Sınavla Bağımsız Denetçi Alınacak

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumuna sınavla bağımsız denetçi alımı yapılacak.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Denetçilik Sınavları

SON MÜRACAAT 7 EKİM’DE SONA ERECEK

Bağımsız denetçi olarak yetkilendirilme talebinde bulunacaklarda aranılan denetçilik sınavında başarılı olma şartı kapsamında, anılan yönetmeliğin 16’ncı maddesi uyarınca denetimle ilgili alanlardaki teorik ve uygulamaya ilişkin bilgileri ölçmek üzere gerçekleştirilecek sınav, 23 Kasım 2024 tarihinde, Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacak.

Bu sınavda başarılı olanlar, mevzuattaki diğer şartları da taşımaları durumunda bağımsız denetçi olarak yetkilendirilme talebinde bulunabilecekler. Sınav müracaatları 23 Eylül 2024 tarihinde başlayıp 7 Ekim 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.. Başvurular, elektronik ortamda “http://www.kgk.gov.tr” adresinde yer alan Başvuru Formunun doldurulması suretiyle yapılacak. Posta yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecek. 

İTİRAZ SÜRESİ 7 GÜN

Sınav müracaatları, Kurum tarafından tetkik edildikten sonra sınava katılmaya hak kazananlar ile bunların sınav yerleri sınav tarihinden en az 15 gün önce Kurum internet sitesinde duyurulacak. Müracaatı reddedilenler, durumun Kurum internet sitesinden ilan edildiği tarihten itibaren 7i gün içinde itirazda bulunabilecekler. İtirazlar, Kurum tarafından itiraz tarihinden itibaren 3 gün içinde incelenip karara bağlanarak sonucu ilgiliye bildirilecek

SINAV 23 KASIM 2024 TARİHİNDE YAPILACAK

Sınava; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, sigortacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar katılabilecekler.

Diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olanlar başvuru yapabilecek. Sınav 23 Kasım 2024 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de sabah oturumu olacak şekilde tek oturumda yapılacaktır. Oturumlarda yer alan her modülün sınav süresi 60 dakikadır. Sınav yeri ve saati sınav tarihinden en az on beş gün önce Kurum internet sitesinde duyurulacak.

Bakmadan Geçme