Siyanür İnsan Vücuduna Ne Yapar?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonrasında 9 işçi heyelan altında kaldı. Olay sonrasında ise siyanürlü toprak heyelan nedeniyle Fırat'a karıştı iddiaları ortaya atılırken, internet kullanıcıları Siyanür İnsan Vücuduna Ne Yapar? Sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan toprak kayması sonrasında maden ocağında 9 işçi heyelan altında kaldı. Tüm ekipler kurtarma için seferber olurken, altın madeninde kullanılan siyanürün Fırat Nehri’ne karışıp karışmadığı da merak ediliyor. İnternet ortamında ortaya atılan iddialara yönelik Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince toprağın Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığı belirtildi.

SİYANÜR İNSAN VÜCUDUNA NE YAPAR?

Yaşanan bu üzücü olaylar sonrasında ise, internet kullanıcıları Siyanür İnsan Vücuduna Ne Yapar? Sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Siyanür, insanlar tarafından kimyasal yollarla üretilebildiği gibi, doğadaki bazı bitki ve hayvanlar tarafından da üretilebilir. Siyanürün insan vücuduna yüksek miktarda girmesi ile kanın oksijeni vücut dokularına taşımasına engel olur. Bunun sonucunda vücutta hipoksi (kanda oksijen miktarının yetersiz olması) yaparak ölüme neden olabilir.

Bakmadan Geçme