• Haberler
  • Gündem
  • Sinanpaşa'da istihdam seferberliği – Kocatepe Gazetesi

Sinanpaşa'da istihdam seferberliği – Kocatepe Gazetesi

Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı başlangıcı nedeniyle Sinanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Muharrem Ayı Aşure etkinliği önceki akşam ilçedeki Akpınar Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Sinanpaşa halkının katıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Murat Karakoyun katılımcılara eliyle aşure dağıttı.'SİNANPAŞA ÖNEMLİ DEĞERE SAHİP'Program Hafız kardeşler İsmail Yüksel ile Veysel Yüksel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti, dua takdimi ve ilahileri ile başladı. Saygı [&hellip]

Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı başlangıcı nedeniyle Sinanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Muharrem Ayı Aşure etkinliği önceki akşam ilçedeki Akpınar Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Sinanpaşa halkının katıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Murat Karakoyun katılımcılara eliyle aşure dağıttı.
“SİNANPAŞA ÖNEMLİ DEĞERE SAHİP”
Program Hafız kardeşler İsmail Yüksel ile Veysel Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua takdimi ve ilahileri ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun yaparak mübarek üç aylardan sonra idrak edilen Muharrem ayı ile birlikte Hicri Yılbaşının hayırlara, birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi. 1524 yılında Yavuz Sultan Selim’in Lalası Sinan Paşa tarafından kurulan Sinanpaşa ilçesinin önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayan Karakoyun, “Sinanpaşa camii ve külliyesi doğal ve tarihi güzellikleri, yeşilliği, haşhaşı, nohutu, fasulyesi ve diğer tahıl ürünleriyle beraber önemli bir yeri var.” dedi.
“EKONOMİK OYUNA KARŞI
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ”
“Biz insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır dedik.” diyen Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, benimsedikleri sloganın insan olduğunu kaydetti. İnsan kaynaklı “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesiyle çalışmalara ve istihdamla ilgili görüşmelere devam ettiklerini ifade eden Karakoyun, “İki bin 850 metrekare kapalı alana sahip bir kesim fabrikası inşa edip 280 bayana iş verilmesine, istihdam sağlanmasına vesile olduk. İstihdam önemli özellikle ülkemiz üzerinde oynana ekonomide dolar ve euroda maalesef olmaması gereken değerlere yönelik bazı çalışmalar malumdur. Biz de buna karış istihdam seferberliğini başlatıyoruz. Dolara, euroya rağmen varız. Sinanpaşa’nın dününde, bugününde vardık, inşallah yarınında da biz olacağız.” dedi.
“2. OSB YATIRIM PROGRAMINA ALINDI”
Afyonkarahisar 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) yatırım programına aldırdıklarını belirten Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, 2. OSB’nin Türkiye’de yatırım programına alınan 10 OSB’den birisi olduğunu söyledi. İstanbul’da tüm Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Kooperatifi, Türkiye genelinde 311 adet OSB olduğunu dile getiren Karakoyun, “Bu OSB’den 74’cüsü Sinanpaşa ilçesi mücavir alan sınırlarında bulunan Afyonkarahisar-İzmir karayolu 27’nci kilometrede ana yol üzerinde bulunan Afyonkarahisar 2. OSB’dir. Bizim OSB’miz gibi 73 OSB’de kamulaştırma işlemlerinin yapılması ve kuruluş aşamasında. Benzer hızlı tren alt grubu için Afyonkarahisar 2. OSB’ye başvurumuzu yaptık. Ayrıca OSB’deki sanayicilerimize yük taşıma için demiryolu başvurumuzu yaptık. İnşallah ilimize, ülkemize sadece ülkemize değil Avrupa da yaşayan, diğer ülkelerde de yaşayan yatırımcılarımız gelecekler. Afyonkarahisar merkez şu anda doludur. Ama Afyonkarahisar 2. OSB ve diğer ilçelerimizde olan sanayi bölgelerine yatırım yapmaya yatırımcılarımızı davet ediyoruz.” diye konuştu.
“DİP DİRİ AYAKTAYIZ”
“Biz Türkiye olarak dip diri ayaktayız” diyen Murat Karakoyun, 1923 yılında Türkiye’nin yaşadığı Kurtuluş Savaşını kazandığını hatırlatarak büyük zaferin kazanıldığı topraklarda 2018 yılında her türlü oyuna rağmen Türk Milletinin var olduğunun altını çizdi. İnsana yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu tekrarlayan Karakoyun, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımızla, milletvekillerimizle, emeği geçen Sayın Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu ile Kuruçay barajı, Çayhisar barajı şimdi de Akyer barajı için çalışıyoruz. Böylece Sinanpaşa ilçemiz ve Ahmetpaşa beldemizin içme suyunu menbaa kalitesinde olması için çalışmalarımız devam ediyor. 1.5 yıl boyunca sadece su ölçüm çalışmaları devam etti.” şeklinde konuştu.
KAYMAKAM VEDA ETTİ
Programın son konuşmasını Sinanpaşa Kaymakam Vekili Halil İbrahim Yeşilyurt yaptı. Cuma günü ilçeden ayrılacağını söyleyen Kaymakam Yeşilyurt, hakkını helal ettiğini belirterek ilçe halkından helallik talep etti. Sultandağı Kaymakamı olarak görevine devam edecek olan Yeşilyurt, eğitimin önemine değinerek çocukların ve gençlerin yetişmesinde annelere hanımlara büyük iş düştüğünü sözlerine ekledi.
Daha sonra Hafız Abdullah Çağır’ın ilahi sunumu, sema gösterisi gerçekleştirildi. Aşık Halk Ozanları İsmail Tezani ile İskender Yıldırımoğlu’nun sunumu akabinde program Ses Sanatçısı Rahmi Aydın’ın seslendirdiği şarkılarla tamamlandı. Gecenin sonunda Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun tarafından emek sahiplerine plaket verildi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme