Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

SİYASETİN YOLU AFYON’DAN GEÇİYOR – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 30 Ekim 2017 Pazartesi 13:42:06
 

Hiç dikkatinizi çekti mi, bilmiyorum.
Son dönemde Afyonkarahisar gelişiyor, bu gelişim de Afyon’daki siyasi parti ve sendika temsilcilerinin önünü açıyor.
Son 20 yılda neredeyse hiçbir dönem Bakan’sız kalmayan Afyonkarahisar’da 10 yıldır Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık görevini yerine getiriyor.
Bakan Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı ve ardından değişen ismiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda Afyonkarahisar’ı temsil etti, ediyor. Eroğlu, Şuhut’tan çıkan bir öğrencinin nasıl başarılı olacağına somut bir örnek, aynı zamanda Cumhuriyet sisteminin eşitlikçi öğütlerinin başarısıdır.
Bakan Eroğlu’nun 2007 yılındaki ilk Bakanlık görevinin ardından Afyonkarahisar’ın yakından tanıdığı isimler de siyasetin vitrininde yerini aldı.
Meselâ, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli değerlerden Gültekin Uysal, Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığı’na seçildi. Uysal, gençlikten yetiştiği Doğru Yol-Demokrat Parti çizgisinin dışına çıkmayarak, partisinin yetkili kurullarından onay aldı.
Meselâ, Ahmet Koca, Afyonkarahisar Milletvekilliği döneminin ardından AK Parti’de önce Koordinatörlük’e getirildi, ardından da AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı oldu.
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor. Parsak, özellikle önce Ankara’da, sonra da Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği çalışmaların sonucunda girdi yönetime. Bazı kişiler, Mehmet Parsak için “MHP’nin 5 yıl sonraki Genel Başkanı” yorumunu yapıyor.
Türkiye’nin hafızasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan bayrak saldırısına anında cevap vermesiyle kazınan Sandıklılı komutan Hasan Kundakçı, daha önceki siyasi girişimlerinin ardından şimdi Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı oldu. Kundakçı da Sandıklı’dan çıkan bir gayretli öğrencinin hangi mertebelere yükselebileceğini gösteriyor.
Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nda pek çok sorunu gündeme taşıyan ve sorunların bir kısmını çözülmesini sağlayan Mehmet Ali Çakal da Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde görevini sürdürüyor. Mehmet Ali Çakal, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı.
Afyonkarahisar’ın siyaset dünyasındaki ağırlığının son örneği. Büyük Birlik Partisi’nin emektarı Cemil Çoker. 15 yıl BBP İl Başkanlığı’nı sürdüren Çoker, partisinin son Genel Kurulu’nda Merkez Karar Yönetim Kurulu’na seçildi.
Bütün bu isimlerin yanı sıra Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edebali’yi de hatırlatmak gerek. Milli Mücadeleciler, Türkiye’nin siyaset sahnesinde 40 yıldır varsa, bunda Afyonkarahisarlı Aykut Edebali’nin payı büyüktür.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER