Sınavda nelere dikkat edelim? – Kocatepe Gazetesi

Profesyonel Eğitim Koçu ve Sosyolog Müjgan Gölçük Yağcı, 'Sorunun isteklerini tespit ettikten sonra dikkat edilmesi gereken nokta zamanı iyi yönetmek, Ayrıca sınavda sorular ile inatlaşmadan turlama tekniğini kullanarak yani yapılmayan soruları hem optik formda hem de soru kitapçığında işaretleyip daha sonra tekrar bu sorulara dönerek sınavın tamamını bir kez daha kontrollü bir şekilde elden geçirmek [&hellip]

Profesyonel Eğitim Koçu ve Sosyolog Müjgan Gölçük Yağcı, “Sorunun isteklerini tespit ettikten sonra dikkat edilmesi gereken nokta zamanı iyi yönetmek, Ayrıca sınavda sorular ile inatlaşmadan turlama tekniğini kullanarak yani yapılmayan soruları hem optik formda hem de soru kitapçığında işaretleyip daha sonra tekrar bu sorulara dönerek sınavın tamamını bir kez daha kontrollü bir şekilde elden geçirmek gerekir” dedi.
Yağcı, şöyle devam etti:
“Soruyu çözebilmek, soruyu çok iyi anlamayı gerektirir. Aceleci olmayın, sizden ne istendiğinden emin olun. İşi şansa bırakmayın; hiç fikriniz yoksa cevaplamayın. Hangisi doğru olamaz mantığıyla yaklaşmak özellikle emin olamadığınız sorularda hızınızı önemli ölçüde arttırır. Puanı hesaplanamayan öğrencilerin cevaplama yöntemleri incelendiğinde en temel hatanın toplu kodlamadan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Ayrıca her testin ilk beş sorusundaki hata oranı testin diğer bölümlerindeki hata oranlarına göre anlamlı derecede yüksek bulunmuştur. Bu bilgiyi kullanın ve testi bitirdikten sonra ilk beş soruyu kontrol edin. Sayfa sayfa kodlamak, hatayı en aza indirgemek ve zamanlama açısından en ideal olanıdır. Soruları okurken parmak ya da kalem kullanın. Ancak (1+1) kuralını uygulayarak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme