• Haberler
  • Genel
  • SMMMO’da olağanüstü toplantı – Kocatepe Gazetesi

SMMMO’da olağanüstü toplantı – Kocatepe Gazetesi

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 1. olağanüstü genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odalarının yeni yönetimi için Erdal Sayar ve Mahmut Tan’ın öncülük ettiği iki ayrı liste üzerinde kanaatlerini ortaya koydular. 2 gün süren kongrede Sayar’ın listesi 257 oy toplarken Tan’ın listesi 84 oyda kaldı. ASMMMO'nun yeni yönetimi Erdal Sayar, [&hellip]

SMMMO'da olağanüstü toplantı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 1. olağanüstü genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı.

Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odalarının yeni yönetimi için Erdal Sayar ve Mahmut Tan’ın öncülük ettiği iki ayrı liste üzerinde kanaatlerini ortaya koydular. 2 gün süren kongrede Sayar’ın listesi 257 oy toplarken Tan’ın listesi 84 oyda kaldı. ASMMMO’nun yeni yönetimi Erdal Sayar, Kadir Arık, Serhat Gümüş, Seyhan Uysal, Mahmut Tan’dan oluştu.

Mücalede boyun eğmeden sürdü
Cumartesi günü öğleden sonra oda da yapılan toplantıda konuşan Oda Başkanı Erdal Sayar, bugüne kadar üyelere en iyi şekilde temsil edebilme gayretinde olduklarını söyledi. Sorunların çözülebilmesi konusunda önemli görevler üstlendiklerini, üyeler arasındaki diyalogun artırılmasında küslüklerin gideril-mesinde ciddi gayret sarf edip, sarf etmeye devam edeceklerini aktaran Sayar; “Mesleki ve toplumsal çıkarlarımız için demokrasi mücadelesinde etkin rol üslendik. Eleştirilerimizi yüksek sesle ifade ettik .Önerileri dikkatle dinledik, amacımızı her ortamda çekinmeden açıkladık. Doğrularımızı birlikte belirledik, farklılığımızı zenginlik saydık. Mesleki ve toplumsal çıkarlarımızdan ödün vermedik, mücadelemizi boyun eğmeden sürdürdük. Herhangi bir kuruma yaslanarak ve toplumsal bir güç olmaktan uzak durduk. Kendi gücümüze güvendik, kendi gücümüzle sürdüreceğimiz mücadelenin başarımızın teminatı olacağını biliyorduk. Öylede yaptık ve kazanımlarımızı sürekli bilen bir mücadeleye imza attık.” dedi.
Çözüm birliktelikle olur
SMMMO mensubu olmanın ayrıcalığını üyelere yaşatmak gayreti ve azmi içinde olduklarının altını çizen Oda Başkanı Erdal Sayar, bunun için bir olmak ve birlikte olmak zorunda olduklarına dikkat çekti. Oda hizmetlerinin sürdürülebilirliğini hâkim kıldıklarına değinen Sayar; “Hizmet sunumları çağdaş standartta, üyelere saygılı ve mutlu etmeye yönelik oldu. Mesleki kaygılarımız ve sıkıntılarımız önceki yıllara göre maalesef artarak devam etmektedir. Böyle bir ortamda hiç kimse çözümleri sadece odamızdan beklememelidir. Sorunların çözümünde her zamankinden daha fazla birlikte olmaya ihti-yacımız olduğu aşikârdır. Çözüme katkı sağlayacak tüm proje ve fikirleri sonuna kadar destekleme kararlığmdayız. Sizde takdir edersiniz ki mesleğin kendine has sorunları bulunmaktadır. Bu sorunların çözümünde tüm üyelere görevler düşmektedir. Sizlerin eleştirilerine ve fikirlerine kesinlikle ihtiyacımız vardır. Sizlerden aldığımız güçle odamızı her anlamda üyesine sahip çıkan, küskünlük ve kırgınlıkları önleyen bir oda görüntüsüne kavuşturacağımıza inancım tamdır.” diye konuştu.
Denetim kapsamı geniş
Oda, yönetim kurulunda görev yapan değerli üyeler başta olmak üzere, disiplini, denetimi, delegesi ve diğer kurulları ile uyum içinde çalışan bir kurum gayretinde olmaya çalıştıklarını ifade eden Erdal Sayar; “Önümüzdeki dönemde denetim, ağırlık kazanacak, artık bu meslekte, yalnızca vergi için değil bilgi için muhasebe anlayışı hakim olacaktır. Artık bizler uluslar arası standartlar da bir muhasebe mesleğini icra etmek isti-yoruz. Ebetteki sürdürülebilir bir kamu düzeninin sigortası görevini üslenebilmek için, sunulan finansal bilgilerin doğruluğunun denetimininde meslektaşlarımız tarafından yapılması gerekir. T.T.K nın yürürlüğe girmesiyle birlikte kademeli olarak 400 bin şirket ,halen faal olan 50 bine yakın yapı kooperatifi 4 bin 500 tane vakıf denetiminin de kapsamına girecektir.” şeklinde konuştu.
Üyeler seçimde iradesini koymalı
Bunun haricinde spor kulüpleri ve dernekler yani kamusal sorumluluğu olan tüm alanlar meslek mensuplarının denetimine tabi olacağını aktaran Oda Başkanı Erdal Sayar şöyle konuştu: “Meslektaşlarımızın bu denetimler için hazırlamamız gerekiyor. Bu nedenle işimiz çok arkadaşlardır. Bağımlı bağımsız, çalışan çalışmayan stajyerlerimizden büro çalışanına kadar bütün üyelerimizin bilmesini isterim ki; bizlere layık gördüğünüz bu makam emin ellerdedir, hedeflerimiz büyüktür. Sorumluluklarımızın ve görevimizin de farkındayız. Üyelerimizin seçimlere katılarak iradelerini ortaya koymaları, sandalye kapma yarışına girenler ile gerçekten de yönetime talip olan ve yönetme becerisi olan grupları birbirinden ayırmaları gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile hepinize mutluluklar diliyor, daha iyi şartlarda mesleğimizi icra edebilme temennisiyle olağan üstü genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Katılımınıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” Genel kurul toplantısına oda üyeleri katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme