Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivil toplum kuruluşu üyelerine fizibilite eğitimi

Sivil toplum kuruluşu  üyelerine fizibilite eğitimi

AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu, ZEKÂ tarafından kabul gören “Sivil Toplum Kuruluşları için Gerçekçi ve Sürdürülebilir Adımlar” başlığı altında “Fizibilite Eğitim Faaliyeti”’ konulu eğitimin yarın başlayacağını açıkladı. AFİKAD ile birlikte toplam beş sivil toplum kuruluşundan katılacak üyeler, fizibilite eğitimi alacak

 

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) Başkanı Samiye Hancıoğlu, derneğin kurulduğu 2015 yılından bu güne kadar hedeflere ulaşabilmek için proje ve eğitim odaklı çalışmayı benimsediklerini belirtti.
“STK’LARA DESTEK ŞART”
Proje ve eğitim odaklı çalışma yaklaşımının AFİKAD’ı başarıya taşıdığını kaydeden Hancıoğlu, “Bu yaklaşımın derneğimizi başarıya taşıdığı inancındayız. Çalışmalarımıza eğitim temelli bir faaliyetle devam etmenin heyecanı içindeyiz. Bu çalışmamızda hedef kitlemiz AFİKAD’ın da yer aldığı bir şemsiye olan Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumumuz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Ne yazık ki, sivil toplum kuruluşları içinde yer alan dernekler, gönüllülük esasına göre faaliyet gösterdikleri için insan kaynağı, kurumsallaşma ve ekonomik varlık konularında eksiklikler yaşamaktadır. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarının daha verimli çalışabilmeleri için kapasitelerinin geliştirilmesi ve çeşitli faaliyetlerle desteklenmeleri gereklidir.” ifadelerini kullandı.
“ZEKÂ BAŞVURUYU KABUL ETTİ”
Samiye Hancıoğlu, kalkınma destek programlarıyla birlikte, Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKÂ), sivil toplum kuruluşlarının yararlanabileceği ve kapasitelerini geliştirebileceği programları olduğunu belirtti. Hancıoğlu, “AFİKAD olarak 2019 yılının Aralık ayında, bu programlardan biri olan 2019 yılı Teknik Destek Programı’nın 6. dönemi kapsamında, ZEKA’ya ‘Sivil Toplum Kuruluşları için Gerçekçi ve Sürdürülebilir Adımlar’ başlığı altında ‘Fizibilite Eğitim Faaliyeti’ konulu bir başvuru yaptık. Başvurumuzun içeriği AFİKAD ile birlikte toplam beş sivil toplum kuruluşundan katılacak üyelerin, fizibilite eğitimi alarak kurumsal kapasitelerinin arttırılmasını kapsamaktadır. Başvurumuz 2020 yılının Şubat ayında ZEKÂ tarafından uygun bulunmuş ve desteklenmeye hak kazanmıştır. Mart ayı içerisinde tamamlamayı planladığımız eğitimimiz, tüm dünyada ve ülkemizde de oldukça üzücü sonuçlara yol açan yeni tip korona virüs salgını nedeniyle ertelendi.” dedi.
“EĞİTİM 4 GÜN SÜRECEK”
Samiye Hancıoğlu, normalleşme süreci ile birlikte, eğitimin, 9 Temmuz Perşembe günü, maske, mesafe ve hijyen kurallarına maksimum ölçüde dikkat edilerek başlayacağını bildirdi. Hancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi kurallarının titizlikle uygulanacağı eğitim süreci dört gün devam edecektir. Şimdiden ‘Sivil Toplum Kuruluşları için Gerçekçi ve Sürdürülebilir Adımlar’ fizibilite eğitim faaliyetinin tüm katılımcılar için verimli geçmesini diliyor ve katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi