Şirinler Ana Vatanına Dönüyor

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Türkiye'nin termal kaynağa sahip illerinin başında Afyonkarahisar'ın geldiğini belirtti.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Afyonkarahisar Termal Sağlık Turizmi Toplantısı’nda Afyonkarahisar’ın turizmi hakkında bilgiler verdi. Altın, “Şifalı sularımız, içmecelerimiz, cilt hastalıklarından romatizmaya kadar birçok hastalığın tedavisi için kullanılan termal sular, doğal yorumlarla şifa arayan tek adresi Türkiye ise termal kaynaklar bakımından Avrupa'da birinci, dünyada ise yedinci sırada yer alır. Afyonkarahisar ise Türkiye'de birinci sırada yer alır. Bu haritada bizim termal illerimizi görmekteyiz ama başkenti olarak Afyonkarahisar ilimiz birinci sırada yer almaktadır. Avrupa'daki termal şehirleri arasında da ülkemizde ilimiz tanınmıştır” dedi. 

Şirinler Ana Vatanına Dönüyor

TURİST SAYISI YÜZDE 5 ARTTI

Altın, konuşmasına şöyle devam etti:
“Turizm verilerine baktığımız zaman yaklaşık yedi aylık bir turizmde yabancı turistleri görüyoruz. Buradaki sayılarımızın düşük olduğunu üzülerek ifade edeyim. Ama diğer yerli turistlerle birleştirdiğimiz zaman şu ana kadar diğer yıllara oranda yüzde beşlik bir artışımız mevcut. Şu ana kadar toplam yedi ayda bizim 396 bin turistimiz şu anda yerli ve yabancı olarak ilimizde konakladılar. Termal turizm sağlığınızı korumak, iyileştirmek amacıyla belirli bir süre için yer değiştiren insanların doğal şifalı su kaynaklarından dayalı bir turistik tesislere giderek ve kaplıca sularını yapılan çamur, kül ve benzeri uygulamalarla konaklama, beslenme, dinlenme ihtiyaçlarını, eğilmelerini karşılama diye tanımlayabilir. Şifalı sular içinde bir takım erik malzemeleri bulunan tedavi amacıyla kullanılan doğal olarak yeryüzüne çıkan sıcak ya da soğuk sulardır. Bizim hikayemiz de var. Midasımız var. Bu Midas’ı iyi bir şekilde pazarladığımız zaman bize yerli ve yabancı birçok turist gelecektir. Aynı zamanda ve bunun için de haritalar hazırlıyoruz. Şirinler çok önemli bir şey. Şirinler ana vatanına döndüğü hikayesiyle birçok yerli ve yabancı getireceğiz. Çünkü bunların, bu bölgenin Kral Midas’ın şapkaları ve bunların aynı figürleri Fransa'da da aynı figürler bu yıl kullanıldı.”

Bakmadan Geçme