SMMMO eğitim seminerlerine devam ediyor

ASMMMO tarafından Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde muhasebe ve uygulamaları hakkında eğitim semineri verildi   Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) eğitim seminerleri kapsamında, Bolvadin ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi odalarının ev sahipliği ile TÜRMOB eğitmeni Nedim Boz tarafından üyelere ve mükelleflere yönelik e-defter, e-arşiv, e-irsali ve e-muhasebe uygulamaları hakkında eğitim semineri düzenlendi. '2022 YILINDA [&hellip]

ASMMMO tarafından Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde muhasebe ve uygulamaları hakkında eğitim semineri verildi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) eğitim seminerleri kapsamında, Bolvadin ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi odalarının ev sahipliği ile TÜRMOB eğitmeni Nedim Boz tarafından üyelere ve mükelleflere yönelik e-defter, e-arşiv, e-irsali ve e-muhasebe uygulamaları hakkında eğitim semineri düzenlendi.
“2022 YILINDA KAMU KURULUŞLARININ YÜZDE 90’I E-UYGULAMAYA GEÇECEK”
Seminerlerde konuşan ASMMMO Başkanı Serhat Gümüş, “1 Ocak 2020 de e-arşiv, e-fatura, e-irsaliye, e-muhasebe uygulamalarının çalışma hayatına girmesiyle birlikte bu kapsamda oda üyelerimize ve mükelleflere bu konu hakkında TÜRMOB tarafından alanında uzman eğitmenler tarafından Ticaret ve Sanayi Odaları ev sahipliğinde bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. İlk seminerlerimizi Dinar ve Sandıklı Ticaret odalarında verdikten sonra ikinci seminerlerimizi Bolvadin ve Emirdağ ilçelerimiz de Ticaret ve Sanayi Odalarının ev sahipliğinde yapmış bulunmaktayız. E-uygulamalar ile ilgili bir eğitimimiz olacak. Dijitalleşme ile birlikte artık defter tutan, kayıt tutan değil, firmaların güvenilir işletme danışmanı olan danışmanlık alanlarında hizmetler veriyoruz ve vermeye devam ediyoruz. 2022 yılın da Maliye Bakanlığının uygulaması ile kamu kuruluşları yüzde 90 e-uygulamaya geçecek. Sevgili meslektaşlarım bu süreci el birliği ile aşacağız. Dünya var oldukça muhasebe mesleği bitmeyecek. Bir dönüşüm süreci yaşanıyor. Dijitalleşmeyle beraber bilgi akışı anlık olmaya başladı. Bu süreci angarya olarak değerlendirmeyip kurumsal yapılar oluşturarak, uzmanlaşarak tamamlayacağız. Çünkü devletin ve kamunun ihtiyaçları değişiyor. Bu işin temeli devamlı eğitimlerdir.” dedi.

Bakmadan Geçme