• Haberler
  • Siyaset
  • Siyasi kanaat Afyon yatırımlarını takip ediyor: Afyonkarahisar için en önemlisi askeri birlik

Siyasi kanaat Afyon yatırımlarını takip ediyor: Afyonkarahisar için en önemlisi askeri birlik

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda haftalık mutat basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Davut Yılmaz ve Mustafa Kardaş da hazır bulundu.TAM BİR YIL GEÇTİAK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz hain darbe girişimin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi. Hain darbe girişiminin Allah adına, Allah rızası insanları kandıran, hak adına taleplerde [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda haftalık mutat basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Davut Yılmaz ve Mustafa Kardaş da hazır bulundu.
TAM BİR
 YIL GEÇTİ
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz hain darbe girişimin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi. Hain darbe girişiminin Allah adına, Allah rızası insanları kandıran, hak adına taleplerde bulunup hakkı gözetmeyen bir girişim olduğunun altını çizen Yurdunuseven, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde diğer darbe girişimlerinden farklı olarak direk millete kast etmiş, milletin üzerine silah sıkmış bir darbe girişimiydi. Ama öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve dik duruşuyla, vatandaşlarımızı meydanlara çağırması, vatandaşlarımızın da Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güveni sayesinde meydanlara çıkıp cesareti ve ferasetiyle hain darbe girişimi çok şükür ki def edildi. Hain darbe girişimi üzerinden tam bir yıl geçti” dedi.
HER İKİ PROGRAMA GÜZEL KATILIM
15 Temmuz’un milli bayram ilan edildiğini belirten İbrahim Yurdunuseven, bu geceyi unutmamak ve unutturmamak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Afyonkarahisar’da bir program düzenlediğini kaydetti. Afyonkarahisar’da ki programın Valilik ve Belediye Başkanlığı’nca gerçekleştirildiğini söyleyen Yurdunuseven, “Bu programa bizde AK Parti teşkilatı olarak katıldık. Bu noktada tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok ciddi manada bir katılım oldu. İkinci gün devam eden programda da çok güzel bir katılım vardı. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türkiye de 81 ilde, 957 ilçede 15 Temmuz kutlamaları gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ertesi gün saat 00.00’da kadar biz de programı devam ettirdik” diye konuştu.
CUMHURBAŞKANININ DİRAYETİ ÇOK BÜYÜK
“15 Temmuz’u unutturmamak için devamlı tekrar edeceğiz” diyen İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz’un Türk Milletinin direnişi ve dirilişinin günü olduğunu vurguladı. Cumhuriyet Meydanın da katılımcılara hitap eden Bitlisli Kürt kökenli 15 Temmuz Gazisi Abdulmuttalip Azbay’ın konuşmasını hatırlatan Yurdunuseven, “Nöbet meydanında konuşan 15 Temmuz gazilerimizden bir tanesi, ‘Ben Bitlis’li, Kürt kökenli bir gaziyim. Ama bu milletin, bu devletin bir ferdiyim. Bu devlet için canımı fedaya hazırım, meydana çıktım’ diyordu. Dolayısıyla 15 Temmuz günü bu milletin; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dendiği gündür. Bize göre bunun tescillendiği gündür. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkez’i, Alevisi, Sünnisi, kadını, erkeği, genci, yaşlısı hepsi meydanlara dökülmüştür. Bu millete, bu devlete sahip çıkmışlardır. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle çok teşekkür etmek istiyoruz. Gerçekten bu 15 Temmuz’un def edilmesinde çok büyük bir dirayeti söz konusudur” şeklinde konuştu.
AFYON’A ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR GELİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklanan birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda yeni bir müfredat uygulanacağı açıkladığını aktaran Yurdunuseven, yeni müfredatın hayırlara vesile olmasını temenni etti. Kocatepe Gazetesi muhabirinin Afyonkarahisar’a yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bir geli��me olup olmadığı sorusuna henüz somut bir gelişme olmadığı cevabını veren Yurdunuseven şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’a yatırımlar devletimiz, hükümetimiz, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu sayesinde Afyonkarahisar’a çok ciddi yatırımlar oluyor. Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı anlamında değil. Afyonkarahisar’a tüm bakanlıklar anlamında çok ciddi yatırımlar geliyor. Sağ olsun Sayın Bakanımız bilindiği üzere dini ve milli bayramlarda beşer tane olmak üzere yılda 20 müjde ile geliyor. Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz, daha önceki milletvekillerimiz de dâhil il teşkilatımız bu konuların birer takipçisi. Öncelikle verdiğimiz müjdelerin tamamlanması, akabinde de yeni yatırımlarla inşallah Afyonkarahisar’a çalışma ve faaliyetlere devam edeceğiz. Henüz somut bir yatırım gelişme yok. En önemlisi biz Afyon’a bir askeri birliğin gelmesi üzerinde çok duruyoruz. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme