• Haberler
  • Genel
  • Sinekle mücadele yetersiz – Kocatepe Gazetesi

Sinekle mücadele yetersiz – Kocatepe Gazetesi

Şehir merkezinde ve civar bölgelerde sineklerin istilasının sürdüğünü belirten hemşehrilerimiz, yetkililerin haşereyle mücadelede yeni çareler araması gerektiğine işaret ediyor Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yapılan açıklamalarda sinek ve haşereyle mücadele için yapılan çalışmaların Türkiye'ye örnek olduğu belirtilirken, vatandaşlar bunun tam aksini savunuyorlar. Özellikle turizm bölgesinde sineklerden kurtulamadıklarını belirten hemşehrilerimiz, 'Şehir merkezinde de durum böyleyken yetkililerin bu açıklamalarına [&hellip]

Sinekle mücadele yetersiz

Şehir merkezinde ve civar bölgelerde sineklerin istilasının sürdüğünü belirten hemşehrilerimiz, yetkililerin haşereyle mücadelede yeni çareler araması gerektiğine işaret ediyor

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yapılan açıklamalarda sinek ve haşereyle mücadele için yapılan çalışmaların Türkiye’ye örnek olduğu belirtilirken, vatandaşlar bunun tam aksini savunuyorlar. Özellikle turizm bölgesinde sineklerden kurtulamadıklarını belirten hemşehrilerimiz, “Şehir merkezinde de durum böyleyken yetkililerin bu açıklamalarına anlam veremiyoruz” diyorlar.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte şehir merkezinde ve özellikle kenar mahallelerde sineklerin istilasının devam ettiğini belirten hemşehrilerimiz, “Özellikle AFİUM, Özdilek, üniversite ve oteller bölgesinde sineklerden geçilmiyor. Esnafın başına dert, evinde dinlenenin başına dert. Sokağa çıkıp gezmek isteyenin başına dert. Ama yetkililer bu durumu görmüyor galiba” diyerek yaşanan sıkıntıyı dile getiriyorlar.
Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün haşereyle mücadelede yetersiz kaldığına dikkat çeken hemşehrilerimiz “Hayvan gübreleri, kötü kokular ve bilinçsizce atılan çöpler çevrede sinek oluşmasına neden oluyor. İlaçlama yeterli ölçüde değil. Sineklerden kurtulmak için yeni tedbirler alınmasını istiyoruz. Üniversite öğrencileri de özellikle üniversite çevresindeki yurtlarda sinek olduğunu söylüyor. Kara sineklerin ağırlıkta olduğunu vurgulayan öğrenciler, bu konuda çalışmalar için yetkililerin daha duyarlı olmasını istiyor” dyerek yaşanan sıkıntıla dikkat çekiyorlar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme