Siyasi partilere saldırı kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı'na, İstanbul'da yapılan saldırı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu. CHP'li ve MHP'li yetkililer, siyasi partilere saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydetti Milliyetçi Hareket Partisi'nin İstanbul'daki seçim bürosuna yapılan saldırının ardından CHP İl Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bu tür saldırıların kabul [&hellip]

Siyasi partilere saldırı kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı’na, İstanbul’da yapılan saldırı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu. CHP’li ve MHP’li yetkililer, siyasi partilere saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydetti

Milliyetçi Hareket Partisi’nin İstanbul’daki seçim bürosuna yapılan saldırının ardından CHP İl Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı’na taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bu tür saldırıların kabul edilemeyeceğini söyledi.
Görgöz, “Başınız sağolsun, başımız sağolsun. Siyasi partilere bu tür saldırılarla hiçbir yere varılmaz. Bunun örneklerini daha önce yaşadık. Seçim öncesinde bir başkasının düşüncelerini tahakküm altına almaya çalışmak, hiçbir demokraside yoktur. Şiddetle kınıyoruz. Artık kardeşlik, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz” dedi.
YAŞANAN OLAYLAR MANİDAR
MHP İl Başkanı Aziz Aslan ise ziyaret dolayısıyla CHP’li heyete teşekkür etti. Aslan, “Ziyaret nedeniyle CHP’li heyete teşekkür ediyoruz. Seçimlere iki ay gibi bir süre kala ülkemizde son 10 gündür yaşanan olaylar bize göre manidardır, düşündürücüdür. İstanbul’daki MHP Seçim Bürosu’na saldırı, Şişli’deki saldırı… Bunların amaçlarını yine kötü niyetli mihraklar tarafından ülkenin karıştırılması yönünde, tezgahlar hazırlandığı yönünde belirtiler olduğunu düşünüyoruz. Ülkeyi yönetenlerin de bu olaylardan düzgün bir anlam çıkarmalarını bekliyoruz. İdarecilerimizin milletiyle restleşmekten vazgeçmedikleri, kendileri dışındakilerin neredeyse hepsinin vatan haini gibi görüldükleri, böyle bir hassas dönemde artık sağduyulu davranmaları gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
CENTİLMENCE BİR YARIŞ VAR
Bir basın mensubunun Afyonkarahisar’daki seçim ortamıyla ilgili sorusunu yanıtlayan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, “Siyasal partiler demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Biz her ne kadar rekabet içinde olsak da MHP ile, biz bu saldırıyı kendi partimize yapılmış gibi kabul ediyoruz. Sonuçta aynı amaç için çalışan partileriz. Afyon’da şu anda centilmenlik dışı bir yarış olmadı, olmayacaktır da diye düşünüyoruz. Her platformda projelerimizi anlatıyoruz” cevabını verdi.
“PROVOKASYONA
MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya da “30 Mart akşamına kadar her ne provokasyon olacaksa buna müsaade etmeyeceğiz. Ciddi bir birlik ve beraberlik mesajı verdik. Birçok yerde ifade ettiğim ‘biz’ kavramını tekrar ediyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme