• Haberler
  • Gündem
  • 'Sinan Oğan’a gönül verenlerle birlikte herkesin Cumhurbaşkanımıza desteğini bekliyoruz'

'Sinan Oğan’a gönül verenlerle birlikte herkesin Cumhurbaşkanımıza desteğini bekliyoruz'

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi. Taytak, 'Sinan Oğan’a gönül vekenlerle birlikte herkesin Cumhurbaşkanımıza desteğini bekliyoruz.' dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhur İttifakı basın toplantısında 14 Mayıs seçimlerini yorumladı. 'CUMHUR İTTİFAKI MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR' Mehmet Taytak, [&hellip]

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi. Taytak, “Sinan Oğan’a gönül vekenlerle birlikte herkesin Cumhurbaşkanımıza desteğini bekliyoruz.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhur İttifakı basın toplantısında 14 Mayıs seçimlerini yorumladı.
“CUMHUR İTTİFAKI MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR”
Mehmet Taytak, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonucu ortaya çıkan tablonun net olduğunu söyledi. Taytak, “Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs akşamından itibaren çalışmaya başladık. Niyetinde bugün de buradayız. Diğer ittifak kendi kavgalarıyla uğraşırken, kendi koltuklarıyla uğraşırken birbirlerini ‘Sen bize kazık attın, biz sana kazık attık.’ derken Cumhur İttifakı, cumhurun, bu milletin ittifakı, bu ülkenin ittifakı, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımızla bir bütün olarak birlikte çalışıyor ve uğraşıyorlar.” dedi.
“ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİNİN BAŞINDADIR”
Ata İttifakının Cumhurbakşanı adayı Sinan Oğan’ın 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan ikini tur Cumhurbaşkanı seçimindeki rolüne yönelik görüşü sorulan Taytak şunları söyledi: “Sayın Sinan Oğan konusuna gelince; Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu oy kendisini zaten Cumhurbaşkanı yaptı. Önce burada durmamak gerekiyor. Yani birisi önüne birisi arkasıdır. Açık ara bir farkla şu anda Cumhurbaşkanlığı görevinin başındadır. Sistemden kaynaklanan bir durum söz konusudur. Sinan Oğan’a gönül verenlerle birlikte, Türkiye’yi, vatanını, milletini, bayrağını seven, herkesi bu dönemde cumhurbaşkanına desteğe çağırıyoruz. Burada Cumhurbaşkanımızı artık dünya da kabul etti.” diye konuştu.
“GÜÇLÜ BİR DEVLET HUZURLU BİR MİLLET OLARAK DEVAM EDECEĞİZ”
“ABD’den dün yapılan açıklama var. Hatta iki ay önce ‘Biz kim olursa çalışırız.’ dediler. Yani biz bunu daha önce de söylemiştik milletimiz. Hepimiz anlatmıştık. Demiştik ki eğer Cumhur İttifakı bu konuda başarılı çıkar ise zaten dünya diyecek ki bize geleyim tekrar oturalım yanlış anlaşıldık diyecekler.” sözlerini hatırlatan Taytak, “Bundan sonra güçlü bir devlet, huzurlu bir millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Sadece Sinan Bey değil, vatanı seven herkesi cumhurbaşkanlığında Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımıza oy vermelerini istiyoruz. Açıklamaları takip ettiğimde şöyle bir şey düşünmüyoruz. Sinan Oğan da olursa kazanırız falan diye bir şey söz konusu değil. Yani zaten Allah izin verirse bu milletin feraseti gösterdi ki o kadar ciddi anlamda dünyayla savaştık. O kısa süre içerisinde Haçlı’nın artıklarıyla savaştık, batılla savaştık. En önemlisi yalancılarla savaştık. O gün akşam Türkiye iki tane komedyen kazandı. Biri Mansur Yavaş, biri Ekrem İmamoğlu’dur. Orada şov yapıp, yalan söylediler. İnşallah bunların hepsiyle ilgili dava açılacak. Çünkü manipülasyon yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi çalışmalarımızı, bölgelerimizde onlara layık bir şekilde çalışacağız.” şeklinde konuştu.
“ERDOĞAN’A PAZARLIKSIZ HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”
Taytak sözlerini şöyle tamamladı: “Dünden itibaren milletvekilleri olarak bizlere ciddi dönüşler oldu. ‘Adam vermiştim o gün fakat şimdi görüyorum ki buraya layık değilmiş. Biz yanlış yapmışız.’ diyenler var. Yani şu anda artık kendileri düşünenler var. Burada tek karlı çıkanlar milletvekili seçtiren DP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Deva Partisi. Şimdi 37 tane milletvekilini vereceksin. Kendi partinin milletvekili sayısı 120’de kalacak. İnsanlar bu durumu niye kabul etsinler? Öyle bir şey yaptılar ki bu seçimi, şu kısa seçimi yönetemeyen bir yapı Türkiye’yi yönetebilir mi? Yönetemez. Onun için Sinan Bey de herkesi de istiyoruz ama bir pazarlık söz konusu değildir.” >> Şeyda YEŞİLÇAY’IN Haberi

Bakmadan Geçme