• Haberler
  • Gündem
  • 'Siyaset parti fanatikliğiyle olmamalı' – Kocatepe Gazetesi

'Siyaset parti fanatikliğiyle olmamalı' – Kocatepe Gazetesi

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar muhalefette yer alan bir partiden Belediye Başkanlığı yapmanın zorluklarına işaret ederek 'Siyaset böyle olmamalı. Parti fanatikliği ile hizmetler engellenmemeli' dedi.'PARTİ YÜZÜNDEN DİNAR HALKI CEZALANDIRILMAMALI'Ekonominin kötüye gittiği, piyasa şartlarının her geçen gün ağırlaştığı son dönemde iktidar tarafından muhalefette yer alan Belediyelerin gelirlerinin de yüzde 40'ı aşan oranlarda azaltıldığının altını çizen Dinar [&hellip]

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar muhalefette yer alan bir partiden Belediye Başkanlığı yapmanın zorluklarına işaret ederek “Siyaset böyle olmamalı. Parti fanatikliği ile hizmetler engellenmemeli” dedi.
“PARTİ YÜZÜNDEN DİNAR HALKI CEZALANDIRILMAMALI”
Ekonominin kötüye gittiği, piyasa şartlarının her geçen gün ağırlaştığı son dönemde iktidar tarafından muhalefette yer alan Belediyelerin gelirlerinin de yüzde 40’ı aşan oranlarda azaltıldığının altını çizen Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, “Dinar Belediyesi olarak bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Yeni yatırımları, yeni hizmetleri düşünmemiz gerekirken bu ay maaşları nasıl ödeyeceğimizi düşünür hale geldik” dedi. Dinar ilçesinde Belediye imkanları ile önemli hizmetlere imza atıklarını vurgulayan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, “Ben bugün iktidar partisine katılmış olsam tüm kapılar açılır. Bugün bir çok zorluk çektiğimiz imkanlar önümüze serilir. Ama siyaset böyle olmamalı. Parti fanatikliği nedeniyle Dinar halkı cezalandırılmamalı.” diye konuştu.
“ULUSLARARASI ORGANİZASYONUMUZA DESTEK KESİLDİ”
Dünyada ilk kez uluslar arası bir müzik festivalini Dinar ilçesinde düzenlemiş olmalarına rağmen uluslar arası bu organizasyon için hiçbir destek göremediklerini belirten Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, “Altını çiziyorum, uluslar arası bir müzik festivalinden bahsediyorum. Bugün ne Almanya’nın ne Japonya’nın dünyanın ilk müzik yarışması bizde yapıldı deme imkanı yok. Ama bizim var. Ve bununla ilgili olarak uluslararası bir festival düzenliyoruz. Ama önümüze türlü engeller çıkartılıyor. Protokol imzalamış olmamıza rağmen bize ayrılan salonlar  festival için verilmedi. Afyonkarahisar’dan bir tek katılım olmadı. Oysa bu uluslar arası bir organizasyondu.” ifadelerini kullandı.
“YAŞLILARIMIZ İÇİN YAPTIRDIĞIMIZ BAKIM MERKEZİ FUHUŞ YUVASINA DÖNDÜ”
Kendisinin gerontoloji yani yaşlı bilimi alanında şahsi birikimi ve deneyimleri olduğuna işaret ederek yaşlı nüfusu bekleyen sıkıntılara yönelik çalışmalarını anlatan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, “70 yaşındaki bir yakınınızın eli kırılsa, midesi ağrısa birilerinden yardım alabilir, birilerine bu yakınınızı emanet edebilirsiniz. Ama Alzheimer hastası bir yakınınızı kimseye emanet edemezsiniz. Toplumumuzu bekleyen sıkıntılardan birisi budur. Biz Dinar’da bu işin öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz. Bu yönde Belediye olarak yatırımlar yaptık, yaşlı bakım merkezi kurduk. Bunun için devlet bize ödül de verdi. Ama sonrasında siyasi hesaplarla bu merkezimiz kapatıldı. Bahçesinde bulunan yetişmiş ağaçlarımız kesildi. Bugün gidiniz bakınız, büyük emeklerle yaşlı bakım merkezi haline getirdiğimiz bu binamız ne yazık ki başıboşluktan uyuşturucu, fuhuş merkezi haline geldi. Öyle üzülüyorum ki bu duruma anlatamam.” şeklinde konuştu.
“SİYASİ ŞOVA İHTİYACIM YOK”
Kendisinin geçtiğimiz aylarda Dinar ilçe merkezindeki bir okula Belediye adına gönderdiği eğitim araçları yardımının okul müdürü tarafından kabul edilmediğini hatırlatan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, “Öğrenciler başkanlık makamına gelip, başkan amca bize neden yardım yapmıyorsun diyorlar. Biz çocuklarımız için yardım gönderiyoruz ve okul yöneticisi bu yardımı kabul etmiyor. Olacak şey değil. Sonra AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki bir il yönetici kalkıp beni siyasi şov yapmakla suçluyor. Benim siyasi şova ihtiyacım yok. Bugün AK Parti’nin ilçemizde yaptırdığı anketlerde yüzde 60’ı aşkın oyla yine ben başkan seçiliyor görünüyorum. Biz insanların gönüllerine hitap etmeye çalışıyoruz. Siyasi şovla hiç işimiz olmaz. Engellenen bizim çocuklarımıza yapmak istediğimiz katkıdır. Bu çocuklar benim çocuklarım. Elbette onlara yardımda bulunacağım. Siyasi şov bunun neresinde.” dedi.
Siyasetin hizmet yarışında olması gerektiğine, parti fanatikliği yarışına dönüşmemesi gerektiğini belirten Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, “Benim Dinar’daki çocuklarımıza yaptığım yardımımı engellemeye çalışanlar Dinar’daki bir çocuğa bir tek burs vermişlikleri yoktur. Bunların kim olduğunu herkes biliyor. Ben bugüne kadar Başkanlık maaşı almış birisi değilim. Şükürler olsun ki ihtiyacım yok. Ama Dinar’a, Dinar’ın çocuklarına bir tek katkısı olmayanların böyle suçlamalarda bulunmaları bizi derinden yaralamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme