• Haberler
  • Genel
  • Sinada markası tescillendi – Kocatepe Gazetesi

Sinada markası tescillendi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'dan yola çıkarak ülke genelinde 3 bin adet dağıtılan Sinada Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi, birinci yılında marka tescilini aldı Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir ile Dergi Yazıişleri Müdürü Enes Hancıoğlu Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. Dergi hakkında bilgi veren Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir, 'Henüz bir yılını yeni [&hellip]

Sinada markası tescillendi

Afyonkarahisar’dan yola çıkarak ülke genelinde 3 bin adet dağıtılan Sinada Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi, birinci yılında marka tescilini aldı

Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir ile Dergi Yazıişleri Müdürü Enes Hancıoğlu Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nde basın toplantısı düzenledi. Dergi hakkında bilgi veren Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir, “Henüz bir yılını yeni doldurmuş bir dergi olarak sizlere kısaca dergimizi tanıtmak, yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere buradayız. Hemen ilk ve en güzel haberimizi verelim. Geçen hata elimize ulaşan marka tescil belgemizle artık biz de markamızı ve logomuzu tescil ettik. Dergimizde gördüğünüz eflatun rengi haşhaş ve Sinada adı dergi, yayıncılık, kitap vb birçok alanda artık bize ait oldu. Biz artık markayız” dedi.
80’DEN FAZLA TEMSİLCİSİ VAR
Türkiye’de 80’den fazla temsilcilerinin bulunduğunu söyleyen Başdemir, “Geçen yıl dergimizin her sayısı 3 bin adet basıldı ve tüm Türkiye’ye 80’den fazla temsilcimiz aracılığı ile ulaştı. Her sayımızda 40 ila 50 arası yazarımızı konuk ettik. Yazarlarımızın bir kısmı, hatta neredeyse yarısı Afyon’dan ama mail adresimize ülkemizin her yerinden mail geliyor. Biz de o yazılardan da seçerek dergi içeriğimizi oluşturuyoruz. Çünkü biz kökleri Afyon’da olan ama dalları tüm Türkiye’ye uzanmış bir ağacız. Amacımız ülkemizde genç nüfusa edebiyatı sevdirmek onları edebiyatın, sanatın içine katmaktır” diye konuştu.
7 KÜTÜPHANE
KURULDU
Başdemir, açıklamasına şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz yıl 7 tane okulumuza kütüphane kurduk. Dergimizin üstlendiği gö’revlerden biri de bu zaten. Dergimizin her sayısında bir okulumuza kütüphane kuruyoruz. Biz bazı sayılarımızda bunu ikiye çıkardık. Çocuklarımız, gençlerimiz okusun istiyoruz. Okuyan, araştıran, eğitimli bir nesil hepimizin ortak hedefi. Yaklaşık 10 hafta boyunca kitap okuma saatleri düzenledik. Her hafta yaklaşık 40 kişiyle bir saat kitap okuduk ve yine kitaplar üzerine sohbet ettik.”
YAZARLAR TAKVİMİ YAPILACAK
Sinada Dergisi olarak önemli hedeflere ulaşmak istediklerini söyleyen Başdemir, “2015 yılı için özel bir edebiyat takvimi hazırladık yaşayan büyük yazarlarımızdan oluşan, o takvimi sponsor bulursak bastırıp dağıtacağız. Dergimizin artık iç sayfaları da renkli basılıyor. Ekibimizin temel kadrosu (temsilciler hariç) neredeyse tamamı artık Afyon’da. Böylece belli dönemlerde toplanıp faaliyetlerimiz hakkında fikir alışverişi yapacağız, içeriğimiz de neredeyse tamamen oturdu. Artık insanlar şunu demeye başladı: Sinada’da yazın yayınlanmışsa iyi bir yazarsın” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme