Siyasette 'Motofest' Tartışması

Anadolu Gençlik Derneği'nin açıklamasıyla başlayan 'Motofest' tartışması, Zafer Partisi ve İYİ Parti'nin açıklamalarıyla devam etti

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin açıklamasında Motokros’un israf olduğuna ilişkin vurgular vardı. Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Ebiş, bu açıklamaya tepki gösterdi. Ebiş, “Türk milletine karşı gelenlerle empati kuranların, şehrimize değer katan Motofest gibi etkinliklerde yapılan kutlamalardan rahatsızlık duymalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Ülkemizde Türk bayrağından başka bir bayrak açarak, şehitlerimiz için yas ilan edilmemesine ses çıkarmayın sonra bu tür etkinlikleri toplumun manevi değerlerine zarar olarak nitelendirmelerini gerçekten gülünç ve acınası buluyorum” dedi.

AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun bu açıklamaya karşılık “Ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu, vatandaşların geçim derdinde olduğu bir dönemde yapılan bu konser organizasyonları israftır. Her yıl söylediğimiz gibi yine tekrar ediyoruz… “Bu konserlere harcanacak paralarla, ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye temel ihtiyaç yardımı yapılabilir, ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye eğitim desteği verilebilir, iş hayali kuran onlarca gencimize kuracakları işleri için sermaye olarak hibe edilebilir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ise, “Sporcularımızın giydiği kıyafete tepki gösteren zihniyet şimdide gençlerin eğlencesine el atmış” dedi.

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Samed Sevim ise “AGD Başkanı ile ortak düşündüğümüz tek bir şey varsa, o da bu vatandaşın geçim derdinde olduğudur. Biz, Zafer Partisi olarak, Türk ekonomisinin nasıl düzeltileceği konusunda ciddi çalışmalar yapmakta, daha önce denenmiş ve faydalı olmuş çözüm önerileri ile kamuoyunu aydınlatmaktayız. Ancak, AGD’nin vatandaşın geçim derdine düşmesini Motofest’te değil, daha yakınlarında araması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme