Sinem Dedetaş, Kimdir, Kaç Yaşında Ve Nereli?

Sinem Dedetaş, 31 Mart Yerel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre CHP’den Üsküdar Belediye Başkanı seçildi. Dedetaş'ın hayatı merak ediliyor.

İşte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş’ye Genel Müdür olarak görev yapan Sinem Dedetaş’ın hayatının detayları.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesiz mezunudur. Gemi İnşa Yüksek Mühendisi olan Sinem Dedetaş, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi Başkanı seçilmiştir.

SİNEM DEDETAŞ KİMDİR?

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Barış Dedetaş ile evli olan Dedetaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden, gemi inşa yüksek mühendisi ünvanı ile mezun oldu. On yıl boyunca ulusal ve uluslararası firmalarda görev aldı. Sinem

Dedetaş eşi ile kendi şirketlerini kurarak 2014-2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı. İstanbul Şehir Hatları A.Ş’nin ilk kadın genel müdürü olarak görev alan Dedetaş, 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi.

Bakmadan Geçme