Sırbistan Türkleri Almıyor Mu?

Türkiye ile Sırbistan arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması anlaşması imzalanmıştı

Türkiye ile Sırbistan arasında 12 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma imzalanmış, bu anlaşma 3 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe girmişti. Küresel Kovid-19 salgınının ardından kısa süreli de olsa bu anlaşmada kısıtlamaya gidilse de 3 Mayıs 2022 tarihinden itibaren Kovid-19 kısıtlamaları tamamen kaldırıldı.

Sırbistan’a kara veya havayoluyla seyahat edecek vatandaşların dönüş bileti, yeterli miktarda nakit para, (günlük 50 Avro olarak hesaplanabilir), seyahat sigortası,reşit olmayan kişilerin ebeveynlerince düzenlenmiş muvafakatname, otel dışında bir yerde kalınacaksa, davet mektubu, otelde kalınacaksa, teyitli otel rezervasyonu, iş ziyareti ise davet mektubu, çalışma, öğrenim veya diğer özel amaçlarla geliniyorsa önceden alınmış uygun vize veya ülkeye girişte ziyaret amacını kanıtlayıcı belgeyi yanlarında bulundurmaları tavsiye ediliyor.

Öte yandan, Sırbistan Balkanların Avrupa’ya geçiş kapısı olduğu için zaman zaman kaçak sığınmacı sorunu da yaşıyor. Avrupa Birliği, Sırbistan’ı kaçak sığınmacıların Almanya ve benzeri ülkelere girmesinin engellenmesi konusunda uyarıyor. Sırbistan, zaman zaman bu uyarılar dolayısıyla sorun yanmaması için tedbir alabiliyor.

Bakmadan Geçme