• Haberler
  • Genel
  • 'Siyasetçiler, sivil toplumla daha çok istişare etmeli'

'Siyasetçiler, sivil toplumla daha çok istişare etmeli'

Türk-İş İl Temsilicisi Muharrem Uslu, sendika başkanlarının farklı siyasi görüşten üyelerin görüşlerini temsil ettiğini, bu nedenle diyaloğa önem verdiklerini belirtti. Uslu, siyasetçilerin sivil toplum örgütleriyle daha fazla istişare yapmaları gerektiğinin altını çizdi Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz'le yaşanan tartışmalara açıklık getirdi. Uslu, 'Bizim hiçbir siyasi parti [&hellip]

“Siyasetçiler, sivil toplumla daha çok istişare etmeli”

Türk-İş İl Temsilicisi Muharrem Uslu, sendika başkanlarının farklı siyasi görüşten üyelerin görüşlerini temsil ettiğini, bu nedenle diyaloğa önem verdiklerini belirtti. Uslu, siyasetçilerin sivil toplum örgütleriyle daha fazla istişare yapmaları gerektiğinin altını çizdi

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz’le yaşanan tartışmalara açıklık getirdi. Uslu, “Bizim hiçbir siyasi parti ile ne iktidar, ne muhalefet partileriyle milletvekillerimizle soğuk savaş yapma sürecimiz asla olamaz. Sivil toplum örgütü ve siyaset birbirini tamamlayan unsurlar olarak görüyoruz. Türk-İş İl Temsilciliği olarak hem iktidarın siyasetçilerinden hem de muhalefetin siyasetçilerinden istifade etme düşüncesinde olan bir kurumuz. Bu hem iktidar hem muhalefet siyasetçileri de aynı şekilde bizimle, sivil toplum kuruluşlarıyla yeteri kadar istişare etmiş gibi bir görevi benimsemiş olmalılar” dedi.
TESPİT, ELEŞTİRİ, DİYALOG VE ÇÖZÜM
Sendika olarak bir konuda sorun görüldüğü takdirde, o sorunun çözülmesi için çalıştıklarını anlatan Uslu, “Sendikacılık, İl Başkanlığı görevinden çok daha zordur. Siyasetçi, kendi argümanlarını söyler ve görevini yapar. Ancak sendika temsilcisi iseniz, hem güçlü bir Türk-İş ve sendikacılık yapacaksınız, herkesle istişare içinde olacaksınız. Eleştirilerinizi yapacaksınız, tespitlerinizi yapacaksınız, mücadeleci olacaksınız. Biz böyle bir sürecin içinde bu görevi yapıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin görevlerini, siyasetin alt zemini olarak görüyoruz. Bizim yaklaşımımız 4 ana başlıkta toplanabilir: Sorunu tespit, sorunla ilgili eleştirileri sunmak, sorunun çözülmesi için diyalog kurmak, sorunun çözümünü sağlamak” diye konuştu.
BÜTÜN PARTİLERE HİTAP EDİYORUZ
Türk-İş’te bütün partilere yakınlık duyan işçilerin üyeliklerinin bulunduğuna dikkat çeken Uslu, “Türk-İş olarak bizim görevimiz, İl Başkanımız’ın görevinden çok daha zor. İl Başkanımız sadece partililerine hitap eder, partinin değerleri üzerinden siyasetini yapar. Ancak biz bütün partililerimizin üyesi olan işçilerimize hitap ederiz. Biz AK Partililere, CHP’lilere, MHP’lilere hitap ediyoruz. Diğer partilerimizden olan arkadaşlarımıza da hitap ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SORUN OLUŞTURACAK BİR DURUM DEĞİL
Siyasi partilerin, il içindeki kurum ve kurullarda yaşanan gelişmelerden haberdar olması gerektiğinin altını çizen Uslu, şöyle konuştu:
“Bizim gündeme getirdiğimiz konuları, siyasetçilerimiz inceleyip konuyu tartışıyor olması bile kâr olacaktır. Biz bugüne kadar sendikaların hakkında söylenen pek çok söz ve eleştiri var. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız’ın söylediği eleştiriler, yıllardan beri gündemde olan eleştiriler. Ancak bu söylemler kurumlar arasında sorun oluşturacak bir durum değildir. Afyonkarahisar’da sağlıkta, Milli Eğitim’de ve diğer kurumlarda pek çok gelişme oluyor, kurullar toplanıyor. Siyasi partilerimizin bu kurulları incelemeleri, araştırmaları, kurullarda konuşulanları da kamuoyuyla paylaşması, olumlu olacaktır.”

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme