SMMMO’da 4 istifa – Kocatepe Gazetesi

SMMMO Yönetim Kurulu üyelerinden dört kişi yaptıkları ortak açıklama ile istifa ettiklerini bildirdi. Semai Kaya, Tuncay Keskin, Mahmut Tan ve Mehmet Canbay istifa gerekçelerini sıraladıkları açıklamalarında, Oda Başkanı Erdal Sayar’ın yaklaşık 20 yıla yakın oda başkanlığı görevinde bulunduğu belirtilerek, camiayı yeni serüvenlere sürüklemeden bir an önce Olağan üstü genel kurul ile Oda'yı emin ellere teslim [&hellip]

SMMMO'da 4 istifa

SMMMO Yönetim Kurulu üyelerinden dört kişi yaptıkları ortak açıklama ile istifa ettiklerini bildirdi. Semai Kaya, Tuncay Keskin, Mahmut Tan ve Mehmet Canbay istifa gerekçelerini sıraladıkları açıklamalarında, Oda Başkanı Erdal Sayar’ın yaklaşık 20 yıla yakın oda başkanlığı görevinde bulunduğu belirtilerek, camiayı yeni serüvenlere sürüklemeden bir an önce Olağan üstü genel kurul ile Oda’yı emin ellere teslim etmesini arzuladıklarını bildirdiler.

İstifa gerekçeleri sıralandı
Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Yönetim kurulu üyelerinden Semai Kaya, Mahmut Tan, Tuncay Keskin ve Mehmet Canbay ortak açıklama yaparak üyelikten istifa ettiklerini bildirdiler. İstifa gerekçeleri sıralanan açıklamada; “Yönetim kurulu üyeliğimiz boyunca 3568 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler gereği odamızın iş ve işlemlerinin Oda başkanı Erdal Sayar tarafından sürekli engellenerek çalışma fırsatı bulamadık. Oda başkanının Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını yalnızca kendine ait bir iş yeri olarak görüp buna göre hareket ettiğinden ve seçilerek gelmiş ve yönetim kurulunda temsil yetkisi almış hiçbir üyenin ne üyeliğine ne de kanunla almış olduğu yetkilerine itibar etmemesi ve hçbir kanun, yönetmelik ve Oda Genel Kurullarında kararı alınan işlemler yönergesine göre hareket etmeyerek, kendi bildiğine göre hareket etmesi üzerine topluca istifa ettik. 03 UZ 002 plakalı aracın sürekli görevlendirme yazısı ile görevlendirilmesi ve şoför kadrosunda çalıştırılacak biri gözetiminde araç takibi yapılarak kullanılması gerektiğini ifade ettiğimiz halde herhangi bir araç takip sistemi olmadan çoğu kez şahsi işlerinde kullanmış, yönetim kurlu kararı olmadan Oda personeli Sabri Duysak ‘ın şöför kadrosunda olmadığı halde İzmir ‘e oda aracı ve oda personeli ile gittiğinde geçirmiş olduğu trafik kazası neticesinde oda arabasını hurdaya ayrılmasına sebep vermiş ve hiç kimsenin uyarı ve önerilerini dikkate almamıştır.” denildi.
“Oda kimsenin bürosu değil”
Semai Kaya, Tuncay Keskin, Mahmut Tuncay ve Mehmet Canbay’ın imzasını taşıyan açıklamada istifa gerekçeleri detaylı olarak aktarıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Her gün mesaisini oda da harcadığını sabah 9.00’da odaya geldiğini ve akşama kadar oda bulunduğunu yönetim kurulunun gelmediğini öne sürerek yönetim kurulunun çalışmadığını ifade etmektedir. Bizler tüm yönetim kurulu toplantılarına katılmış yönetim kurulu olarak görevlerimizi ifa etmeye çalışmışızdır. Ancak odayı kendi büromuz gibi görmeyip kendi misafirlerimizi ahbap çavuş ilişkilerimizi hiçbir zaman odaya karıştırmadan odayı maddi manevi imkanlarımıza alet etmemişizdir. Biz hiçbir zaman odayı kimsenin menfaatleri doğrultusunda çalışmasını yada kullanılmasını istemiyor odaya gerçekten mesleki manada görev yapacak insanların gelmesini istediğimiz için istifa ediyoruz. ilgi ve belgerin Başkanın izni olmadan hiçbir yönetim kurulunun bilgisine sunulmadığı oda haricinde yapılan toplantı yada seminerlerin oda başkanının şahsi meseleleri neticesinde oda üyelerine haber vermemesi nedenler arasındadır.”
“Aynı erdemi
kendisinden bekliyoruz”
“Oda Başkanı ATSO tarafından tertiplenen Türk Ticaret Kanunu ile ilgili seminer dahil hiçbir üyeye haber vermemiştir. Meslek mensuplarımızdan gelen haberler neticesinde Oda Başkanı Erdal Sayar’ın kapı kapı meslek mensuplarını dolaşarak olağanüstü genel kurul için imza topladığı ve çoğu meslek mensubunun imzayı atarken sıkıntıya düşmesi ve meslek mensupları arasında ikileme sebep verdiğinden dolayı, bizlerin da daha fazla meslek mensubunu rahatsız etmemesi için kendi isteğimizle istifa ediyoruz. Bizler bundan sonra SMMMO’nın kuruluş amacına, meslek camiamızın birlik ve beraberliğinin tesisi edilmesi amacına, meslek mensuplarının hak ve menfaatleri doğrultusunda hizmet etmesine, meslek onurunun yüceltilmesine ve bu hizmet yarışının yüceltilerek devam etmesinin sağlanması için, Oda yönetim kurulu üyeliğimizden topluca istifa ediyoruz. Aynı erdemin, büyüklüğün yaklaşık 20 yıla yakın oda başkanlığı görevinde bulunan Sayın Erdal Sayar ’ın da göstererek, camiamızı yeni serüvenlere sürüklemeden bir an önce olağan üstü genel kurul ile odamızı emin ellere teslim etmesini arzulamaktayız.” (Kocatepe)

‘Genel kurul’dan kaçıyorlar’

ASMMMO Başkanı Erdal Sayar yönetim kurulu
üyelerinin istifasıyla ilgili olarak “Görüş ayrılığının
temelinde milletvekili adayı olduğu için istifa etmesi gereken Semai Kaya’nın istifa etmemesi konusu vardır. Biz genel kurul kararı alınca bu arkadaşlar genel
kuruldan kaçmak için böyle bir yola başvurdular” dedi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar ise yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını açıkladı.
ASMMMO Yönetim Kurulu üyesi Semai Kaya’nın AK Parti’den milletvekili adayı olduğunda Oda yönetiminden istifa etmesi gerektiği halde istifa etmediğini ve seçim sonrasında yönetim kuruluna geri dönmek istediğini anlatan ASMMMO Başkanı Erdal Sayar, “Yönetim kurulu içindeki ayrılık Semai Kaya’nın bu tavrı sonrasında su yüzüne çıkmıştır. Aramızdaki fikir ayrılıklarının ilk doğuşu bu nedenle olmuştur. Bunun sonrasında dün arkadaşlarımız Mustafa Üreten ile Kadir Pancaroğlu dün saat 11.00 sıralarında Oda’ya gelerek genel kurul için 100 üyeden imza topladıklarını bize bildirdiler. Bu durumda Oda Başkanı olarak bize düşen yasal görev olağanüstü kongre kararı almaktı. Biz de kanuni zorunluluk gereği bu kararı aldık. Bizim olağanüstü genel kurul kararımız sonrasında adı geçen arkadaşlar yönetim kurulundan istifa kararı aldıklarını öğrendik. Bunu da basın açıklaması yoluyla duyurmuşlar. Sürecin başlangıcı Semai Kaya’nın milletvekili adayı olup yönetimden istifa etmemesidir. Bu arkadaşlarımız genel kuruldan kaçmak maksadıyla böyle bir yola tevessül etmişlerdir” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme