“Siyasi baskılarla puanlama adalet mi?”

Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, okul müdürleri için yapılan puanlamanın siyasi baskılarla yapılması sonucu bu puanlamanın adil olup olmadığını sordu Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Müdürlerinin Performans değerlendirmelerine açıklama yaptı.İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Bakanlığın 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevlerinden alınan yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden [&hellip]

"Siyasi baskılarla puanlama adalet mi?"

Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, okul müdürleri için yapılan puanlamanın siyasi baskılarla
yapılması sonucu bu puanlamanın
adil olup olmadığını sordu

Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Müdürlerinin Performans değerlendirmelerine açıklama yaptı.
İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Bakanlığın 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevlerinden alınan yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan değerlendirme süresinin tamamlandığını belirtti.
Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, açıklanan puanlara göre değerlendirmenin yüzde 60 gibi sonucu doğrudan belirleyen kısmını ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürünün kanaat getirdiklerine dikkat çekti. Hatipoğlu; “Tamamına yakını hükümete payanda sendikanın belirlediği kişilerden oluşan yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile, bir kısmı atamaları iptal edilen, bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadıkları, adını bile bilmedikleri, yeteri kadar tanımadıkları okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri merak edilmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde maalesef tecrübe, başarı ve liyakat hiçe sayılmıştır. Uzun yıllardan beri okulları idare eden başarılı okul müdürleri, görevden alınarak tasfiye edilmiştir. Bu görevden almalar, hangi kritere göre yapılmıştır? Siyasi baskılarla sadece yandaş sendikanın istediği kişilere yüksek puan vermek adalet midir? Bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş insanların alın teri çalınmış, hakkı gasp edilmemiş midir? diye soruyoruz.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme