Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

SİYASETTEKİ YOZLAŞMA – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 11 Mart 2011 Cuma 02:00:00
  Toplumun her kesimine yansımış olan yozlaşmadan en çokta siyaset nasibini almış durumdadır. Dikkat ederseniz son yıllarda partilerin prog-ramlarında Yolsuzlukla, Yoksullukla ve Yozlaşmayla mücadele konuları çok konuşulmaktadır.
Bunlardan ilk ikisinin yanında üçüncüsü yani yozlaşmayla mücadele biraz gölgede kalmaktadır. Aslında bir manada yozlaşmayı halledebilirsek büyük ölçüde yolsuzluk ve yoksulluk konusunda da çok mesafe almış olacağız.
Diğer illeri pek bilmiyorum ama ilimiz siyasetinde yozlaşma iyiden iyiye kendini gösteri-yor. Siyaset hizmet etmek için bir araç olması gerektiği halde ne yazık ki kişisel menfaatler için ya da insanların benlik duygularının tatmini için bir amaç haline dönüşüvermektedir. Bakıyorsunuz çok küçük menfaat ve beklentiler için insanlar bu beklentilerine mani gibi gördükleri kişiler hakkında olmadık olumsuzluktan çekinmedikleri gibi bu olumsuzluklarını kendilerini küçültme pahasına uygulamaya koyabiliyorlar. Bakıyorsunuz birbirle-rine demedik söz bırakmayanlar, ne olmuşsa olmuşlar kuzu sarması. Demek hırs bu kadar kötü, Üstelik benlik duygularının esiri olan bu sadece ayağının burnundan başka bir yeri görmeyen dar kafalılar dinimizin ‘Kul hakkıyla karşıma gelmeyin’ emrine de itaat etmeyerek büyük vebale girmektedirler. Oysa bilmeleri gerekir ki ilimiz gibi küçük şehirlerde herkes hangi siyasinin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Yine bilmeliler ki kendilerinden önceki iftiracılar da amaçlarına ulaşamadıkları gibi, kendilerini de rezil etmişlerdir. Bir kısmı da sadece bozgunculuk olsun diye siyasilerin arasına nifak sokmayı meslek haline getirmiş gibiler. Onu ona gambazlamakla ve ömrünü şikâyetle geçirmiş olan bu zavallılar yüzünden siyasi partilerde huzur, dirlik ve başarı sağlanamamaktadır. Bu anlayış ilimiz siyasetine de zarar vermektedir.
Değerli okuyucum; Bendeniz de siyasetin içinde gösterişsiz ve riyasız yirmi yıldır faaliyet gösteren bir kişi olarak bu hak bilmez ve de had bilmezlerin iftira ve rekabetlerinden çok mağdur olmuş birisi-yim. Ancak şükürler olsun siyasi entrikalara aklım ermediği halde hiçbir iftira tutmadı. Seviyenin düşük olacağı mücadelenin içine hiç girmedim. İnsanlık ilişkilerimin önüne hiçbir ilişkiyi geçirme-dim. Allah’ıma dua ediyorum ki bu dünyada hep önde olan bu kötülerin şerrinden korusun.
Ama ben biliyorum ki; Türkiye Siyasetinde hiçbir sonuç ne üzülmeye ve ne de sevinmeye değmez. Eğer bir insana siyaset vasıtasıyla insanlara hizmet etmek nasip olacaksa kullar buna engel olamaz. Sadece hırsa kapılmadan gayreti elden bırakmamak lazımdır. Kulların hesabı varsa, onları yaradan Allah’ında bir hesabı mutlaka var diyorum.
Bu düşüncelerle MHP. den ilimiz Milletvekili aday adayı olmuş bulunuyorum. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayır olur diyorum. İlimize ve ülkemize hizmet yolunda güzel sonuçlar nasip etmesini diliyor,dualarınız,önerilerinizi,eleştirileriniz ve desteklerinizi bekliyorum.Saygılarımla..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti