• Haberler
  • Siyaset
  • 'Siyasette iklim değişikliği lâzım' – Kocatepe Gazetesi

'Siyasette iklim değişikliği lâzım' – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti.Ülke siyaseti üzerine değerlendirmelerde bulunan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, önümüzdeki dönemde Türkiye siyasetini hareketli günlerin beklediğini kaydetti. Türk Siyasetinin merkez sağ kesimindeki yeni oluşumları yakından takip ettiklerini belirten DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 'Ülkenin siyasette yeni soluğa ihtiyacı var. Biz de üzerimize düşen görevi [&hellip]

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti.
Ülke siyaseti üzerine değerlendirmelerde bulunan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, önümüzdeki dönemde Türkiye siyasetini hareketli günlerin beklediğini kaydetti. Türk Siyasetinin merkez sağ kesimindeki yeni oluşumları yakından takip ettiklerini belirten DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Ülkenin siyasette yeni soluğa ihtiyacı var. Biz de üzerimize düşen görevi yaparız” dedi. Yeni Anayasa düzenlemelerinin ve mevcut Hükümet politikalarının ülkeyi 2019 öncesinde mutlaka seçime götüreceğini belirten Uysal, “Erken bir siyasi hareketlilikten kaçınılması zor görülüyor. Zaman hızlı akıyor. Önümüzdeki günlerde siyaseten hareketli günler geçeceğine inanıyoruz. Biz de hem kişisel, hem kurumsal olarak buna göre çalışmalarımızı şekillendiriyoruz” dedi.
MHP’den ayrılan grubun Meral Akşener öncülüğündeki yapılanmasını değerlendiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Milletimizin bir beklentisi var. Bunu görüyoruz. Makul siyaset ortaya çıkarabilmek adına hem şahsi hukuklarımız adına hem de kurumsal olarak Sayın Akşener ve çevresindeki isimlerle görüşmelerimiz oluyor. Kurumsal yapı olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Siyasetin sağduyusu eksik. Siyaset sıkışmış durumda. Türkiye’nin can alıcı meseleleri var. Türkiye’de her alanda işleyişle ilgili sıkıntılar var. Pek çok noktada ipin ucu kaçmış durumda. Türkiye’nin hamasetten ziyade akıla ihtiyacı var” dedi.
Türkiye’nin siyaseten ihtiyaç duyduğu iklim değişikliğini hazırlamak için DP olarak kendilerine de görev düştüğünü kaydeden Gültekin Uysal, “Bunu hazırlamanın bizim görevimiz olduğunu biliyoruz. Biz her daim çağrımızı yaptık. Kritik tarihi eşikte bir siyaset oluşması için kurumsal olarak sorumluluk alabiliriz” dedi. DP’ye yönelik FETÖ suçlamalarını cevap vermeye bile değer görmediklerini anlatan DP Genel Başkanı Uysal, “Birileri 15 yıllık suç ortaklıklarını bir yerlere yıkmaya çalışıyorlar. Biz bu tür isnatları bile kabul etmeyiz, bize yapışmaz.” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Hükümet’teki yerine korumasını bir Afyonlu olarak mutlulukla karşıladıklarını ancak yapılması gereken çok iş olduğun kaydeden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ülkenin hızla erken seçimlere doğru ilerlediğine dikkat çekti. Uysal, “Siyasette çok hızlı bir zaman geçecek. 2019 herkesin dilinde ama ben seçimlerin daha öne çekileceğine inanıyorum. Yeni Anayasa düzenlemesi ve iktidarın planlamalarından bunu anlıyoruz. Siyasette hızlı bir dönem olacak” değerlendirmesinde bulundu. >> DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile röportajın detaylarını yarın gazeteniz Kocatepe’de okuyabilirsiniz.

Bakmadan Geçme