• Haberler
  • Genel
  • Siyasi partiler de bayramlaştı – Kocatepe Gazetesi

Siyasi partiler de bayramlaştı – Kocatepe Gazetesi

Siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bayramın ikinci günü düzenledikleri programlarda bir araya geldiler TOPTAŞ: AFYONLULARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, partililerle kurban bayramının ikinci günü biraraya geldi. Milletvekili Ahmet Toptaş, cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Afyonkarahisarlı olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da aynı hafta [&hellip]

Siyasi partiler de bayramlaştı

Siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bayramın ikinci günü düzenledikleri programlarda bir araya geldiler

TOPTAŞ: AFYONLULARA
BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, partililerle kurban bayramının ikinci günü biraraya geldi. Milletvekili Ahmet Toptaş, cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Afyonkarahisarlı olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da aynı hafta içerisinde hem kurban bayramını hem de Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığını belirten Toptaş; “Milli ve dini bayramımızı iç içe kutlamak Afyonlular olarak bizleri bir kez daha düşündürmelidir. Dünya coğrafyasında haritaya bakıldığında Türkiye dışında hiç bir Müslüman ülkenin ülkemiz kadar rahat, çağdaş ve barış içerisinde bayram kutladığını göremiyoruz. Türkiye çağ atlayan bir ülke haline geldi. Dünyada teknolojiyi en çok kullanan ülkelerden biriyiz. Üniversitelerimiz, bilim adamlarımız, sanayi kuruluşlarımızla biz dünya ile yarışan bir ülkeyiz. Bunları cumhuriyete borçluyuz. Bizim dışımızda cumhuriyet mücadeleleri olmadığı için hiç bir Müslüman ülke ne yazık ki üzülerek söylüyorum bizim yaşadığımız koşulları yaşayamıyor. Bize bu bayramları bu kadar keyifle kutlatan cumhuriyetin değerlerine en çok sahip çıkılması gereken bir dönemi yaşıyoruz. Afyonlulara bu konuda büyük görev düşüyor. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin kurban bayramlarını ve Cumhuriyet bayramlarını kutluyorum.” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, bölgede ve dünyanın değişik yerlerinde savaşların yaşandığı bir dönemde bayramların kutlandığını belirtti. Hem Cumhuriyet hem de Kurban Bayramlarımızın tüm İslam Alemine ve vatandaşlara kutlu olmasını dileyen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz; “Bayramlar dayanışmadır, paylaşımdır, kucaklaşmadır. Bayramların savaşların sona erdiği barışın ve kardeşliğin hakim olduğu günlerin müjdecisi olmasını diliyorum. Dini bayramlarda milli bayramlarda yasaklanamaz.” ifadelerini kullandı.
ASLAN: BAYRAMLAR
BİRLİK BERABERLİK VESİLESİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, partide İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Başkanlığı’nca ortaklaşa düzenledikleri bayramlaşma programında bayram mesajı verdi. Aslan, Türk Milleti’nin mübarek Kurban Bayramını ve Cumhuriyetimizin 89’ncu kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutladıklarını kaydetti. Aslan; “Allah nice bayramlara milletçe sağlıkla, huzurla, birlik beraberlik içerisinde eriştirsin diye temenni ediyoruz. Geçen bayramda da aynı temennilerde bulunmuştuk. Ama o günden bugüne iki bayram arasında birçok vatan evladını bu büyük millet kanını içine akıtarak vatan topraklarına tevdi etti. Her geçen gün de sıkıntılar artıyor. Bunların bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor. Özellikle terör örgütü ile görüşmeyi, ikinci, üçüncü açılış düşüncelerini bir tarafa bırakıp tamamen vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik beraberlik yönünde hareket edilmesini hükümete tavsiye ediyoruz. Bu milletin arzusu bu yöndedir. Ekonomik olarakda milletin yüzü gülmemektedir. Ağır zamlar altında milletimiz ezilmektedir. Bayramlar birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olur diye düşünürken her bayram bu milletin ayrıştırılmaya çalışıldığını acı bir şekilde izlemekteyiz. Bu gidişata bir son vermeleri için hükümete tavsiye bulunuyoruz. Bu düşüncelerle milletimizin ve hemşehrilerimizin her iki bayramınıda kutluyorum.” diye konuştu.
ŞENEL: NİCE BAYRAMLARA ERİŞELİM
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, parti teşkilatları adına bayramlaşma programında yaptığı açıklamada, tüm İslam Alemi için idrak edilen mübarek Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın hayırlara vesile olmasını diledi. Şenel, dini ve milli bayramların tekrarını Cenab-ı Allah’tan sağlık, huzur ve saadet içerisinde niyaz ettiklerini sözlerine ekledi.
ÖZSOY: UMUDUMUZ
DAHA GÜZEL BAYRAMLAR
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, sendikada düzenlenen bayramlaşma programında tüm Türk-İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladıklarını dile getirdi. Her iki bayramın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dileyen Özsoy, bundan sonraki bayramların Türkiye için huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde milli şuurla kutlanmasını umut ettiklerini kaydetti. Erol Özsoy; “Ülkemizde olup biten olaylar bizi rahatsız etmektedir. Bayramlar buruk geçiyor. Büyük Türk Milleti’nin hak ettiği yerlere gelmesini arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.
YORULMAZ: DOĞRU
SENDİKAYI TERCİH EDİN
Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, mübarek kurban bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı. Türkiye’de son zamanlarda terörün beslendiği iç ve dış güçlerin milletin huzurunu kaçırdığına temas eden Yorulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bu bağlamda Türkiye Kamu-Sen dün taraftı bugünde taratfır, yarında taraf olmaya çalışacaktır. Bunun yanında 2003 yılında bir sendikanın genel başkanı devlet memuriyeti güvencesinin kaldırılması noktasında bir beyanatı vardır. 2012 Yılında bu ülkeyi yöneten siyasi irade 2003 yılında verilen o beyanatı bugün kamu personeli yasasında değişiklik yapılarak kamu personelinden güvence kaldırılması isteği görüşülür hale geldi. Bu konunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu tren kalktı kalkmak üzere. Devlet memurlarının geleceklerini bitirecek olan bu sendikadan ayrılarak kendilerini temsil edecek doğru sendikalarda bulunmalarını bayram mesajımız içerisinde iletmek istiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme