• Haberler
  • Genel
  • 'Siyasi partiler bu sene Hazine yardımı almasın'

'Siyasi partiler bu sene Hazine yardımı almasın'

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Afyonkarahisar'dan beş siyasi partiye çağrıda bulundu. Alfatlı, '2021 yılında siyasi partilerin kasalarına 480 milyon TL konuldu. 2022 Ocak ayından itibaren 640 milyon TL para 5 siyasi partinin kasalarına girecek. Biz BBP olarak diyoruz ki gelin bu parayı vatandaşımıza, esnafımıza, çiftçimize, dar gelirliye verelim. Bu sene Hazine yardımı almayın' dedi [&hellip]

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Afyonkarahisar’dan beş siyasi partiye çağrıda bulundu. Alfatlı, “2021 yılında siyasi partilerin kasalarına 480 milyon TL konuldu. 2022 Ocak ayından itibaren 640 milyon TL para 5 siyasi partinin kasalarına girecek. Biz BBP olarak diyoruz ki gelin bu parayı vatandaşımıza, esnafımıza, çiftçimize, dar gelirliye verelim. Bu sene Hazine yardımı almayın” dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, ülkede uygulamaya geçirilen ekonomi modelini desteklediklerini söyledi. Alfatlı, “Türkiye’nin rantiyeye ödediği faiz tutarı 19 yılda 560 milyar dolardır. İç ve dış borcumuzun tamamı bu 560 milyar dolar bizim yaklaşık 6-7 yıllık bütçe rakamlarımıza eşit. Dolaysıyla mutlak suretle faizin düşürülmesi gerekiyor.” dedi.
BBP Afyonkarahisar İl Divan Toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı basın toplantısı düzenleyerek ülke gündemini değerlendirdi. Etraf Restaurant’ta yapılan toplantıya Alfatlı’nın yanı sıra; BBP İl Başkanı Veysel Avşar, BBP MKYK Üyeleri; İsmail Hakkı Bakır, Uğur Karaca, Kadir Taş, Cemil Çoker, Gazlıgöz Belediye Başkanı Mehmet Kırkpınar ve Küçükhöyük Belediye Başkanı Necip Nergis katıldı.
“YAPICI MUHALEFET
ANLAYIŞI DEVAM EDİYOR”
Ekrem Alfatlı, BBP olarak yapıcı, yol gösterici bir muhalefet anlayışı izlediklerini dile getirdi. Alfatlı, “Geçtiğimiz yaz döneminde Genel Başkanımız Yavuz Desteci ve arkadaşlarımız TBMM’nın kapalı olduğu 2 ay süresince 55’den fazla ili ziyaret etti. Bu ziyaretlerde ülkemizin sorunları, vatandaşlarımızın partimizden ve hükümetten beklentilerini dinledik. BBP Cumhur İttifakının bir üyesidir. İl ziyaretlerimizde halk bulaşmalarından aldığımız bilgileri sonuçları ilgili yerlerle paylaştık. BBP cennet mekân şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’ndan, kuruluşundan bu yana genel siyasi yaklaşımı olarak daima milletimizin, ülkemizin ve mazlumun yanında zalimin karşısında durma iradesini bozmadı. Biz ona Nizam- Âlem, İlahi Kerimetullah Davası diyoruz. 28 yıldır bozulmayan bu iradeyle şuanda da yapıcı, yol gösterici bir muhalefet anlayışıyla eksik ve yanlış gördüklerimizi söylüyoruz. Hiçbir zaman çözüm önerisini üretmediğimiz hiçbir konu üzerinden de vatandaşlarımızın duygularını ve ihtiyaçlarını siyaset malzemesi yapmıyoruz.” dedi.
“AFYONLULARI VE ANADOLU İNSANINI SEVİYORUZ”
29 Aralık 2021 tarihine kadar BBP Başkanlık Divanında alınan karar gereği MKYK Üyeleri ve Başkanlık Üyelerinin Türkiye’nin 81 ilini gezdiğini ifade eden Alfatlı, “Görev alanımız kapsamında bize düşen 4 ilden biriside Afyonkarahisar’dır. Biz çalışmamıza Afyonkarahisar’dan başladık. Biz Afyonkarahisar’ı, Afyonlular’ı ve Anadolu insanını seviyoruz. Anadolu insanı BBP’nin iktidara uzanan elidir. Anadolu insanı bu noktada kararlıdır. İşte bu yüzden bizde çalışmalarımıza Afyonkarahisar’dan başladık. Ziyaretlerimiz İzmir, Manisa ve Uşak illeri ile devam edecek. Vatandaşların sorunlarını Başkanlık divanında bir rapor halinde şeffaf, anlaşılır çözüm önerileri ile ilgili yerlere ileteceğiz.” diye konuştu.
“TERÖR DESTEKÇİLERİ
EKONOMİDE DE RAHAT BIRAKMIYOR”
30 Aralık 2021 tarihinde BBP Başkanlık Divanı ve MKYK Toplantılarını yapacaklarını açıklayan Alfatlı, “İnşallah BBP siyaseten, insani olarak ve büyük Türk Milletinin şerefli bir vatandaşı olarak üzerine düşen göreve yapacaktır. Son bir haftadır Türkiye’nin ana gündem maddesi yeni ekonomi modelidir. Özellikle son dönemdeki kur artışları ciddi anlamda manipülasyonlar, provokasyonlar ve çıkar amaçlı gruplarında dahiliyetlerinin olduğunu biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terör ile mücadele konusunda hain PKK terör örgütü ile 40 yıldan beri dünyanın en vahşi, en cani, en acımasız terör örgütü ile mücadele ediyor. Onun dışında FETÖ ile mücadele ediyor. DEAŞ-KPC ile mücadele ediyor. Bir kısım yabancı güçlerinde taşeronluğunu yapan birçok terör örgütü ile mücadele ediyor. Üzülerek şunu görüyoruz ki dostumuz dedikleri özellikle AB içeresinde bazı ülkeler hemen yanı başımızda Yunanistan, kapitalist ve emperyalist ABD, Kırım’la karlı karşıya kaldığımız Rusya ve diğer ülkeleride koyarsak bunlar teröre destek vermektedir. Devletimizin Anadolu insanının yükselmesi, refaha erişmemesi, terörle mücadelesinde inkitaya uğraması noktasında her türlü desteği teröriste verenler sanmayın ki ekonomik anlamda da bizi rahat bıraksınlar. Bizim bir ve beraber olmamız lazımdır. Bizim bazı konuları doğru anlamamız lazımdır.” şeklinde konuştu.
“KURLAR ÜZERİNDEN
YAPILAN SPEKÜLASYON VATANDAŞI YOKSULLAŞTIRIYOR”
“Bu kadar açık seçik Türkiye aleyhine propaganda yapıp, fiili destek sağlayanların biliyorsunuz PKK’nın uzantısı Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PYD’ye ABD 50 bin tırdan fazla silah yardımı yaptı. Rusya sahipleniyor.” diyen Alfatlı şöyle konuştu: “Biz bir ve beraber olmak zorundayız. Bizim bazı şeyleri doğru anlamamız lazımdır. Siyaseten birileri muhalefet yapabilir. Biz muhalefeti yapıcı, yol gösterici muhalefet anlayışı, milletimizin faydasına olan muhalefet anlayışını doğru görüyoruz. Her daim Millet İttifakının yaptığı gibi küçük yaraları kanatmak suretiyle, doğruları yanlış, yanlışları doğru göstermek gibi algı operasyonlarının algıları olgu haline getirmek suretiyle bu millete bir şey katamazsınız. 2023 seçimlerinde milletimiz zaten kim doğruyu söylüyor ise kim proje üretiyorsa, kim haklının yanındaysa en büyük vekil olarak kararını verecek. Bizim Afyonkarahisar’da 2 tane Belediye Başkanımız var. En güzel hizmetleri yapmaya çalışıyorlar. Özellikle ekonomik anlamda sadece döviz kurlarının yükselip-alçalması, bu kurlar üzerinden manipülasyon ve spekülasyonların yapılması vatandaşı dahada yoksullaştırmaktadır. Geçim sıkıntısının daha da arttırılmasını doğru bulmuyorum. Son yapılan hamleleri biz BBP olarak doğru gördüğümüzü, doğru bulduğumuzu ifade ediyoruz.”
“MUTLAK SURETTE
FAİZ DÜŞÜRÜLMELİ”
BBP Ekonomi Kurulunun küresel salgında 13 maddelik bir yol haritası hazırladığını belirten Alfatlı şunları söyledi: “On gün öncede partimizin Ekonomi Kurulu toplandı. Biz vatandaşımızın özgürlük ve müreffehliğini nasıl arttırabilirizi düşünerek 13 maddelik bir yol haritasını ortaya koyduk. Milli bir yol haritası ortaya koydu ve bu yol haritasını da hükümetle, yetkilerle ve kamuyonu ile paylaştık. Faiz uygun şekilde uygulanmalı. Faize karşıyız. Faiz insanımıza zarar veriyor. Bunu biliyoruz. Buradan şunu ifade ediyorum. 19 yıldır düşük kur yüksek faizdi. Sanal bir rahatlamaydı. Faizi düşürme kararı doğru. Türkiye’nin 19 yılda rantiyeye ödediği toplam tutar 560 milyar dolar. Bu bizim 6-7 yıllık bütçe rakamlarımıza eşit. Mutlak surette faizin düşürülmesi lazımdır. Maliye ve ekonomi politikalarıyla doğru orantılı yapılmalı. Döviz kuruyla ekonomiyi okumamak lazımdır.”
“5 PARTİNİN HAZİNE
YARDIMI ALMASI VİCDANA AYKIRI
Ekrem Alfatlı sözlerine şöyle devam etti: “Konuşulacak çok şey var. Ama terör örgütü PKK’nın uzantısı HDP’nin kapatılma davası Anayasa Mahkemesindedir. Terör sevicilerin bu ülkeye dünden bugüne ettikleri hainliklerden bahsetmiyorum. Biz BBP olarak HDP’nin siyasi parti olma vasfını yitirdiğini, terör örgütünün uzantısı olduğunu Cumhuriyet Başsavcılığının da iddianamesi okunduğunda da bununla ilgili zaten bütün delillerin orada olduğu görülecektir. Daha açmaz bir yere geldiğimizde; Pandemi var, ekonomik sıkıntı var. Her kesimden insanımız zor durumdadır. Muhalefet partisi bunu söylüyor. Bizlerde bunu söylüyor acilen çözüm üretilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Anayasamızın 68. maddesi çok açık ve nettir. Siyasi partilere hakça ve yeterince yardım yapılır. 2021 yılında siyasi partilerin kasalarına 480 milyon TL konuldu. Pandemi varken ve siyasi faaliyetler yokken bu yapıldı. 2022 yılında ise 640 milyon TL para konulacak. Ocak ayı itibariyle 5 siyasi partinin kasalarına bu para girecek. Biz BBP olarak diyoruz ki anayasaya ve adalete aykırı vicdanlara da aykırı. Gelin bunu vatandaşımıza, esnafımıza, çiftçimize, dar gelirliye verelim. Bu sene almayın. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme