Sivil toplumculukta istenen düzeyde değiliz

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Türkiye’nin sivil toplumculukta istenen düzeye gelemediğini belirtti Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Afyon Eğitim Vakfı’nın 26’ncı Olağan Kongresi’nde Divan Başkanı seçildi. Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’ndeki kongrede konuşan Sarıtoprak, Türkiye’de sivil toplum anlayışının henüz gelişmediğini belirtti. AVRUPA’NIN GERİSİNDEYİZTürkiye’nin uzun yıllardır Avrupa Birliği’ne üye olmak [&hellip]

Sivil toplumculukta istenen düzeyde değiliz

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Türkiye’nin sivil toplumculukta istenen düzeye gelemediğini belirtti

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Afyon Eğitim Vakfı’nın 26’ncı Olağan Kongresi’nde Divan Başkanı seçildi.
Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’ndeki kongrede konuşan Sarıtoprak, Türkiye’de sivil toplum anlayışının henüz gelişmediğini belirtti.
AVRUPA’NIN GERİSİNDEYİZ
Türkiye’nin uzun yıllardır Avrupa Birliği’ne üye olmak için çabaladığını, ancak sivil toplumculuk anlamında Avrupa’dan geri bir durumda olduğuna dikkat çeken Sarıtoprak, “Türkiye’de 80 bine yakın dernek var. Avrupa Birliği’nde 30 kişiye bir dernek düşerken, Türkiye’de bu oran 1000 kişiye 1 şeklinde. Sivil toplum, devletle halk arasında bağı kurar. Bu bağlamda Afyon Eğitim Vakfı da çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Vakıf’ın kurulmasında emeği geçen değerli kardeşim Şükrü Koçoğlu’na teşekkür ediyorum. Vakıf’taki arkadaşlarımız, bu memlekete hizmet ediyorlar” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme