• Haberler
  • Genel
  • Sinanpaşa'da organik tarım gelişecek – Kocatepe Gazetesi

Sinanpaşa'da organik tarım gelişecek – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sinanpaşa'da yeni bir uygulama başlattı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5262 sayılı 'Organik Tarım' kanunu kapsamında yürütülen 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' çerçevesinde Afyonkarahisar İl Özel İdaresi katkılarıyla Sinanpaşa İlçesinde 'Organik Buğday Yetiştiriciliği Projesi' uygulamaya konuldu. Sinanpaşa İlçesinde bulunan Akdeğirmen barajı havzasında yer alan Tokuşlar Köyü'nden 3 [&hellip]

Sinanpaşa’da organik tarım gelişecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sinanpaşa’da yeni bir uygulama başlattı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5262 sayılı “Organik Tarım” kanunu kapsamında yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” çerçevesinde Afyonkarahisar İl Özel İdaresi katkılarıyla Sinanpaşa İlçesinde “Organik Buğday Yetiştiriciliği Projesi” uygulamaya konuldu.
Sinanpaşa İlçesinde bulunan Akdeğirmen barajı havzasında yer alan Tokuşlar Köyü’nden 3 üretici 45 dekar, Akçaşar Köyü’nden 1 üretici 19,7 dekar, Kınık Köyü’nden 4 üretici 37 dekar, Çobanözü Köyü’nden 1 üretici 21 dekar, Akdeğirmen Köyü’nden 1 üretici 35 dekar ve Düzağaç Beldesi’nden 2 üretici 10.3 dekar alanda olmak üzere toplam 6 yerleşim biriminde bulunan 12 üretici ve 168 dekar alanda “Organik Buğday Yetiştiriciliği Projesi” çerçevesinde 15 bin kilogram organik sertifikalı hayvan gübresi ile 7 bin kg. Çeşit-1252 buğday tohumluğu üreticilere dağıtımı yapılmış ve tohum ekimleri yaptırılarak projenin uygulanmasına başlanıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Yapılan bütün çalışmaların amacı; yanlış uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik sentetik ilaç, gübre ve büyüme maddeleri kullanmadan üretim izni verilen girdilerle yapılan, kontrollü ve sertifikalı, insana ve çevreye dost, yasal dayanağı olan alternatif üretim sistemi olan organik (ekolojik-biyolojik) tarımın yaygınlaştırılması ve tüketicilerin güvenilir, sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlamaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme