• Haberler
  • Gündem
  • SMMMO'da staj kursları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

SMMMO'da staj kursları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Arık 2017/2 Dönem Staja Başlama ve Bitirme Kursları ön kayıtlarının başladığını duyurdu.Başkan Arık muhasebeciliğin ilk ve önemli adımının staja başlama sınavı olduğunu belirterek, 'Bu sınavda başarı olan stajyerler daha sonra  bir Mali Müşavirin yanında denetiminde ya da gözetimde 3 yıl staj yapma zorunluluğu bulunmakta, yüksek [&hellip]

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Arık 2017/2 Dönem Staja Başlama ve Bitirme Kursları ön kayıtlarının başladığını duyurdu.
Başkan Arık muhasebeciliğin ilk ve önemli adımının staja başlama sınavı olduğunu belirterek, “Bu sınavda başarı olan stajyerler daha sonra  bir Mali Müşavirin yanında denetiminde ya da gözetimde 3 yıl staj yapma zorunluluğu bulunmakta, yüksek lisansı bitirenler de ise bu süre 2 yıldır. Staj sonunda  bitirme sınavlarına girerek Mali Müşavir olmaya hak kazanmaktadır” dedi. Başlama Kursunun160 saat, Bitirme kursunun ise 176 saat olduğunu belirten ASMMMO Başkanı Kadir Arık, “Bu kurslara katılan stajyerlerimiz bu kurs sonu aldıkları sertifika ile stajlarından 4 ay kısaltma imkanı sağlamaktadır. Stajyerlerimiz için açılan Staja Başlama-Bitirme Kursları yanında bilgisayarlı muhasebe kursu ilerleyen zamanlarda da yabancı dil kursları ile zenginleştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Bakmadan Geçme