'Sivil şehit', yanlış sonuçlar doğurur

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, terör olaylarında hayatını kaybeden sivillerin de şehit sayılmasıyla ilgili düzenlemenin başka amaçlara hizmet edebileceği uyarısında bulundu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Başbakan Recep Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda dile getirdiği 'terör eylemlerinde [&hellip]

“Sivil şehit”, yanlış sonuçlar doğurur

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, terör olaylarında hayatını kaybeden sivillerin de şehit sayılmasıyla ilgili düzenlemenin başka amaçlara hizmet edebileceği uyarısında bulundu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Başbakan Recep Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda dile getirdiği “terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin de şehit sayılması” düzenlemesinin yanlış sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Dernek Şubesi’nde bir basın açıklaması yapan Kumartaşlı, “Açıklanan Taslağın bu haliyle yasalaşması durumunda Ülkesinin bölünmez bütünlüğü için canını, kolunu, ayağını, gözünü veya uzvunu vererek yaşamaya mahkûm edilmiş her hareket ettiğinde veya yürüdüğünde o acıyı ömrü boyunca duymaya mahkûm malul gazileri ve kutsal vatan görevini ifa ederken yurdun çeşitli yerlerinde yaralanarak sakat kalan vazife malulü gazileri ve şehit ailelerini rencide edecektir. Şehit aileleri ve gazilerin beklentisinden uzak bu taslaktaki eksikliklerin süratle telafi edilerek şehit aileleri, malul gazilerin ve vazife malullerinin beklentilerinin de karşılanması talep ve arzumuzdur” dedi.
“Bizi kullanmayın”
Kumartaşlı, sivillerin şehit sayılmasının, şimdiden öngörülemeyen ciddi gelişmelere neden olacağını belirterek şöyle konuştu:
“Bu kanun taslağı ile bizim üzerimizden sivil halka Güneydoğu insanına hak verilmek istenmektedir. Bunu yapmayın, bizi kullanmayın. Sayın Başbakanımız’dan konunun hassasiyetle ilgilenmesi üzerinde dikkatle düşünülmesi ve taslağın birlik ve beraberliğimizi bütünleştirmeye yönelik olması için gereğinin yapılması arzumuzdur.”
“Maliye Bakanı Şimşek istifa etmeli”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in şehit yakınları ve gazilerin hakları için yeteri kadar düzenleme yapmadığının altını çizen Kumartaşlı, “Ülke için, vatan için, bayrak için vücutlarının birer uzvunu kaybeden kahraman gazilerimize bugün sendikaların açıkladığı yoksulluk sınırının bin 800 lira olduğu bir ülkede yoksulluk sınırının çok altında bin 100 aylık vermektesiniz. Sayın Maliye Bakanı, gereğini yerine getirmek sizin görevinizdir. Bu vatan sizin gibi ülke dışında kalarak veya masa başında çalışarak kurtarılmadı bizlerin canları kanları ve uzuvlarımızla kazanıldı. Bu işi düzelmek sizin görevinizdir kurumlar arası görüşmelerde isteklerimize olumlu yanıt verilmiş olumlu karşılanmış ama Maliye Bakanı tarafından ek külfet getireceği gerekçesi ile reddedilmiştir. Bu olayı şiddetle kınadığımızı belirtiriz. Maliye Bakanını istifaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Şehit yakınları ve gazilerin talepleri neler?

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, basın toplantısında şehit yakınları ve gazilerin taleplerini de gündeme getirdi. İşte o talepler:
-Şehit anne-babalarının yetim aylığı adı altında aldıkları 250 TL.-350TL arasındaki aylıkların seviyesi düzeltilmeli ve hiç olmazsa en düşük asgari ücret seviyesine çıkartılmalı
-İkinci iş hakkından tüm şehit çocukları yararlanmalı. Bekar şehitlerin ailelerine de ikinci iş hakkı verilmeli.
-Harp ve vazife malullerinin aylıkları arttırılmalı
-Devlet övünç madalyası verilenlere madalya maaşı verilmeli
-Tütün ikramiyesi ile eğitim ve öğretim yardımı arttırılmalı
-Harp ve vazife malullerine faizsiz konut kredisi verilmeli
-Kira yardımı 10 yıldan 15 yıla çıkarılmalı
-Çıkartılacak iş hakkından malul gaziler de yararlandırılmalı
-Ortez / Protez harp ve vazife malulleri için muhtaçlık şartı kaldırılmalı

Bakmadan Geçme