• Haberler
  • Genel
  • ŞKOO’nda Kutlu Doğum etkinliği – Kocatepe Gazetesi

ŞKOO’nda Kutlu Doğum etkinliği – Kocatepe Gazetesi

Sosyal faaliyetleriyle dikkat çeken Şemsettin Karahisar Ortaokulu öğrencileri Kutlu Doğum Haftasında da başarılı bir organizasyona imza attı Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğumunun 1443. yılı nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Müftülük konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında iki kız öğrenci tarafından Kuran-ı kerim okundu. PEYGAMBERİMİZİN HAYATI ÖRNEKTİR Kutlu Doğum [&hellip]

ŞKOO'nda Kutlu Doğum etkinliği

Sosyal faaliyetleriyle dikkat çeken Şemsettin Karahisar Ortaokulu öğrencileri Kutlu Doğum Haftasında da başarılı bir organizasyona imza attı

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğumunun 1443. yılı nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Müftülük konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında iki kız öğrenci tarafından Kuran-ı kerim okundu.
PEYGAMBERİMİZİN HAYATI ÖRNEKTİR
Kutlu Doğum programının açılış konuşmasını yapan Şemsettin Karahisar Ortaokulu Müdürü Hamza Evlice yaptı. Evlice; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) konuşurken yüzünü başka tarafa çevirmez, bulunduğu mecliste ayrıcalıklı bir yere oturmazdı. Sabahları evinden çıkarken, ‘Allahım; doğru yoldan sapmaktan, saptırılmaktan, kanmaktan ve kandırılmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlık edilmekten sana sığınırım.’ diye dua ederdi. Peygamberimizin kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanlarında, İslam ahlak ve faziletine yönelmesine vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim. Misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu programı düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimizi de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
ÖĞRENCİLERİN
İLAHİLERİ BEĞENİLDİ
Programda, Peygamber Efendimizin veda hutbesi okunarak günümüzle ilişkisi anlatıldı. Kutlu Doğum haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencinin okuduğu kompozisyon büyük alkış topladı. Şemsettin Karahisar Orta Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan programda öğrenciler kendi çaldıkları fon müzikleri eşliğinde ilahiler okudular. 40 Hadisin okunması ve video gösterileriyle renklendirilen programda öğrenciler tarafından okunan ilahilerde büyük alkış aldı. Kompozisyon ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, cep telefonu, bilgisayar ve bisiklet gibi hediyeler verildi.
ÖĞRENCİLERİN
PROGRAMI BEĞENİLDİ
Program sonunda konuşan Vali Yardımcısı Adem Uslu, güzel ve anlamlı bir programda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, okul öğretmenlerini ve öğrencileri başarılı program ve gösterilerinden dolayı kutladı. Programa; Vali Yardımcısı Adem Uslu, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müftüsü İsmail Yıldırım, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, okul müdürleri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı programda konuklara gül suyu, gül lokumu, Kura’n-ı Kerimin Türkçe meali ve birer kırmızı gül dağıttılar.

Bakmadan Geçme