Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SMMMO’dan staja hazırlık kursu

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından staja başlama hazırlık kursları veriliyor

 

Odanın toplantı salonunda düzenlenen kurs, hafta sonları iki gün günü olmak üzere 1 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek.
“KURS ODA BÜNYESİNDE VERİLİYOR”
Afyonkarahisar SMMM Odası Başkanı Serhat Gümüş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmak için 3568 sayılı yasada belirtilen fakültelerden birini bitirmek gerektiğini kaydederek, “Yasada belirtilen fakültelerden birini bitirmenin yanı sıra yılda 3 kez yapılan staja başlama sınavını kazanmak gerekiyor. Bu süreçten sonra 3 yıllık bir Serbest Muhasebeci Mali Müşavir stajından sonra yeterlilik sınavı verip başarılı olanlarla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsatı almaya hak kazananlarla biz de oda olarak staja başlama sınavına hazırlık anlamında odamız bünyemizde kurslar vermeye başladık.” dedi.
“HEDEF İSTİHDAMA KATKI”
Bu tür kurslar sayesinde istihdama da katkı amaçladıklarını belirten Gümüş, “Bu eğitime katılan adaylarımız daha sonraki stajda staj sonrası olan 3 yıllık sürede 4 ay stajdan sayılan süre kabul edilecektir. Bu eğitim Afyonkarahisar Odası katkıları ile yapılmaktadır. Oda olarak kurs eğitmenlerimize katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu eğitimle birlikte her dönem eğitimlerimiz devam edecektir. Ayrıca stajı bitirme sınavlarında katkımız olsun düşüncesiyle stajyerlere de eğitim verilecektir.” ifadelerini kullandı.
Staja başlama hazırlık kurslarında; Maliye, Maliye Muhasebesi, Meslek Hukuku, Borç Hukuku, Ticari Hukuk, Vergi Hukuku, Denetim, İş. Sosyal Güvenlik Hukuku, İktisat, Mali Analiz ve Matematik gibi konular anlatılıyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti