• Haberler
  • Genel
  • 'Sınavlara psikolojik olarak hazırlanın' – Kocatepe Gazetesi

'Sınavlara psikolojik olarak hazırlanın' – Kocatepe Gazetesi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Seviye Belirleme Sınavı (SBS), ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için hazırlık yapan öğrencileri uyardı İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, merkezi sınavlara girecek öğrenciler için uyarıda bulundu. Yalçın, 'Sınavlara girecek tüm öğrencilerimiz sınavı kazanmak, öncelikli amacınız ancak tek amacınız olmamalı. Sınava saatler kala artık ders çalışmayı bırakmalı ve psikolojik [&hellip]

“Sınavlara psikolojik olarak hazırlanın”

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Seviye Belirleme Sınavı (SBS), ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için hazırlık yapan öğrencileri uyardı

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, merkezi sınavlara girecek öğrenciler için uyarıda bulundu. Yalçın, “Sınavlara girecek tüm öğrencilerimiz; sınavı kazanmak, öncelikli amacınız ancak tek amacınız olmamalı. Sınava saatler kala artık ders çalışmayı bırakmalı ve psikolojik olarak sınava hazırlanmalısınız. Sınav sabahı mutlaka kahvaltı yapın, dışarıda satılan yiyecekleri kesinlikle tercih etmeyin. Trafiği hesaba katarak evden erken çıkın. Sınavdan önce lavaboya gitmeyi ihmal etmeyin. Sınavda rahat olun, soruları çözmeye başlamadan önce sakin ve soğukkanlı olun. Unutmayın ki siz bu sınava çok iyi hazırlandınız. Telaş yapmayın. Tebessüm ederek pozitif enerjiyle dolun. Bazı soruları çözemediyseniz vakit geçirmeden diğer sorulara geçin. Seçeneklerin hepsini okumadan işaretlemeyin. Sınavdan süre bitiminden önce çıkmayın. Size ayrılan süreyi son saniyesine kadar değerlendirin. Süreniz kaldığı takdirde cevaplarınızı kontrol edin” dedi.
VELİLER DE DİKKATLİ OLMALI
Velilerin de dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Sınava girecek çocuklarımıza huzurlu ve sakin bir ev ortamı hazırlayınız. Eleştiri ve emir verici ifadeler yerine esprili ve yardımcı olucu şekilde yaklaşınız. Zamanı ve mekânı kullanmada destek olunuz. Televizyon, bilgisayar, telefon kullanımına dikkat ediniz. Çözdüğü soru adedine takılmak yerine, çözme tekniğine ve yapamadığı sorulara odaklanınız. Ondan gurur duyduğunuzu, onu önemsediğinizi hissettirin. Çocuğunuzu üçüncü kişilere şikâyet etmeyin, başkasının yanında eleştirmeyin. Sınavları çok iyi olsa bile bu konuda aşırı övme ve memnuniyet göstermeyin. Her zamanki kadar yemek, uyku ve sağlığı ile ilgilenin” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yapılacak

2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 09 Haziran 2013 Pazar günü Saat: 10.00’da Afyonkarahisar Teknik Ve Eml, Atatürk Anadolu Lisesi, Gazi Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Şemsettin Karahisarı İlköğretim Okulu, Kadın Ana İlkokulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokulu, Kocatepe Ortaokulu, Oruçoğlu Ortaokulu, Kocatepe Anadolu Lisesi,16 İlçe Kaymakamlığı (Kızılören Kaymakamlığı Hariç). (Kocatepe)

Bakmadan Geçme