitimi yüz yüze vermiş, çok sayıda ulusal ve uluslararası proje yürütmüştür. Eraslan, Çocuk Vakfı Danışma Kurulu üyesidir. Eraslan, Eğitim, Metaverse, Sosyal Medya ve Dijital Eğitim konusunda çok sayıda yazılı ve görsel medya aracının uzman konuğudur. Prof.Dr. Levent Eraslan 100. yılını kutlayan dünyanın en prestijli iş ve yönetim dergisi Harvard Business Review yazarıdır. Prof. Dr. Levent Eraslan dijital girişimciliğin yaygınlaşmasını bir milli ödev görmektedir. Sosyal Medya Sosyolojisi, Sosyal Medya Saldırganlığı, Dijital Tiranlık, Olağanüstü Haller Pedagojisi gibi yeni kavramları literatüre kazandırmıştır.

Bakmadan Geçme