Sınav güvenliği son derece önemli

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, önümüzdeki hafta yapılacak olan 2013-2014 eğitim-öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı’nın her türlü dedikodudan ve haksız yere puan almaktan uzak olması gerektiğini kaydetti. Sınav güvenliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Sınav sorularının, sınav mahalline salimen ulaşması, orada tutanakla açılması ve sınav görevlileri ile öğrencilere dağıtılması son derece önemli” dedi [&hellip]

Sınav güvenliği son derece önemli

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, önümüzdeki hafta yapılacak olan 2013-2014 eğitim-öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı’nın her türlü dedikodudan ve haksız yere puan almaktan uzak olması gerektiğini kaydetti. Sınav güvenliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Sınav sorularının, sınav mahalline salimen ulaşması, orada tutanakla açılması ve sınav görevlileri ile öğrencilere dağıtılması son derece önemli” dedi

HAZIRLIKLAR
MASAYA YATIRILDI
Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, İlçe Kaymakamları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda önümüzdeki hafta yapılacak olan 2013-2014 eğitim-öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı ile ilgili yapılan hazırlıklar masaya yatırıldı. Toplantıya Vali Yardımcıları Akgün Corav, Ali Muhiddin Varol, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldılar.Toplantıda 28-29 Kasım 2013 tarihinde 8. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek olan 2013-2014 eğitim-Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarına ait sınav sorularının güvenliği ve ilk kez bu sene uygulanacak olan sınav sistemi ile çocukların verimli bir sınav dönemi geçirmeleri için alınması gereken tedbirler görüşüldü.
“ÖĞRETMENLER GRAMLA NOT VERİYOR”
Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Çocukların not sistemi ile bir yere yerleşmesi gündeme geldiğinde, bazen bazı okullar çok sıkı ve katı davranıyor. Öğretmenleri işi çok ciddiye alıyorlar ve notları gramla veriyorlar. Bazen köy okullarında biraz daha rahat davranarak çok daha fazla not veriyorlar. Bir dönem süper liseler vardı. Süper liselere orta öğretim not ortalaması ile giriliyordu. Şimdi sınavlardaki bazı olumsuz durumlar yaşanmasın diye Türkiye genelinde objektif bir sınav yapılacak. Ancak bu sınavın her türlü dedikodudan ve haksız yere puan almaktan uzak olması için sınav güvenliği son derece önemli. Sınav sorularının, sınav mahalline salimen ulaşması, orada tutanakla açılması ve sınav görevlileri ile öğrencilere dağıtılması son derece önemli. Sınav sonuçlarının da aynı güvenlik ile merkezlere gelmesi son derece önemlidir” dedi.
50 SINAV MERKEZİ
SAYISI 190’A ÇIKTI
Daha sonra toplantıda söz alan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yapılacak olan sınav ve sınav tedbirleri hakkında şu bilgileri verdi: “28-29 Kasım 2013 tarihinde saat 09.00’da başlayacak olan sınav ilimiz genelinde 190 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Hemen hemen ortaokul olan her okulumuzda bu sınav var. Daha önceden bu sınavları 50 sınav merkezinde yapıyorduk. Bu sınavların önemi de buradan kaynaklanıyor. 50 sınav merkezinin güvenliği ile 190 sınav merkezinin güvenliği farklı bir şey. Öncelikle il merkezi ve her ilçemizde sınav evrakının saklandığı güvenli odaların temin edilerek bu odaların emniyetini sağlamak durumundayız. İkinci olarak sınav evrakının sınav yapılacak merkezlere ve okullara güvenli bir şekilde ulaştırılması gerekiyor. Bu noktada biz tüm hazırlığımızı yaptık. İl merkezinde ve ilçe merkezlerinde tüm bunların hazırlığı da yapılmış durumdadır. Burada özellikle Kaymakamlarımızdan güvenlik güçlerimizden, emniyetimizden, jandarmamızdan isteğimiz bu sınav evraklarının sınav merkezine kurye dediğimiz kişilerce ulaştırılırken yanlarında güvenlik güçlerimizden mutlaka birilerinin olup sağ salim sınav merkezlerine ulaştırılması gerekmektedir. Yine sınavdan sonra sınav evrakının güvenli odalara getirilmesi. Sınavın güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamak açısından çok önemli” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme