• Haberler
  • Genel
  • Sivil toplum anlayışı gelişiyor – Kocatepe Gazetesi

Sivil toplum anlayışı gelişiyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Dernekler Müdürü Ahmet Gök, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Gök, Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin geliştiğine dikkat çekti İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti. Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin geliştiğini, bu bağlamda sivil [&hellip]

Sivil toplum anlayışı gelişiyor

Afyonkarahisar Dernekler Müdürü Ahmet Gök, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Gök, Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin geliştiğine dikkat çekti

İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti. Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin geliştiğini, bu bağlamda sivil toplum anlayışının da önemli hâle geldiğini belirten Gök, Afyonkarahisar’daki derneklerle istişare içinde olduklarını kaydetti. Gök, derneklerin faaliyetlerini yürütmeleri sırasında, eskiden “kırtasiyecilik” olarak adlandırılan işlemlere tabi tutulduğunu, ancak şimdi işlemlerin çoğunun sanal ortamda yapıldığına dikkat çekti.
2012 denetim yılı
2 yılda bir dernek denetimlerinin olduğunu hatırlatan Ahmet Gök, 2012’nin de denetim yılı olduğunu vurguladı. Gök, “Afyonkarahisar’da 1116 dernek var. Şubat ayı sonuna kadar şubesi olan dernekler genel merkzelerine gönderecekler. Tüm derneklerimizin Nisan ayın sonuna kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Kamu yararına çalışan derneklerimiz var. iki yılda bir denetim süreci. 2012de denetim süreci var. Sanal ortamda yapılıyor” dedi. Gök, İl Dernekler Müdürlüğü’nün Ordu Bulvarı üzerindeki eski Adliye binasına taşındığını da hatırlattı.
“İrtibat hâlindeyiz”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise İl Dernekler Müdürlüğü’nün çalışmalarından dolayı Ahmet Gök’e teşekkür etti.
Dernekler Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan Kumartaşlı, İl Dernekler Müdürlüğü’nü “İkinci ev” olarak tanımladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme