• Haberler
  • Genel
  • Sınav değil, torpil kaldırılsın – Kocatepe Gazetesi

Sınav değil, torpil kaldırılsın – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın şeklinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yapılış şeklinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Şenol, 'AKP iktidarı hakkaniyeti, adaleti ve liyakat ilkesini benimsiyorsa, kul hakkına önem veriyorsa KPSS'yi kaldırmayı asla düşünmemelidir. İktidarın yapması gereken şey kurumların ihtiyacı olan personel alımında [&hellip]

Sınav değil, torpil kaldırılsın

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın şeklinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın yapılış şeklinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Şenol, “AKP iktidarı hakkaniyeti, adaleti ve liyakat ilkesini benimsiyorsa, kul hakkına önem veriyorsa KPSS’yi kaldırmayı asla düşünmemelidir. İktidarın yapması gereken şey; kurumların ihtiyacı olan personel alımında KPSS’ye girecek gençlerimize ÖSYM tarafından hazırlanan aynı soruları sormak yerine ÖSYM tarafından kendi alanlarıyla ilgili,mesleki bilgileri öne çıkaran soruların sorulmasını sağlayan düzenleme yapmalı ve kesinlikle sözlü sınavı düşünmemelidir.Hepimizin bildiği gibi sözlü sınav torpildir” dedi.
KOPYANIN ÖNÜNE GEÇİLEMEDİ
57’nci hükümet döneminden bu yana KPSS’nin uygulandığını söyleyen Şenol, “AKP iktidarıyla birlikte ortaya çıkan kopya skandalları ve bazı kurumlarda personel çalıştırılmasına ilişkin yönetmeliklerde yapılan değişikliklerle iktidarın bu eşitliği bozmaya, hakkaniyete, adalete ve liyakate uygun olmayan atamalar yapmaya çalıştığı görülmüştür. Son olarak ise basın yayın organlarında, iktidarın KPSS’yi tamamen kaldırarak kurumların personel ihtiyaçlarını kendi belirleyecekleri yöntemlerle karşılamalarına yönelik bir düzenleme yapma amacında olduğuna ilişkin bilgiler verilmektedir” diye konuştu.
ADALET VE EŞİTLİK
HATIRLATMASI
Anayasa’nın herkese eşitliği savunduğunu hatırlatan Şenol, “Bir tarafta kamuda görev yapabilmek için KPSS’ye umut bağlamış milyonlarca insanımız beklerken, diğer tarafta işini bilenler açık torpillerle kamuya atanacaktır. Böyle bir uygulamanın hakkaniyetle, eşitlikle ve adaletle bağdaşır hiçbir tarafı yoktur. Önümüzde doğru uygulamalar varken, adında adalet olan bir partinin, sistemi kokuşturmaya, her türlü suistimale açık bir şekle getirmeye çalışması; vatandaşlarımızın bizden olanlar ve olmayanlar diyerek ayrıştırmaya tabi tutulması son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. Bu bakımdan siyasi iradeyi insani, sosyal ve hukuki hiçbir dayanağı olmayan bu yanlıştan yol yakınken dönmeye, adalet ve eşitlik ilkesini gerçek anlamda hayata geçirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme